Ahojze, syn ma 2 roky a od pondelka ma sople, ktore sa zlepsuje, pekne cez den vyfuka a vecer pred spanim mu odsajem, ale uz nejde vela. Pekne odstupuje. Avsak, zacal mat suchy kasel. Hlavne v noci. Mozem mu dat stopkasel? Z coho to podla vas je? 😏
Farba je kalsicka priesvitna a ked ide viac, tak biela...
Dakujem
@lb1984 no tak co ja viem, tak na suchy kasel sa normalne dava sirup, ten kasel dieta vysiluje, casto v noci nemoze spat, nasa dr vzdy radi davat sirup, ked sa uz zmeni na vlhky, tak u malych deti naopak nedavat ziadny sirup, lebo ich to este viac zahlieni...a sirupy, ktore su aj na suchy, aj na vlhky su uplne k nicomu, to nie je macka, ani pes..
Ja cez den kasel netlmim, predsa len ak nieco vykaslat treba, tak treba. Jedina vynimka je celodenny nonstop kasel. Tam ked sa aj utlmi, stale bude kaslat, ale aspon nie vkuse. Na spanie tlmim, aby sa vyspal, davam Robitussin Junior.
@lb1984
@msnesquik
@marianarem soplily uz ma len minimalne, ani teraz nema upchaty nos, netecie, je cisty. Len mava ten suchy kasel. Dala som mu v noci stopkasel, tak do par minut mi pekne zaspal naspat. Ja na suchy pouzivam tento aj u seba, pretoze stale pomaha.
Kým ma dieťa sople bude mať kašeľ 🙂 nikdy nieje dobre kašeľ tlmiť až po dohode/rade od pediatra. Kašeľ ma svoju funkciu- "čistia sa" pluca/priedušky - ak ti brhle je to preto ze mu zatiekli solpliky alebo chytil infekciu ktorá sada aj na priedusky/pľúca. Za mňa inhalator a inhalovat vincentku. Ak by som sa mala rozhodnúť tak vyslovene do liekov tlmiacich kašeľ pokiaľ nieje kompletne vysetreny by som nešla. Máš sirupy ktoré sú na aj suchý aj vlhký kašeľ ako napr. stoptusin. Ja teraz dcérke dávam sirup nekasli zdá sa mi ze je celkom ok je od 1. roka. Ale kombinujeme ho s inhalaciami. Na noc oskusaj babsky recept - zabal na hrudník- v tomto teple nemusíš masť ani zahrievat len mu namasti hrudnicek a obal plienkou. Môže to byť virus alebo atypická baktéria pri kt niesu typické zelené sople, či obyčajne nachladnutie z tepla (horúčavy, dieťa sa spoti, kúsok ho ofukne...). Ale určite by si si ho mala dat nechať popocuvat pediatrom je ešte maličký. Naša teraz chytila dáku pliagu tiež od pondelka ale jej to "sadlo" na dutiny, uško a následne prešlo do sucheho kasla, teraz už má vlhkejsi - na ORL a nás pediater ze by mala byť do nedele ok, ale ona si zjavne robí čo chce 😁 a už odkvecol aj priateľ tak bude dačo vo vzduchu - sople, suchý kašeľ bez teploty.