Ahojte čo nasadzate ako prvé pri prvých bielych priesvitnych soplov ked sa spustia u vasich detoch? My sme dali zatial morsku vodu, vibrocil nosne kvapky no pocujem ze ked spi tazko sa mu dycha, zatekaju mu a stale potom kašle z toho..., teraz zatial nekasle a rada by som sa tomu tentokrat vyhla.Syn je 5 rocny fukat nos sa snazi aj ked mi vravi teraz ze mu nejde fukat neviem ci nema z vnutra opymuch preto to nevie vyfukat.Odsavat vysavacom nemozeme.Fenistil nemoze tiez .Zynat kvapky ano ale tie nemam,su len na predpis takze az v pondelok sa k nim dostanem ale tiez nemam pocit zeby nam extra zaberali. Pred 2 rokmi mu vybrali nosnu mandlu a posledne obdobie ma tento problem s nosom stale , sople kazde 2-3 tyzdne
@andrea_prestastna nad inhalatorom som rozmyslala, to predpisuje alergolog ale ORL ?
@zuzula507 ja dcére kupujem čaj soplik a nasivin sprej do nosa k tomu. Tiež čaj z nadchovnika, máme ho doma na okne, do toho domáci med a šťava z polky citróna vypije to 3x denne a má za 2 dní po soploch. Ale.vzdy v teple. Pokiaľ malému brali nosnú mandlu a stále sa mu škole vracajú išla by som s ním na ORL mohla dorast.
Ak mu v noci zatekaju sople treba podložiť matrac aby bol v mierne vyvýšenej polohe. A vibrocil by som nedavala, keď tak inhalovat
Pri prvych naznakoch soplov, davam nakrajanu cibulu v noci pri postel a cez den im pustim difuzer s nejakym esencialnym olejom 🤷♀️ ani by ma nenapadlo im davat lieky
@zuzula507 dakujem vam vsetkym za vase rady. V uvodnom prispevku som zle napisala .Nie zynat ale Zyrtec kvapky som mu zvykla davat, mam doma 1 ale uz su dlhsie otvorene preto som sa chcela poradit co mu nasadit, ako mu pomoct.Nakoniec sme kupili sadu na vyplach nosa Respimer a skusili pred chvilou prvykrat preplachnut.Syn sice vydrzal na prvykrat kratsie ale zvladol to, vecer skusime dlhsi preplach a snad nam to pomoze. Ak nie este uvazujem nad tym inhalatorom alebo potom tym ORL.
@zuzula507 ak ma taketo problemy casto, porozmyslaj nad tymi esencialnymi olejmi, je tam vela moznosti, co pouzit. Dezinfikuju priestor, posobia protiviroticky, protibakterialne, podporuju imunitu, posporuju samouzdravovacie procesy v tele. Moji su aktualnr chori, syn v piatok poobede z nicoho nic horucka 38,8. Zvladli sme to bez pouzitia jrdineho lieku, uz je uplne v pohode, zajtra ho este necham doma a utorok uz do skolky. Bude mat 4 roky a este som u neho nemusela pouzit ziaden chemicky liek, ani len kvapky do nosa 🤷♀️
@lindusss2016 tak to je super mi mame dufuzer len on je epileptik tak sa bojim mu tie oleje pustat a ja som teraz tehotna takze tiez si ich teraz nepustam
@zuzula507 my som chcela napisat ..a teda skor neviem ake pustat pri nom aj ked je kompenzovany 3,5 roka bez zachvatu ale berie lieky a viem ze nie vsetky moze teda vlastne ani neviem ktore moze a ja som teraz v 2 trimestri, co ja viem oleje v tehotenstve nie su vhodne tak neviem..
@zuzula507 rozumiem, tehotenstvo, ani epilespia nie su dovodom nepouzivat oleje, ale bavime sa o 100% esencialnych olejoch, nie nejakych eterickych, vonnych olejoch. Na dychacie cesty mozes pouzit napr. citron, levandula, kadidlo, pomaranc. Vsetky tieto maju upokojujuci ucinok na nervovy system, takze v pohode moze aj maly.
Oleje, ktorym sa vyhybaj: ceder, rozmarin, mata, salvia, kvoli tehotenstvu aj aniz a fenikel. Plati to aj na caje!
@zuzula507 nosne mandle mi dorastli za rok cize naparovanie nehrozi, maximalne inhalator na ulavenie a smrkat dookola