Sono nožičiek - nevyvinuté jadierka

lenkadob
18. nov 2015

Milé mamičky, boli sme so synom na sone nožičiek v 3.mesiaci. doktor nám povedal, že nemá ešte vyvinuté jadierka. aké máte s tým skúsenosti? ideme na kontrolu po 2 mesiacoch. čítala som fóra, že niektoré deti to nemali vyvinuté ešte ako 10 mesačné a detičky už chceli chodiť a doktor zakázal. máte aj také skúsenosti že do toho polroka života sa to upravilo?

katulienkax
18. nov 2015

Hm no ja som bola na kontrole oboch deti v 1 mesiaci a na druhej kontrole po ukončenom 8 mesiaci ze skôr nemá zmysel lebo vela deti ma tie jadierka aj tak až v tom 8 tak načo akor zbytočne chodit vidím ze každý doktor to inak robi. A aspoň sme nestresovali.

lenkadob
autor
18. nov 2015

@katulienkax nám kázal v 3.mesiaci. ale čítam, že niekto chodí po 4.mesiaci. ale máš pravdu, netreba stresovať 🙂

mhrinova
18. nov 2015

My sme boli po 1. mesiaci, kázal nám baliť naširoko, ale tento Dr. to do 4. mesiaca káže každému. V tom 4. mesiaci nám kázal prísť ešte o mesiac, ale nepovedal prečo. Iba sestričky som sa opýtala a tá povedala, že ešte nemá vyvinuté jadierka. V 5. mesiaci to už bolo OK a viac sme prísť nemuseli.