Soplíky u mesačného bábätka

natalymindo
20. aug 2024

Ahojte mamičky
Dnes som spozorovala u syna ze keď place tak krochka a teraz keď je v dome ticho počujem ako sa mu ťažšie aj dýcha ako keby mal sopliky ale skôr upchate lebo z nošteka mu nič nejde samovoľne. Mate s tým skúsenosti? Lebo niekde som čítala ze to krochkanie by malo byt ôk kvôli chrupavkam ktoré nejsu ešte vyvinuté. Ďakujem za názor

anavixy
20. aug 2024

Pri placi sa robi soplik, tak ako aj dospelym, takze moze to byt tym. Plus teda kazdy clovek ma v nose hlien, ma tam ochrannu funkciu a u deti, kedze maju uzke dychacie cesty, ked vyschne, tak pridenie vzduchu vytvara rozne zvuky (chrapot, piskanie..). Pomoct mu mozes tym, ze budes rano a vecer robit toaletu nosa izotonickou morskou vodou, kvapnes alebo vytries nostek vatovou tycinkou. Pripadne mozes skusit nostek aj odsat, ale len ustnou odsavackou, ked mas pocit, ze ma nostek plny, ale nie len tak preventivne. Pokial dieta nekasle a nema napr zvysenu teplotu alebo horucku, tak pravdepodobne chore nebude. Ak by ale chrapot neustaval, morska voda nepomohla alebo by bol nostek naozaj upchaty (a to aj bez placu), tak navstivte pediatra.