Sopeľ a suchý kašeľ u ročnej dcérky

kija31
27. máj 2014

ma dcerku ktora ma 1r a 2 mes , ma sopliky a kicha a sem tam aj suchy kasel , cez den to je v pohode ale ked spi tak sa jej tazko dycha a rano vstava taka zahlienena , dnes sme boli u Dr a ta mi povedala ze hej mam len kupit kvapky do nosa a davat tie jej uz davam 2 dni a nic lepsie , prosim o radu co by ste vy dali?? dakujem

veronkaj
27. máj 2014

hlavne daj okolo postielky mokré plienky - zvlhčuj vzduch bude sa jej lepšie dýchať

monicm
27. máj 2014

snaž sa čo najviac odsávať soplíky,aby to išlo lepšie,dávaj jej mar,alebo physiomer,libenar a pod. aj niekoľkokrát za deň.zvlhčuj vzduch,ak je slniečko,treba ísť naň,môžeš dať aj sinupret,na soplíky je super,kvapky na nádchu sú síce fajn,ale skús sa im vyhnúť,telo si na ne veľmi rýchlo zvyká a na kašel je dobrý stoptussin,je fajn na suchý aj vlhký kašeľ

ichbinich
27. máj 2014

@kija31:
Ako pisu predo mnou: najma zvlhcuj vzduch, zaves pradlo na noc vedla postielky, alebo aspon tie mokre plienky alebo uteraky.
Odsavat 2-3 krat za den. Najprv sople navlhcit fyziologickym roztokom alebo kvapkami ako Libenar (co je vlastne jednorazovo zabaleny a teda predrazeny fyziologicky roztok). Potom odsat, ci uz rucne alebo odsvackou na vysavac je vec zvyku.
Kvapky na odpuchnutie sliznice (Nasivin a spol.) maximalne v noci, ked naozaj nemoze dychat, a iba 3-4 dni. Alebo si daj spravit 2% roztok NaCl, teda soli, nech ti to daju do flasticky s kvapatkom. Tento silnejsi roztok soli ma uz aj odpuchajuce vlastnosti.
Nadcha u deti trva dlhsie. To, co u dospeleho trva tyzden, u deti trva dva. Kvapky proti kaslu by som moc nedavala, ale porad sa s lekarkou. Je to jasne, ze tie sople jej tecu dole do hrdla a drazdia ju...
Skus jej vyvysit hlavu, daj jej vankusik alebo nadvihni matrac, aby sa jej v noci lepsie dychalo.
Ked bolo najhorsie, tak mi spala dcera iba v polosede v naruci... Ja som sa obklopila vankusmi, sedela som a drzala dceru, aby vobec spala. Nastastie 1-2 noci, kym bolo najhorsie.
Inak: pockat a dat si zatial caj 😉

milota164
27. máj 2014

mam pomaha tiez vypodlozenie postielky a samozrejme kvapky ale ked je v tej sikmej polohe lepsie sa jej dycha .