Soor u bábätka

26. jún 2023

Maminky, babatko ma asi soor infekciu, dnes s ním idem k pediatricke na vyšetrenie. Ako dlho sa to lieči? Je potrebna prípadne hospitalizácia? A z toho je vlastne soor? Dakujem

riamia91
26. jún 2023

Dcéram vždy pediatrička predpísala 1tabl Medoflucon alebo dala, ak mala v ordinácii. Obsah tabletky som vysypala do malej mištičky a pridala fakt štipku praškoveho cukru /akože nebola som tým nadšená, ale.../, zamiešala a podávala cumľom do úst vždy keď sa napapala... zo dňa na deň bolo po žabe. Nemusí ten cumlík dudlovať, len tu dudliacu časť dobre obaliť na cumeľ a vložiť, hoc aj hneď vypľuje. Ja osobne som rada, že na nej neskúšala fialovú vodičku a nemala som všetko zababrané od toho.

taktotedanie
26. jún 2023

Hospitalizacia co si..prejde to a je to bezne
Ak kojis pozor mozes mat soor aj na bradavkach resp na flaskach a cumlikoch vsetko treba sterelizovat

aliaray1
26. jún 2023

https://www.benulekaren.sk/detail-dotazu-poradn...

Ja som davala 3x denne na dudel Neocide, 1 den a bolo po soore. Zavisi v akom je stadiu, u nas bol slaby na jazyku. Nebola som u pedi s tym. Do par dni zmizne, preventivne vies obcas pretriet dasienka gazou namocenou v rozroku 2dl voda + 1kl soda bikarbona. Denne som jej vytierala dasienka mokrou gazickou, neskor prve zubky, nasledne 1 zvazkovou zubky, potom pastou a kefkou zubky a od 1 roka si rada dava umyvat detskou sonicare.