Soplíky v škôlke, doma nie

klara351
22. apr 2023

Ahojte, mozno mi niekto bude vediet poradit.
Mala ma 2 roky a 8 mesiacov, od dvoch rokov chodi do sukromnej skolky. V triede ma malo deti, maximalne osem.
Od zaciatku, ako tam chodi, byva casto chora, s tym som pocitala. Maximalne tyzden v skolke, potom minimalne tyzden doma. Najviac vydrzala v skolke dva tyzdne. Nic strasne, hlavne sopliky, cez zimu kasel, jedna chripka. Vacsinou sa prelieci sama, obcas da doktorka pamycon alebo uniflox. Berie aj aerius na alergiu.
V poslednom case ma v skolke upozornuju, ze jej tecu zelene sople. Ale doma ani von, ked sme spolu, jej nic netecie. Nie len ze zelene, ani priesvitne. Nechala som ju doma, davam jej sinupret na uvolnenie hlienov. Ak jej dam rano aj poobede, preplachnem jej nos morskou vodou a potom silno fuka alebo jej odsajem, tak nieco sfarbene v tej vreckovke je, ale same od seba, pripadne iba s vyfukanim nic. Ziadne priznaky choroby nema.
Nechcem ju nechavat doma, ked nema pocit, ze by bola chora, ale zo skolky mi volaju, ze si mam po nu prist. Ja im rozumiem, ak jej to tam tecie a rozmazava to, nie je to dobre. Doktorka s tym to nic nespravi, lebo priznaky nie su na liecbu. Ideme na odbery na alergiu, ale kym pridu, nechcem si ju nechat doma, bez priznakov. Ocr mi na toto doktorka neda, HO je s unudenym dietatom katastrofa
Mate niekto podobnu skusenost? Co by som mala robit?

babulkomale
22. apr 2023

@klara351 skus zatial vytery dat urobit.
Moze byt alergia a ze ju v skolke nieco drazdi.
Tiez deti si buduju imunitu na rozne typy virusov aj takymito reakciami sliznice, nemusi ist hned o chorobu u konkretneho dietata.
Super ze mas aspon moznost HO.
Niektore matky museli z prace odist v podobnej situacii.

dzulli1980
22. apr 2023

Tak nech Ti dá doktorka potvrdenie, že dieťa môže ísť do škôlky.
@klara351

maranta_leuconeura
22. apr 2023

So soplom predsa moze ist dieta do skolky, nie?

nikoleta1234
22. apr 2023

@maranta_leuconeura ale nie predsa zeleným. To už znamená nejakú baktériu, infekciu. Autorka by mala dcérku odniesť na vytery.

maranta_leuconeura
22. apr 2023

@nikoleta1234 mne to trosku pripada ci si to skolka uz nevymysla, aby sa zbavila na par dni dietata. Sukromna skolka, takze plati nemalu ciastku zrejme aj ked tam dieta nechodi. V skolke ma sople, doma jej zahadne zmiznu z hodiny na hodinu?

katariinam
22. apr 2023

https://podcasty.sme.sk/c/23159151/pediatri-sa-... odporucam si vypocut tento podcast, na konci je cast o soploch a skolke.

domiklik
22. apr 2023

@maranta_leuconeura no nebol by to jediný pripad

klara351
autor
22. apr 2023

Na testy na alergie ide v pondelok, ale lieky na alergiu berie, tie jej dost pomohli na kasel. Vytery mala parkrat, nic tam nenasli. Potvrdenie u doktorky si vypytam, ci mi nieco take da, neviem. Mne tieto potvrdenia pripadaju vtipne, kolko ma take potvrdenie platit? Ved to na druhy den nemusj byt pravda, neviem, aky ma k tomuto postoj, ale skusim.

Doma so zdravym dietatom na HO to tiez nie je jednoduche. Ja mam praci, pri ktorej sa musim sustredit, inak robim chyby. Ak to budem flakat, dlho si tu pracu neudrzim. A platim viac ako 600 mesacne, zo zaciatku som platila este aj za opatrovatelku, ale to sa mi velmi nepaci. S chorym dietatom nemam problem, tam mi to pripada pripada normalne, ze sme doma, ale toto nie.
@maranta_leuconeura Maju aj nejake fotky so soplami. Takze radsej predpokladajme, ze ani jedna strana neklame, oni si asi tiez myslia, ze nehovorim pravdu.

olifcek
11. sep 2024

@klara351 na ocr to určite je...