Baby poradte...som z toho chora
Maly ma 2tyzdne,ma fest sopliky...tazko sa mu dycha...moze sa uz takto skoro pouzit odsavacka?
@marrya samozrejme ze sa moze použiť odsavačka, ale určite by som išla k doktorke. Ja mam aj taky sprej Stérimar do nosa je to morska sol na vyčistenie aj to sa moze dať na prečistenie dutín. Netreba to podceniť (samozrejme ani panikariť).
@evittam nie je dôvod? Je. Dieťa má 2 týždne. Moja mala 2 mesiace - mala soplíky, bez teplôt a dostala zápal priedušiek. skončili sme na pár dní v nemocnici.... 😠 😠 😠
@bonaqa2013 Nie nevidím dôvod, pokiaľ sa jej podarí tie soplíky zastaviť a zredukovať - samozrejme ak nie tak by som išla, prípadne najskôr zavolám lekárke a poradím sa. Ja nechodím s každým soplom k lekárovi. A zápal priedušiek som už párkrát mala - a nezačali teda len soplami...ale to je moja skúsenosť a názor. Najskôr by som spravila čo som jej poradila a uvidí, či sa to zlepší ak nie - volám lekárke a uvidí sa. Ale je to každého vec - kto chce nech beží s každým soplom, kýchnutím, zakašlaním k lekárovi.
@evittam je to ešte novorodenec.....
@bonaqa2013 No a? Kvôli tomu, že je novorodenec tak ho budem vláčiť po lekároch a "zamorených" čakárňach? Ale ako som už napísala- napísala som svoj názor, poznatok, skúsenosti - mamička nech sa zariadi ako chce sama. Hádať sa tu nemienim a ani tvoj názor ti neberiem.
@evittam zlá rada...
@evittam ved to máš pravdu, len tiež nepiše či su to len priesvitne sople s ktorymi sa da popasovať aj doma alebo su zelene, alebo stekaju a malinke aj kašle - to moze byt uz problém aby to nesadlo na priedušky. To je tak ked tu mamičky napišu len 2 vety ale z toho sa neda urobiť nejaky jednoznačny zaver. S takym malinkým iste chodi aj do poradne takze tam uz babätko popočuvaju. 🙂
@sardinka335 No veď práve - nepíše poriadne o čo ide. A nehovorím, že je zle poradiť sa tu na MK s mamičkami, ale na jej mieste normálne zavolám lekárke - poviem o čo ide, o aké sople, čo som s tým už spravila-či zabralo a bude múdrejšia....🙂
@bonaqa2013 Tvoj názor a ja ti ho neberiem....
@sardinka335 no sopliky su priesvitne...zacala som odsavat,davame sprej physiomer....a na zaciatok pomohlo,dufam ze to bude len a len lepsie...clovek sa boji pri takom malom...nechce nic podcenit!!!!
baby klud... o nic tu nejde...mate pravdu nabudúce napisem o probleme viac!!!! samozrejme aj u lekarky som bola-radsej
@marrya spravila si dobre!moja dcerka mala 3tyzdne a tiez soplila a potom aj kaslala ,hned som sla k dr.a odsavala som odsavackou na vysavac a malej nasadili liecbu do inhalatora,takze radsej zbytocne ako vobec...radsej byt za hysterku,ako si nieco neskor vycitat!nam este pomohol zvlhcovac vvduchu,matrac vyssie pod hlavkou,dala som deku pod matrac,aby sopliky nezatekali a aj navlhcene uteraky okolo postielky.drzim palce!
@marrya určite k lekárovi s tak malým bábom....