ahojte maminky, zacinam byt zufala z roznych soplikov, opuchnutej sliznice v nose ( ktora nie a nie ustupit) a nasled.zapalov stredneho ucha mojej 18mes.dcery... na orl nam dali nejake hormonalne kvapky ktore su 1. vyslovene nevhodne pre deti do 4 rokov (tak aspon vravi pribalovy letak) a za 2. nechcem byt prilis premudrela ale pchat dieta hormonmi od utleho veku sa mi zda dost na hlavu.... chcela by som skusit solnu jaskynu ktoru mame nedaleko bydliska ale ma niekto skusenosti? mozu tam chodit deticky do 2 rokov? ako casto a ako dlho tam chodit? dakujem za rady prispevky a postrehy 🙂
My sme dnes boli v solnej jaskyni so 14 mesacnou - chodime sem tam v podstate len tak. Tiez to mame blizko a je to super. Ako hranie v piesku, len je to v soli. Maju tam take hracky ako do piesku. A kurenie od podlahy, takze sa hraju v teplej soli. Prijemne tlmene svetlo. Su tam deti vsetkych moznych vekovych skupin. U nas to funguje 1 navsteva ´- 45min. Ja si zatial oddychnem. Odporucam ako relax k zdravotnej stranke sa vyjadrit neviem. Iba tolko, ze moja nikdy chora nebola, okrem soplov pri zuboch...
Juj, ja som sa asi zle vyjadrila. Myslela som inhalovanie doma inhalatorom...
@sasa1983 ihalator pre 18 mes dieta si neviem dost dobre predstavit ako by sme inhalovali.... preto riesim tu solnu jaskynu... alebo mas nejake osobne skusenosti ako na to pri malych detoch??
@bluka2 dakujem asi to skusime a uvidime ako to pojde... len neviem ako casto tam chodit a tiez ako dlho ci celu zimu alebo staci mesiac dva... mozno tam zajtra zajdem a uvidim... mozem sa opytat v ktorych koncinach slovenska navstevujete tu solnu jaskynu? dakujem
@zuzulik236 no my mame 15m dieta a doma si inhalujeme, ked treba detskym inhalatorom, bolo zdlhavejsie ho naucit, ale je to v tvare tulena cele, male a davala som len tak inhalovat vodu, nezavazne som mu dala hrat sa s maskou a nadstavcami, nech sa toho neboji. Onk staci 10min par krat denne potom a inhalujeme si aj my s manzelom, mame k tomu dospelacke nadstavce. Kazdopadne nepochybujem, ze pobyt v solnej jaskyni je ucinnejsi, ale iste treba chodit opakovane na pozadovany efekt, aspon kolko? 10krat? A takto je to lacnejsie a inhalovat sa potom da aj liecivo.
my chodíme s dcérkou keď jej začnú soplíku, nejaké proti tam nevidím, táto jaskyňa má určite len pozitívne účinky, alternuje pobyt pri mori. Ja odporúčam
@zuzulik236 Vo Viedni, nie na SK...
Ja sa snazim tak raz za tyzden, prakticky to vyjde raz za 2 tyzdne...
Ja som s detmi zacala tiez chodit do solnej jaskyne, lebo neustale opuchnuta nosna sliznica a nekonciace soplennie, následne liecenie homeopatikmi, antibiotikami, inhalovanie, obmedzeniami v strave, vyber nosnej mandle,ma dohnali k myslienke ze ked nic nepomohlo, tak solna jaskyna musi. Chodili sme tak raz za 5 dni, ale.musim povedat, ze k nicomu to nepomohli, sme na tom stale rovnako, usoplene a zase s antibiotikami. Ale skus, mozno u vas to bude ine...
mne tiez spominala kamaratka ze chodila s detmi do solnej jaskyne ale tiez im to nepomohlo.. neviem od coho to teda zavisi
@myriada ahoj a ako casto tam teda chodit?? kazdy den ci ako?? po aku dlhu dobu? mesiac? dva?? alebo celu zimu? dakujem 🙂
sú aj také domáce soľné jaskyne, minule som o tom čítala
Ja pridam svoju skusenost, ked sme chori dam do keramickej vonnej lampy odparovat vincentku, do toho 2-3 kvapky cisteho oleja zo sibirskej jedle (uziva sa aj vnutorne, takze ziadne pridavne chemicke prisady) do rana je to ako v solnej jaskyni. Miska musi byt hlboka, sviecku raz v noci vymenim a vincetku dolejem. Do 2 dni sme fit, nam to pomaha. Do solnej jaskyne sme chodievali, ale taky kratky pobyt nepomoze.
Ahoj musím reagovať nakoľko mám 15 mesačného syna a od da sa povedat 4 mesiacov mal neustále soplik. Boli sme aj pri mori 2 týždne a nepomohlo. Okolo novembra až do januára mal neustále lieky ktoré nás stály cez 200€ a nič aj tak nepomohli. Nakoniec som sa dočítala ze pri podhájskej na Radave od nás cca 20 km je solná jaskyňa. Chodili sme 3x do týždňa 4 týždne. Potom 2x týždenne a teraz 1x a musím povedať a odklopkať, že neviem čo je odsavacka a to dcéra 10 ročná uz bola chorá a malý nie. A ďalšie plus, že ja mám od tehotenstva slabú funkciu štítnej žľazy solná jaskyňa ma na to super vplyv. Konečne môžme chodiť sa aj kúpať bez toho aby boli chorí hneď po kúpaní. Zoberte si formičky vedierko ľahnite na lehatko a oddychujte. S malým som chodila okolo desiatej ráno a zvykol tam zaspať alebo sa hrat Takže jednoznačne odporúčam.
@slavomirarebecca super dakujem moc aj krasne fotky teraz to uz nestihame ale od bud tyzdna ideme na to jaskynu mame cca 5km z domu (to som sa dozvedela az vcera z googlu)... uz sa tesiiiim 🙂 este sa chcem opytat ci je tam zima alebo ani nie nakolko na jednej foto je malicky zababuseny a na druhej tak v pohodke..
@zuzulik236 je tam okolo 18-20 stupňov. Na tej druhej je len zakrytý a leží na deke a to sme už odchádzali. Malý sa totiž nezobudil kým som ho dala do auta a spal az domov celú cestu a tam som ho preniesla do postielky. Ma tvrdý spánok.
My sme tiez zacali chodit...ked som sa pytala ako casto by bolo dobre chodievt, tak mi povedali , ze kazdy druhy, treti den, jasne, ze aj kazdy den by bolo fajn, ale uz aj toto bude mat efekt, takze uvidime, boli sme zatial 2x a tesim sa na dalsi pobyt ...a nete je info o solnych jaskyniach.skus pozriet aj tuto stranku http://www.pravasolnajaskyna.sk/liecba-solou/vy...
A skusila si inhalovat? Lebo to by vam mohlo vyrazne pomoct, zredukovat tazkosti..