Smokovec verzus Lučivná pre 4 a 1,5 ročné dieťa

evkakov
19. nov 2015

Maminy poradte, alergologička a už aj detská lekárka odporučila detom kupele, len neviem sa rozhodnúť smokovec či lučivná?ktorá ste boli v krátkej dobe s detičkami na pobyte, moje majú 4 roky a 1,5 roka.ideme prvý krát do kúpeľov, budem vďačná za každú radu.Ďakujem.

pribinak
19. nov 2015

ja som bola s krpcom v smokovci, skoda penazi, to radsej usetri na dovcu pri mori

zita19
19. nov 2015

Do Smokovca je dobre ist, ked potrebujete presne stanovit diagnozu. Ak chces liecenie, tak Lucivna, Stos.

loginexistuje
19. nov 2015

@evkakov inak kupele su len pre deti od troch rokov .. mensim detom ich poistovna neschvali .. moze ist iba s tebou ak pojdes ako doprovod s dcerou a doplatis za neho 6 EUR na den

Lucivna je inak super .. ono to sice cosi stoji ale teda my sme boli spokojni ... ci ti schvalia doprovod zavisi od poistovne aku mas.

jeemima
19. nov 2015

@pribinak faaakt? nam dr lucivnu odporucala ale ked tam neurobia ziadne vysetrenie tak mi prisiel smokovec lepsi

loginexistuje
19. nov 2015

@jeemima lucivna su detske kupele ... tam sa neriesi diagnoza a nerobia sa ziadne diagnosticke vysetrenia, Smokovec je skor ako nemocnica... ak sa teda bavime o Srobarovom ustave.

jeemima
19. nov 2015

@loginexistuje ano ano ved to pisem ze mi prisla volba smokovec lepsie kedze dieta pretuknu z kazdej strany

jeemima
19. nov 2015

@pribinak inak este ak sa mozem opytat kolko Vas vyslo liecenie v smkokovci? co ratam lucivna vyjde cca 700 -800eur

lucinddas
19. nov 2015

@evkakov Horny smokovec su kupele, Dolny smokovec je liecebna urcena na diagnostiku, Lucivna su kupele.

loginexistuje
19. nov 2015

@jeemima neviem mne prisla lepsia Lucivna .. k lekarom chodime v mieste bydliska ... Lucivna je super na kupele ... su tam procedury co v Smokovci neni ... a ono tiez nie kazdeho si tam pretuknu z kazdej strany .. nerobia vsetky vysetrenia vsetkym...

ale teda treba si rozmysliet ... ak niekto nema vysetrenia od alergologa ORL a pod tak nech ide do smokovca .. to by tam mali urobit ..
ale ak ma uz dieta diagnozu a treba mu skor len procerdury tak potom Lucivna...

nam sa overilo ist do kupelov a do pol roka potom k moru.

lucinddas
19. nov 2015

@evkakov Vseobecna poi. ti schvali doprovod len ked ma dieta nejake postihnutie, takze za seba treba ratat cca 16 € doplatok/den, dieta na lieceni 1,66€/den, foplatok za 2 neschvalene dieta cca 5€ den, do kupelov ti schvalia len dieta nad 3 roky. Je to teda dost drahy spas. Dovera doprovod schvali v pohode, Union dava kupele na 28 dni. Teraz sme sa vratili z Horneho Smokovca- vyhodene peniaze. Minuly rok sme boli v Dolnom Smokovci - Srobarov ustav na diagnostiku. Ale 2,5 r. dietatu pomaly nic nerobili, lebo vysetrenia su narocne na dychanie podla pokynov lekarov a tak male dieta by to neudychalo, takze mam robili len sondu koli refluxu.n

pribinak
19. nov 2015

@jeemima vysetrenia, ktore nam robili, nam urobili mudr aj tu v BA, nic nad ramec toho co nam urobili tu na orl ci na alergiologii, akurat v dmokovci nam robili a to vsetkym plosne test na cysticky fibtozu a to mal syn takmer 4 roky, akoze naco? tato choroba je u deti davno fiagnostikovana tak do 2 rokov, nechapem akoze naco
co sa tyka platieb, tak zavisi ako dlho tam budete a od typu oddelenia

evkakov
autor
20. nov 2015

Máme porobené vyšetrenia na OrL aj nosné polypy vybraté, na alergo chodíme ako na klavír, teraz jej robili RTG, a chloridový test, malý chytá od nej každý sopeľ a kašeľ čo zo škôlky donesie.Tak som chcela im pomocť trošku nie len lieky donich pchať.Malá má v karte napísané že bronchiálna astma vo vývoji, máme inhalátor, dene dva krát inhalujeme s dvomi liekmi,tak preto som chcela vedieť čo bude lepšie.

mikys1
20. nov 2015

@zita19 ale v Smokovci sú dve liečebne. V dolnom je tá akokeby nemocnica a v Hornom tam som chodila aj ja s deťmi je to skôr také na preliečenie, prečistenie