Soplik a kašeľ dvojmesačnej dcérky

cilasauletorres
12. júl 2014

Maminky chcela by som sa opytat. Mam 2 mesačnú dcérku a je nachladnuta ( soplik a vlhky kašeľ ) boli sme u dr ( tu v Írsku ) a povedala ze do nosteka len morskú vodu( v spreji) a to je všetko . Na ten kašeľ nič . Máte nejaké rady, co vam pomohlo pretože mne sa ten jej kašeľ nepáči . ( dr ju popocuvala a ze je všetko ok len ze ma ten kašeľ ) viem ze možno až veľmi stresujem ale pre pokoj na duši sa
Pýtam aj vás pretože maminky vedia niekedy viac ako dr. Dakujem ;)

zitaje
12. júl 2014

@cilasauletorres kasle asi iba zo zatecenych soplikov. Morska voda do nosa je ok, ak ma soplov vela, odsavaj (pred jedlom, pred spanim). O tyzden by to malo byt v poriadku 😉

cilasauletorres
autor
12. júl 2014

@zitaje dakujem velmi pekne. 👍😊

lorela
12. júl 2014

Len s tym odsavanim pozor, nie je to bezpecne. Prilis velkym "tahom" by ste mohli poskodit sliznicu. Babatko je este velmi malicke, to nie je ako ist odsat sopliky jedno- alebo dvojrocnemu dietatku.
Morska sol by mala byt dostacujuca, iba ak by sa stav po 3 dnoch zhorsil, treba opat vyhladat lekara.

zitaje
12. júl 2014

@lorela ano s odsavanim opatrne, a nie velakrat denne, len ked je soplov ozaj vela. Teraz su v mode tie vysavacove odsavacky, ale ja mam radsej hadickovu klasiku.
@cilasauletorres

ankanl
13. júl 2014

ja to riesim len morskou solou a polohovanim babatka, aby sopliky volne vytekali, takze najlepsie nosenie ak sa da, alebo nadvihnut postielku.