Sopeľ vyše týždňa

10. okt 2021

Ahojte mamicky. Mozno poradite. Mam syna skolkara a 2,5 dceru. V septembri chodil do skolky ani nie 2 tyzdne, ked ochorel. Takze vyse tyzdna sme sa liecili. Pravdepodobne to bola siedma choroba. Mal to syn, potom ja a aj dcerka. Potom bol tyzden v skolke. A zase cez vikend zacal sopel. Tentoraz ale taky zltsi, nie priesvitny hlien. Obe deti rovnako a sem tam kasel. Dostavaju uz 5 dni Olinth do nosa, calciovy sirup, stop kasel sirup a C a D vitamin. Oni su fyzicky v pohode, hraju sa, len proste ten sopel a sem tam kasel. Lenze je nedela a uz vidim, ze do skolky nepojde.... ba naopak, ako keby sa im stav zhorsil. Ze viac kaslu a soplov....
O tom uz ani pisat nebudem, ze aj ja som stale s nimi chora.
Zajtra zavolam lekarke, ze co robit?
Je mozne, ze sople maju viac ako tyzen?
Ako ste to riesili vy?

Vsetko to nosi so skolky, lebo mimo toho, ked nechodil....(korona, leto) nebol chori nikto.

lucindav
10. okt 2021

U nás to iste, tiež už som na nervy 🤦🏻‍♀️ Dala som detom urobiť vytery a zajtra pôjdem aj ja. Mesiac a pol sme v soplo/kaslovom kolotoči. Nehovoriac o tom že už ani nevladzem lebo mladší aj veľmi zle spi kvôli chorobe.. neviem či si nejak pomôžem, ale verím že to raz skonci

mabenn
10. okt 2021

Bezne syn mava 1.5tyzdna chorobu, ten kasel sa dostavi praveze na konci, ked sa cistia priedusky...tiez zvyknem po tyzdni zavolat doktorke, zvykne mi predpisat este pamycon do nosa a za par dni je ok...ja zvyknem urobit domaci cibulovy sirup na ten kasel, ale vzdy to chce proste cas a doliecit...ked si si nie ista, doktorka moze aj pozriet

autor
10. okt 2021

@lucindav presne ako u nas. Este aj ten tyzden co chodil do skolky bol tak, ze teda 5% este priesvitny sopel.....takze realne tiez mam pocit, ze sme uz mesiac tak choro-zdravi.
A ja to iste.

autor
10. okt 2021

@mabenn zajtra zavolam lekarke, nech da pamykon. To je silnejsie, ze?

snezienkaaa82
10. okt 2021

U nás to isté. Prvý, krát dali do nosa pamycon, ešte v septembri. Prešlo to. Teraz je zas chorá, sople, ráno kašle, tak dostala už iné kvapky. Plus sirupy od kašľa. Treba prvotné riuesit sople, ktoré zatekjaju a z toho sú kašle.
Inak striedam ešte morskú vodu do nosa, Vincent ku na odparenie ku posteli. Ak ti znesie, tak konvicku- to moja nbeznesie ešte.
Na mne sa mi osvedčil kúpeľ s esencialnymi olejmi od Just ( nexem robiť reklamu), stačí kvapka, lebo je to silné a okúpať sa, olej pekne uvoľní hlieny, no nekupat, ak na teplotu.!
Inak super he aj cibulovy sirup, ten si dávame tiež a aroniovy sirup na imunitu.
Tieto skolkarske choroby sú hrozne, ja s mužom vždy dačo chytím a znasame to hirsie ako deti.

snezienkaaa82
10. okt 2021

My už 3 týždne sople, ja tiež, zlepšilo sa to, no stále sopli e celá rodina

mabenn
10. okt 2021

to je lokalne antibiotikum...dava sa ked sa nadcha skomplikuje a pridruzi bakterialna infekcia, ale nikdy to doktorka neskuma, proste po case nasadi

guiseppinka
10. okt 2021

Zlte sople su virusove. Tam ti pamycon nepomoze...

janynyna
10. okt 2021

Ahoj u nás to isté 5 dní pochodil do škôlky a vyše dvoch týždňov doma. Mal skolkarsky vírus. A ze 4 dní pochodil so škôlky a zase kašeľ a sople. Už týždeň je doma a stále sme na tom rovnako. Zajtra tiež volám doktorke. Tak snáď budu naše detičky čím skôr fit. Papať papa, pekne sa hraje ale ten kašeľ a sople no proste hrôza.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. okt 2021

@guiseppinka a na virusove co pomoze?

guiseppinka
10. okt 2021

Nic. Prejde to... Povedala by som len fukat fukat a fukat... Popripade mozno sinupret, aby sa to spustilo a vyslo vsetko

eririka
10. okt 2021

Sptav vyplach morskou vodou 😉 Vyrieši všetko 😉

elementissa
15. nov 2021

@eririka a to sa ako robí?

eririka
15. nov 2021

@elementissa kúpiš striekacku v lekarni, aj morsku sol zamiešať a vstrieknut do nodovej dierky vodu, cez druhú vsetko vyletí von, pozri videa, vrelo odporúčam alr na to da prichystaj, ze drobček nebude nadšený

elementissa
15. nov 2021

@eririka fu, to znie dosť drasticky, nie je tam vysoká šanca, že dieťa udusis?

eririka
16. nov 2021

@elementissa nie, ale radšej nerob ked nevieš

simca06022011
16. nov 2021

sopel a kasel aj dva tyzdne, cim dlhsie som cakala s "lekarkou" tym dlhsie to trvalo...
Jednoznacne riadne vyplachovat nos morskou vodou,alebo pod. roztokmi. Olynth a podobne veci naozaj ak maju upchaty nos, po cisteni..ak maju sopel farebny, volala by som lekarke, ak by sa dalo vyter urobit.. pripadne na to nasadit potom pamycon/uniflox... Ta finta co sa tu spomina so striekackou, na to sa da kupit taka nosova konvicka, alebo ja som mam taku flasku so stuplom, do toho sa rozrobil roztok a streklo sa to do nosa...
Inak ja som soplava uz 3.tyzden a ani atb mi nepomohli :D proste radost...
kalciovy sirup davam iba ak mam dieta zachripnute, ak mame iba sopel/kasel zo zatekania davam sinupret