Solmucol a suchý kašeľ

30. dec 2023

Pekný večer

Prosím vás o radu včera som začala synovi dávať solmucol keďže kašeľ sa mi zdal vlhký dnes som v ňom chcela pokračovať no mám pocit akoby mu prešiel skôr do suchého.🤔🤔 No i napriek tomu som mu ten solmucol opätovne dala 🫣 teraz ho to núti kašľať a kašľať a ja premýšľam či je nejaký spôsob ako mu uľaviť od toho núteného dráždivého kašľa Alebo nám ostáva len počkať kým účinok sirupu prejde.

Ďakujem za akúkoľvek radu.
Pekný večer

nitka1157
30. dec 2023

Kedy si mu ho dala naposledy? Dava sa najneskor do 17h .ak si tak dala na noc daj nieco na suchy kasel.neviem kolkoma rokov ale zmenila by som mu uz sirup napr na sinecod.ulahcuje vykaslavanie ale tlmi kasel.takze ak ma hlien zriedi a uvolni

autor
30. dec 2023

@nitka1157 dala som pred 19.00 tak už teraz nič iné dávať asi nemôžem.... malý ma 2,5 roka. Budeme teda musieť vydržať v noci. Sirup určite zmením len som oľutovala že som ho vôbec dala.

dzulli1980
30. dec 2023

Ja by som dala antihistaminiká ... ak by neprešlo, + čosi na suchý kašeľ - u nás je overený Paxeladine.

nitka1157
30. dec 2023

Ja by som uz dala fenistil.alebo ak mas inhalator inhalovat

nitka1157
30. dec 2023

Mast na priedusky a medzi lopatky.na vlozku trochu daj bravcovu olivovy olej tymianovu napr. Este ma napadlo teple mlieko s maslom a medom.nakrajaj cibulu do misky.vetraj a mokry uterak do izby

autor
30. dec 2023

@nitka1157 ďakujem za rady 😉 skúsim a snáď bude noc ok

ibrunova
30. dec 2023

Ak ku choroba začína, tak kašeľ je dusivý, hlien je dnu a je potrebné ho dostať von, na to je ten Solmucol, aby hlien zriedil a dostal ho von, inak môže vzniknúť zápal. Solmucol je na to určený, nemeň ho.

kristina82
30. dec 2023

Mne sa to tiez stava ze neviem niekedy co dat,jeden den uplne vlhky a potom to uz prechadza do sucheho,tiez neviem ci davat nieco alebo radsej nic

anavixy
30. dec 2023

Prave pre toto sa Solmucol a podobne sirupy od kasla malym detom neodporucaju podavat. Kasel sa prirodzene meni zo sucheho na produktivny a zasa na konci choroby na suchy.
Na zriedenie hlienu mozes davat aj Sinupret, preukazany ucinok ma vraj zvysenie mnozstva prijatych tekutin. Bezny kasel nevyzaduje nijake lieky, ich efektivita bud nebola preukazana alebo je mala oproti rizikám (u malych deti). Pokial dieta vykasliava dobre, nepotrebuje nic na podporu vykaslavania (treba brat do uvahy to ze male deti nie su schopne efektivne vykasliavat a teda ten zriedeny hlien praveze zostava tam kde nema, sieta moze z hlienov zvracat atd). Na suchy kasel a hlavne na noc davaj antitussika, tussin, stoptussin alebo ten paxeladine ma dobre ohlasy.
Antihistaminika na normalny (teda nie alergickeho povodu) kasel nemaju naozaj vobec ziaden efekt, tie sa davaju len na utlmenie dietata, ak teda to je to co rodic chce, tak vtedy ano.

ivkag3001
31. dec 2023

Tymianovy krém z Justu je výborný na kašeľ, podporuje aj vykasliavanie hlienov.

kp7333
31. dec 2023

Prva pomoc na zvlhcenie kasla su tekutiny - idealne caj a inhalovanie/naparovanie. Dalej uz spominane antihistaminika a sirupy proti kaslu, ktore zmiernia davenie na kasel.