Soplíky po vybratí nosnej mandle

jarabica123
1. jún 2014

Dcerkama 2 rokya vo stvrtok nam vyberali nosne mandlicky, a dnes je to treti den a zda mi, akoby mala v hrdielku hlieny, a chrapka ked spinka. Moze to byt?? Ze sa spustili sopliky?? Pred operaciou jejnicnebolo, ani naznak nadchy, nemate niekto skusenost?? Dakujem🙂)

seahorse27
1. jún 2014

Ta ranka sa jej tam hoji a nejake hlieny sa jej mozu tvorit. Pokial nema v nich krv, tak by to malo byt ok. Aj chrapanie v noci prvy tyzden po operacii je normalne. Treba ju sledovat, ci jej nestupa teplota a nerozvija sa infekcia. Pokial nie, tak je to v pohode a do tyzdna by to malo odozniet. Prajem skore uzdravenie 🙂

jarabica123
autor
1. jún 2014

@seahorse27 Dakujem, nie krvicka ziadna, len fufniky jej idu z nosa a troska sopliky vodove sem tam, tak som rada, ze aj to chrapanie je ok. Lebo to som sa nespytala a do rana chrapkala troska, tak preto ma to trosku vyplasilo🙂 Teplotu nema, jke cula az moc, ale potrebuje viacej spinkat, dakujem🙂

seahorse27
1. jún 2014

To chrapanie je aj kvoli tomu, ze je tam este opuch. Nam kazali cistit nos morskou vodou aj 10x za den. Tak vyskusajte 🙂

ivett1
2. jún 2014

@jarabica123 no, tento stav by mal trvať max 7 dní ...potom sa to zlepší ...presne ako píšu kočky vyššie ...ranka je opuchnutá a preto chrapká, soplíky a hlieny sa spustili preto, že sa to lieči ...t.j. zvlhčuje sa sliznica a je to proces "samočistenia" ...ranka sa hojí😉 treba len kontrolovať, či nemá zvýšenú teplotu a či nemá krvavý hlien - vtedy treba ísť k doktorke...alebo sa hlásiť tam, kde jej robili zákrok (malo by to byť uvedené v správe o zákroku...)
PS: obom našim deťom vyberali nosnú mandľu 😉

jarabica123
autor
2. jún 2014

@seahorse27
@ivett1 Dakujem veelmi pekne, mala dokonca zacala pekne sama smrkat, len ma aj nostek este upchaty,a najma v spanku. Tak snad to postupne odozneje a bude dobre🙂 Este raz dakujem🙂

tdominika
1. okt 2017

My sme tiez po operacii a mame to iste teraz v piatok operovany a upchaty nostek tak hadam bude uz len lepsie...

kavicka12
24. sep 2021

@tdominika ahoj malý ste po tej operácii mandle dlho upchatý nos ,dcéra je 4 deň a nevládze rozprávať preto

tdominika
24. sep 2021

@kavicka12 ano mali sme upchaty nos dost dlho po tejto operacii