Spavé a bledé dieťa, nechuť do jedla. Čo to môže byť?

mamamajaa
29. jan 2013

Dobrý den mamičky. Môj päťročný syn mal pred dvoma dnami veľmi vysokú teplotu 39,2. Podarilo sa nam ju znížiť paralenom. Žiadne iné príznaky nemal, ani kašel ani soplíky, hnačky ani zvracanie. Dnes sa zobudil ráno o siedmej. No o 9-tej mi znovu zaspal na hodinku a teraz spí už od 13-tej znovu. Má nechuť do jedla a veľmi blebú pokožku. Viete mi poradiť čo to je, máte skúsenosť? ☹

soninkaaa1
29. jan 2013

Ahoj, môj bol takto apatický po nočnom zvracaní. A bolo to tým, že bol čiastočne dehydratovaný a taktiež mal nechuť do jedla. Odporúčam ti dávať mu čo najviac piť, ak nebude chcieť, tak mu dávaj aj nasilu napr. po lyžičkách..Pozri mu jazyk a sliznicu v ústach, ak nemá sliny je dehydratovaný. Prípadne ak aj plače, ale nemá slzy. Dobré sú rehydratačné roztoky z lekárne, ale môj drobec mi ho nechcel vypiť, lebo mu to nechutilo. Skús tiež mu napr. na ruke natiahnuť kožu a mala by sa vrátiť do pôvodnej polohy, nemala by byť natiahnutá. Alebo mu skús zatlačiť na nechet, koža pod nechtom sa kvôli tlaku sfarbí, ale mala by sa sfarbiť späť na pôvodnú farbu. Ak sa koža nevráti späť, v ústach má suchú slznicu, nemá slzy, prípadne sa mu koža nezafarbí na normálnu farbu, je dehydratovaný a z toho je takýto apatický. Určite by som to ale nenechávala tak, išla by som na pohotovosť, lebo dehydratácia je pri detičkách nebezpečná. minimálne mu vyšetria moč, urobia CRP z prsta (či má v tele zápal) a prezrú.

hyta
29. jan 2013

Odmeraj mu radšej teplotu, naša malá pred časom mala tiež len horúčku, na druhý deň nič, no bledá, kruhy pod očkami, únava, inak ako ty píšeš, ani soplíky, či hrdlo, či kašel neboli.Lekárka vravela, že sa to prejavilo i u iných detí, kázala nám len ak bude teplota tak lieky od teploty a viac vitamínov, do 5 dní sa to upravilo.To že spinká je dobre, prajem skoré uzdravenie.