Soplíky u 2-týždňového bábätka

sandricka11
26. mar 2023

Rada by som sa opytala, mame doma dvojtyzdnove babatko a trapia nas sopliky. Sopliky odsavame, striekame morsku vodu do nosteka. Nemate prosim niekto nejaku radu ako sa zbavit soplikov? Dakujem

hennyinnsbruck
26. mar 2023

Len odsavat a striekat morsku 👍 doma mat dostatocnu vlhkost vzduchu.

viskupovaandrea
26. mar 2023

Aj nás trápia soplíky už vyše týždňa . Odsávame, dávame morskú vodu do nošteka, kúpili sme zvlhčovač vzduchu . Už je to lepšie , aspoň sa nám nebudí v noci už na soplíky. Treba len vydržať 🙈

sandricka11
autor
26. mar 2023

@viskupovaandrea ako casto odsavate? Lebo som citala ze caste odsavanie moze poskodit sliznicu v nosteku.

viskupovaandrea
26. mar 2023

@sandricka11 už nie často . V noci netreba už odsávať a cez deň možno 3x maximálne. Ale keď jej to začalo odsávali sme len keď bolo už ozaj treba 🤷 lebo som tiež čítala že nemá sa moc často odsávať.

hennyinnsbruck
26. mar 2023

@sandricka11 odsavat podla potreby aj 5x denne kludne ked treba a hlavne nesetrit morskou vodou .treba nostek dobre „ vyplavovat“

anavixy
26. mar 2023

A to su sopliky vzniknute teraz alebo to je od narodenia? Pri odsavani aj sopliky viditelne odsajes? Robia probelm s dychanim, s papanim?

hennyinnsbruck
26. mar 2023

Ze sa poskodi sliznica je blbost rovnako ako nazor vobec neodsavat(aj to som pocula)ano jasne sak nech to steka alebo na ucho ide🫣
Dospely ked ma sople tiez si ich vyfuka s nic sa mu nepodkodi ci ?🙈
Moja 4,5r mala asi 30x sople uz za svoj zivot a stale vysavacom odsavam s je tu ziva a zdrava a neposkodena😅

Ale ked je to male babo je navsteva u lekara tiez ok👌🏻

gabym
26. mar 2023

@sandricka11 pozor lebo ja mám 7 týždňové bábo, tiež to začalo soplíkom pred týždňom a teraz sme doma so zápalom pľúc. Určite zájsť k dr. nech sa naňho pozrie. My sme utekali hneď aj so soplíkom keďže už aj sem tam zakašlal a dobre sme urobili, že sa to pochytilo včas.. Predsa len 2 týždňové babo je ešte veľmi malé a dnes to sú soplíky a zajtra to môže byť niečo horšie

sundew
26. mar 2023

@sandricka11 s 2tyzdnocym treba k DR a ak nahodou dostane teplotu tak hned k DR/pohotovosť

sandricka11
autor
26. mar 2023

@anavixy ano tie sopliky vznikli cca 8 dni po narodeni, aj viditelne odsajem, myslim ze s papamim nerobia problem, s dychanim neviem presne, lebo obcas chrci, obcas nie.

anavixy
26. mar 2023

Takze soplik trva uz takmer tyzden, ak ste neboli u DR s tym este, tiez by som zasla pre istotu, hoci ti zrejme nic extra neporadi, no u tak malych deti je navsteva pediatra ziaduca 🙂 inak podla mna robis spravne, izotonicka morska voda, odsavanie - za mna u novorodenca len ustnou odsavackou (neskodi ani sa netvori viac hlienu) a mozes pridat aj dekongestiva ako Nasivin 0,01%, vetrat miestnost, zvlhcovat vzduch a vela tekutin/mlieka, pripadne zvysena poloha, ak by bol problem so spankom a zatekajucim soplikom 🍀

taktotedanie
26. mar 2023

@sandricka11 odsavat odsavať odsavat
Vysacvsc na najnizsi vykon