Som síce už troj-násobnou maminou,no teraz si nejako neviem rady,potrebujem poradiť,alebo skôr vypočuť,prečítať skúsenosti.Moja 5 mesačná Kristínka je prvý krát(chvalabohu,bohužial) chorá,ale to poriadne.Máme silné soplíky,a keďže nás to chytilo v piatok popoludní,k lekárke sa už nedalo,tak som musela do lekárne,popítať sa mamičiek,čo a ako.Poradili mi kvapky Libenar,a kupila som mlej odsávačku-tú na vysávač,aj keď som sa jej dlho bránila,teraz vidím,že je to super vecička.problém je len v tom,poradte mi,či nie je zlé,že jej tým často musím odsávať soplíky,lebo jej nechcem ublížiť,a teraz v noci mi začala aj kašlať,ale ešte nedela pred nami,tam mi prosím poradte,čo by jej tak najlepšie moho pomôcť,lebo som už zufalá,druhá nevyspatá noc,čo zvládam,len už neviem počúvať ten chrchtavý hlas mojej milovanej dcerky.Inak jediné čo nám pri večernom uspávaní zaberá,je Panadol sirup,ale v noci a nad ránom je to už hrúza.Ďakujem za všetky dobré rady,milé maminky!!!
prvé tri dni sú najhoršie,pokračuj(podľa mňa) v odsávaní,pridaj morskú soľ do nošteka(je viac druhov) a najmä keď spinká daj ju do vyvýšenej polohy,aby ju soplíky nedráždili na kašeľ..tu na koníku je jedna mamička-doktorka Strapco..https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dakujeme-strapco-orl-rady/ sa .. 😉
ahoj aj my sme boli takto chorí pred asi 3 týždňami.odsávala som fakt neustále.je dôležité odsávať aby jej to tam neostávalo keďže si nošťúrik nevie vyfúkať sama.Aj ja som mala LIbenar to som kvapla počkala 2-3 min.a odsala.Pokiaľ sú soplíky vodnaté je to fajn len odsávaj.My sme potom mali také ako vyšľahaný sneh 😝 ale stále som odsávala.fakt.aj v noci som vrčala s vysávačom lebo som len počula ako preglgala tie sopliská.:(Pokiaľ by si odsáavla už zelené to už je zle znamená to nejaký zápal
.Ja som vtedy voalla mojej dr. kázala mi prísť ju popočúvať dala mi stoptusiin na kašeľ(aj ked si myslím že kašľala z toho ako jej sople tiekli do krku) a Targesen taku hnedu vodičku na vytieranie raťafáka.jeden den sme mali aj horúčku.Neboj sa to prejde ale určite by som volala dr zajtra tiež by ju možno bolo popočuvať.
suma sumárum:odsávaním neublížiš len pomôžeš,ja preventívne odsavam a kvapkám libenar aj ked nie je chorá samozrejme nie často,vieš telo si zvykne na všetko po čase a potom už nefunguje nič.a ešte som natierala aj natieram preventivne hrudníček chrbátik a labky-chodidlá tymiánovým kremom.držím palce nej je drobátko fit!🙂
ja by som, skocila na pohotovost urcite a nedavala by som jej sama od seba nejake lieky ja osobne by som sa bala ...nevies co jej moze byt a je este malicka aby ti povedala co ju boli POHOTOVOST to isti... nech sa rychlo uzdravi babula mala
pokial nema zelene sopliky, teplotu na pohotovosť ani nechod, chuda ma oslabenú imunitu ešte tam niečo chytí, morská voda, odsávať, kvapky do nosa nám najlepšie zaberal otrivin, vyvýšená poloha, kašle len so zatekajúcich soplíkov daj jej niečo na rozpúštanie hlienov bud solmucol alebo sinupret, ak ti večer zle spí tak daj fenistil. Takéto soplíky sú bežné, netreba hned plašiť. Pokial by vystúpila teplota, alebo by sa pridal iný príznak samozrejme doktorke skoč, aj keby mala zelené soplíky dá ti aspon pamycon.
So soplíkmi máme bohužial bohaté skúsenosti 😖 nakoľko kombinácia jedna školáčka a batateno je na tieto veci ohromná. Základ je odsávať. Na začiatku soplíkov, ked sú vodnaté treba odsávať fakt často. Ja by som na pohotovosť asi nešla, ale to sama uvidíš či to bude potrebné, len aby tam ešte niečo horšie nechytila. U nás tiež platí to čo ti tu radili aj ostatní: Libenar, odsať, otrivin/nasivin kvapky, vypodložiť hlavu. Ja som dávala do aroma-lampy eukalyptus abysa jej dobre dýchala. Ked začnú byť soplíky zelené ( ale naozaj len vtedy) treba dať pamycon kvapky do nosa a ak je veľa soplíkov a začínajú bolieť ušká tak aj do ucha. Je na predpis, ale ja ho mám nezarobený vždy v chladničke. A pre istotu behni v pondelok doktorke.
maly mal 2 mesiace vkuse huste sopliky,ktore som musela odsavat,cez den aj v noci.jedine co nam pomohlo,koloidne striebro do nosa striekat + homeopatika.po 4 dnoch uzivania,sople boli fuč a bez chemie.... 😉
( a to pamykon nepomohol ! )maly mal vtedy 3 mesiace...
odvtedy kvapky do nosa nekupujem a nedavam.len morsku sol,a ked je horsie,tak to striebro a homeopatiu.
ahoj nasa skusenost so soplikami je bohata. mladsia musela uz ako 3 mesacna uzivat ATB,chytila bacil od starsej,aj ked je kojena stale. 😠
nam pomaha vibrocil kvapky, do roka sa nostek vytiera , 1 kvapka na uchatko a s tym vytries nostek. to nam poradil destky lekar a do 5 dni sme bez nadchy starsia a mladsia do tyzdna . odsavam aj ja . ked ti zacala kaslat , tak to zo soplikov, lebo jej to tecie dole krkom 😖 u nas na kasel- rozriedenie hlienov pomaha Solmucol sirup. a hlavne neprekurovat . mat v byte alebo v dome max 20 stupnov a ked je takto pekne ist aj vonku, ak nema teplotu. cerstvy vzduch pomaha, lepsie sa jej bude dychat.
u nas nasivin, otrivin kvapky vzdy u starsej sposobili zapal priedusiek a potom ATB. 😢
skore uzdravenie
pozri moj fotoblog clanok o toalete nosa
my sme boli teraz chorí, zahlienení a podávala som nurofen sirup, mucosolvan sirup a do nošteka libenar, odsať a nakvapkať materské mliečko....
skoč na pohotovosť nech ti ju pozrú a v pondelok zas k vašej dokine bud zavoláš že aké lieky ste dostali alebo ti povie aby ste sa s malou zastavili .