Sople a teploty zas a znova

3petka
28. sep 2018

Ahojte môj drobec nastúpil do skolky a od vtedy je neustále sopľaví. A do toho má vždy teploty a dosť vysoké. Dr povedala že je to len imunita ale prestáva sa mi to pozdávať. Dnes znova sople a volali mi zo skolky že má teplotu. Ale soplíky má take že viac menej ani nič neodsajem no počuť že mu niečo zavadzia v nošteku a po novom mi aj chrápe. Nikdy nechrapal len teraz. Pôjdem samozrejme k Dr ale dnes už len pohotovosť možno aj lepšie ako moja Dr. Len sa chcem opýtať či nemáte niekto podobnú skúsenosť či to náhodou nie je nosná mandla? Ďakujem za každú reakciu

orieska325
28. sep 2018

@3petka robila dr.vytery hrdlo..nos?moze mat skolkarskych bacilov my sme to mali prvy rok..dalsi rok bol uz omnoho m3n3j chorobny..

petrapod
28. sep 2018

No u nás to isté. Tie sopliky či riedke alebo len také zadné sú stále čo chodí do škôlky. Stačí keď tam je 3 dní a znovu to počujem. Cele prázdniny nič a 3 dní škôlka a uz aj boli.niekedy sa k tomu pridajú horúčky aj teraz bol nejaký vírus- len horúčky.Urcite to nie je len Vás problém.

pininka
28. sep 2018

Zial to tak byva po nastupe do skolky, ale dala by som ho vysetrit na orl aj na alergo.

3petka
autor
28. sep 2018

@orieska325 práve že nič pozrela len hrdlo že vidno hlieny ale nič viac. Uvidím či mi povedia na pohotovosti. Keď mával sople tak nemával teploty

lulistek
28. sep 2018

@3petka aku teplotu ma? Ak horucka ako casto sa vracia po podani antipyretik? Hlieny su akej farby

simik22
28. sep 2018

@3petka so soplami chces ísť na pohotovosť?

eliska13
28. sep 2018

@3petka ak nemá 39 teplotu ktorá nejde zraziť a nekasle na pohotovost by som nešla.Teraz sú brutálne brúsne chrípky ešte Ti tam chytí angínu či niečo iné.Takto to bude možno aj najbližšie 2,3 roky pokým si nezvykne.zial je to tak....chrape, lebo ma sliznicu v nose opuchnutú bežné pri nadche.Vela tekutín, ľahšiu stravu a uvidíš...teplota je dobre telo sa bráni...vytery skôr berú, ak sú sople zelene, ale nič za to nedáš.kup mu kvapky do nosa

eliska13
28. sep 2018

@3petka ak bude mať časté angíny vtedy skôr berú mandle.Myslim, že toto je len začiatok skolkarskych chorôb ešte všeličo prinesie.moj mal vždy veľkú teplotu pri angine, ale to by si videla červené hrdlo, nechce jesť, povlak na jazyku...

orieska325
28. sep 2018

Urcite zobrat vytery a podla toho co sa tam najde ist dalej...alebo plus krvny obraz..crp..zakladne vysetrenia...a az pak by som riesila krcne..ale myslim si ze ako vacsina prvakov skolkarov si tym musi prejst..no stress

zuzada29
28. sep 2018

Všade píšu že otuzovat imunitu, veľa byť vonku a hýbať sa, aj v horšom počasí, veľa vitamínov, cibuľa, cesnak, aj sprchu skúsiť studenú a organizmus si zvykne.

3petka
autor
28. sep 2018

@zuzada29 sme viac menej stále von. Bývame v dome takze aj keď prší ideme sa vysalet von trosku do vodičky to lubi. Dávam mu c-cko plus pije odstavene ovocie alebo mu každý deň nakrájame niečo nech papa. A sprchu má rad studenšiu lebo keď už je viac tepla tak vraj Páli. Keď varím papa cibuľu ako cukríky je tak naučený od malička. A cesnakovu nátierku tiež robím často lebo ich mame radi všetci. Ani často neplače. Možno je to naozaj len zo skolky a stresom ktorý musí prekonať ale už ani neplače ide pekne medzi dietky sa hrať. Papa všetko. Tak ja nevuen

orieska325
28. sep 2018

@3petka ano tak ako pises aj my sme stale boli vonku za kazdeho pocasia..strava pestra..do 3 nebol skoro vobec chory..stale sme chodili aj na ihriska takze izolovany nebol od deti..a skolka to bola katastrofa..takze len klud a bude dobre.

h2
28. sep 2018

@3petka Ahoj, skúsila si niečo na posilnenie imunity? My užívame skoro stále a syn nebol chorý už rok. Nechcem robiť reklamu, lekárne sú toho plné, existujú sirupy, alebo pastilky, ako komu vyhovuje. Ja na to nedám dopustiť, keď sme niekedy vynechali viac dní za sebou, hneď sa objavil nejaký soplík, akonáhle som zase dala sirup, bolo všetko v poriadku.

eliska13
28. sep 2018

@3petka môžeš robiť čo len chces aj tak sú tam preňho cudzie bacile, teraz budú takmer všetci so soplom, kašľom je to na nervy ja viem dieťa stále usoplene, ubolené...zbystrila by som, keď sú zelené u nás to vždy vrazilo do zápalu ucha
Dobre sú tie výťažky z hlivy a určite probiotika

romiada
28. sep 2018

@3petka podla mna prve co deti "polozi" po nastupe do skolky je stres - nove prostredie, novi ludia, nove ritualy. A v skolke sa Vam budu "tocit" sople ajajaaaaaj. Iba Ti dam radu: rataj s tym ze v zaciatkoch bude mozno viac doma ako v skolke. My sme mali scenar: 4dni v skolke 7-10dni doma. Bolo to narocne. Dcera z toho "vyrastla" -moja znama, dr., mi povedala ze tych virusov su stovky a dieta si tym musi prejst. Tiez sme mali nervy,stresy,paniku - dcera vybrate mandle. Teraz ma 11r a je chora 2x do roka. Neboj to prejde -po skolke...kedy si deti uz nevymienaju hracky a neutieraju sople do rukavov 😉

marsva
2. okt 2018

Ja som mala podobný problém s dcérou po nástupe do škôlky, začalo to v polovici septembra, neustále nádchy, malá mi rovnako reagovala vysokými teplotami. V škôlke vydržala 2-4 dni a nasledoval dvojtýždňový liečebný kolotoč. Najviac ma hnevali antibiotiká, lebo tie jej len oslabovali už naštrbenú imunitu. Chodili sme k imunologičke, február, marec som ju skúsila nechať doma, nech sa trošku pozbiera, no po nástupe do škôlky vydržala 3 dni a opäť...Potom som sa tešila na máj, jún, kedy už virózy ustupujú, no ona vždy prišla so soplíkami. Za rok v škôlke - 8 antibiotík. V lete mi známa poradila Colostrum od LR (je lepšie ako to v lekárni), to som jej začala dávať, no a ďalší škôlkársky rok mala minimum absencií, sem-tam prišli soplíky,no tie sme prekonali rýchlejšie,bez teplôt /prípadne s nižšími teplotami/a hlavne bez antibiotík. Ak by ste chceli poradiť, kľudne mi napíšte správu.