prosim poradte mi mala ma tyzden....dostali sme sopliky...a mame uz druhy den v noci je to hroza mala chrci....chrapci ked ju dam na brusko mam pocit ze sa ide zadusit doktorka povedala to prejde no bojim sa....odsavame z nosteka nic nejde no v ustockach ma take hustee slinky akoby hlieny, kasle kycha co nam ponoze dakujeme
vyvysena poloha pri spinkani, odsavat, mliecko nakvapkat aj do nosteka, zvlhcit vzduch...este - odsavat by sa nemalo "nasucho" pred odsavanim treba kvapnut trosku morskej vody alebo fyziolog. roztoku a cca tak po 5 minutach poodsavat
@matilda99 je to nepríjemné,viem, naša keď bola malinká,tiež raz mala-tak som si ju dala spať na moju hruď a ona bola na brušku, ja som ležala v polosede-a tak sme sa s mm striedali,lebo som nespala,keď bola na mne. neboj, prejde to, soplíky nie sú choroba,len také malé detičky s tým inak zápasia. myslím,že robíš dobre-len odsávaj, pitný režim- a neboj 🙂
prajem skoré "uzdravenie" 😉 🙂
@matilda99 - kojiť, - zvýšená poloha, ale nedať vankúš, treba podložiť nejako postieľku, - zvlhčiť vzduch, - a skús po jednej kvapke do každej nosovej dierky MM
nas sopliky trapia uz od prichodu z porodnice, detska nam pre istotu spravila vyter z nosa a zistila stafylokoka. Tiez som kazdu chvilu odsavala hlieny, v noci aj kazdu hodinu, a tiez mu z nosa skoro nic neslo, pritom mu to v nose riadne chrapcalo. Boli sme s tym na ORL, tam nam zistili opuch, preto tie hlieny neslo odsat. Dr. nam dala kvapky, ktore ten opuch zmiernili a odvtedy je soplikov menej a aj sa daju pekne odsavat. My s hlienmi bojujeme uz vyse 2 mesiace. Nastastie teraz ho staci odsat len nadranom a cez den je to uz v pohode.
dakujem, no skusila som kamilky pri postj troska cajika. kojit kojim stale no to MM do nosteka skusim hned....dnes uz lepsie uvidime co vecer..
@matilda99 pred osavanim tak 15 min. je kvapni do nosa nasivin, aby jej odpuchol nos, inak nic neodsajes iba jej totalne podrazdis nos.
a kojitsa ti nebude dat, ked bude mat upchaty nos, lebo dieta nevie sat s plnym nosom. a cez den jej strekni slanu vodu z lekarne a az potom odsavaj
a kamilky je urcite viac nedavaj, tretina populacie je na ne alergicka...
ja by som nedávala nič, len veľa kojila, kojila a kojila, mliečko je liečivé a držala vo vyvýšenej polohe na rukách a tiež by som odsávala soplíky, čím najviac, nech to tam nestojí...neboj, sople nie sú nič hrozné🙂