Spánkové poradenstvo pre deti

anjelik1991
28. okt 2021

Ahojte, má niekto skúsenosť so spánkovým poradenstvom pre deti. Môj synček má skoro rok ale od narodenia nás trápi spánok a už si nevieme rady. Máte skúsenosti s niekým konkrétnym? O spánku bábätka mám naštudované toho veľa ale na nášho nič neplatí. Ďakujem za názory

sobi20
28. okt 2021

Dobrý deň, prešli sme si spánkovým poradenstvom so Zuzkou Guzmickou z Lepší spánok bábätiek, keď mal malý 6 mesiacov. Za nás, boli to najlepšie investované peniažky. Malý od pol roka zaspáva sám vo svojej postieľke, dovtedy sa budil v noci každú hodinu na dojčenie. Toho času má 15 mesiacov, je stále dojčený, a režim nám krásne funguje, vďaka Zuzkiným radám, ktoré nájdete aj na jej blogu 🙏. Väčšinou nereagujem na diskusie na MK, ale vzhľadom na to, že sa tu určite objavia aj komentáre typu, že ide o vyplakávacie metódy, zdieľam s Vami našu pozitívnu skúsenosť. Rozhodne nejde o vyplakávacie metódy, musím sa priznať, že v konečnom dôsledku som mala ja obavy a pritom všetko prebehlo hladko. Kamarátka práve ukončila týždenné poradenstvo s rovnako starou slečnou ako náš malý, vďaka Zuzke sa im poradilo režim krásne nastaviť a v noci sú už na jednom dojčení, čo je v ich prípade super posun. Ja Vám môžem Zuzku len a len odporučiť, je to odborníčka vo svojom obore, poradila nám aj pri zavádzaní prvých príkrmov, zároveň veľmi empatická príjemná osoba. Pekný deň, Katarína

adrbat
28. okt 2021

@anjelik1991 Sestra mávala s malou dlhodobo problem so spánkom. Mala toho veľa naštudované ale keď už nevedeli ako ďalej tak prostredníctvom e-mailu sa spojila s poradkyňou a ta im nadstavila režim spánku a do pár dni sa to zlepšilo a sestra si to nevie vynachváliť a banuje že to nevyužili skôr. Síce to bolo drahšie asi 200€ (Možno menej) platili. Ale stačí keď opísala aký majú zatiaľ nadstavený režim, koľko spi a kedy ide jesť - proste cely deň dieťaťa a ona podľa toho nadstavila jej nový režim. Ak by si chcela môžem sa opýtať ako sa volala - veľmi si ju pochvaľovala.

kristinapk
29. nov 2021

Lepsispanokbabatiek neodporucam. Mozu s nim byt spokojne len mamicky, ktoré o spanku babatiek vôbec nic nevedia A nechcú/nevedia si nic zistit v knihách či na internete A cca 150 eur sa im nezda vela A nevadi im pozerat ako ich dieta place bez toho aby reagovali. Individualny plan som si zakúpila pred 2 rokmi. Ide o genericky plan, ktorý sa konkrétneho dieťaťa týka len v malom zlomku. Zo strany poradkyne som citila tlak aby 10 mesacne dieta prespalo celu noc, spalo aj zaspávalo same. Jej rady som neustále zjemnovala, až som podľa nich prakticky nepostupovala, inak by babo velmi vela plakalo. Keď som ju po 2 rokoch kontaktovala, že som si všimla že na ig uvádza že ponuka jemne poradenstvo, či zmenila pristup a metody, napisala že sa neustále vzdeláva a využíva rozne prístupy, pricom komtrolovane vyplakanie už nepouziva. Teda sama prisla na to, že jej rady neboli najlepsie. Je pekne, že sa neustále vzdelava, ale kto vrati peniaze a vymaze vyplakavanie babatiek a traumy mam? Ako právnicke je pre mna nepochopiteľne že moze davat zle rady bez akejkoľvek zodpovednosti a mat take mnozstvo nespokojnych klientov a dalej fungovat. Zdá sa mi, že by to nebolo mozne ak by jej klientmi neboli nevyspane zúfalé mamicky.