Maminy poradte, alergologička a už aj detská lekárka odporučila detom kupele, len neviem sa rozhodnúť smokovec či lučivná?ktorá ste boli v krátkej dobe s detičkami na pobyte, moje majú 4 roky a 1,5 roka.ideme prvý krát do kúpeľov, budem vďačná za každú radu.Ďakujem.
Do Smokovca je dobre ist, ked potrebujete presne stanovit diagnozu. Ak chces liecenie, tak Lucivna, Stos.
@evkakov inak kupele su len pre deti od troch rokov .. mensim detom ich poistovna neschvali .. moze ist iba s tebou ak pojdes ako doprovod s dcerou a doplatis za neho 6 EUR na den
Lucivna je inak super .. ono to sice cosi stoji ale teda my sme boli spokojni ... ci ti schvalia doprovod zavisi od poistovne aku mas.
@jeemima lucivna su detske kupele ... tam sa neriesi diagnoza a nerobia sa ziadne diagnosticke vysetrenia, Smokovec je skor ako nemocnica... ak sa teda bavime o Srobarovom ustave.
@loginexistuje ano ano ved to pisem ze mi prisla volba smokovec lepsie kedze dieta pretuknu z kazdej strany
@jeemima neviem mne prisla lepsia Lucivna .. k lekarom chodime v mieste bydliska ... Lucivna je super na kupele ... su tam procedury co v Smokovci neni ... a ono tiez nie kazdeho si tam pretuknu z kazdej strany .. nerobia vsetky vysetrenia vsetkym...
ale teda treba si rozmysliet ... ak niekto nema vysetrenia od alergologa ORL a pod tak nech ide do smokovca .. to by tam mali urobit ..
ale ak ma uz dieta diagnozu a treba mu skor len procerdury tak potom Lucivna...
nam sa overilo ist do kupelov a do pol roka potom k moru.
@evkakov Vseobecna poi. ti schvali doprovod len ked ma dieta nejake postihnutie, takze za seba treba ratat cca 16 € doplatok/den, dieta na lieceni 1,66€/den, foplatok za 2 neschvalene dieta cca 5€ den, do kupelov ti schvalia len dieta nad 3 roky. Je to teda dost drahy spas. Dovera doprovod schvali v pohode, Union dava kupele na 28 dni. Teraz sme sa vratili z Horneho Smokovca- vyhodene peniaze. Minuly rok sme boli v Dolnom Smokovci - Srobarov ustav na diagnostiku. Ale 2,5 r. dietatu pomaly nic nerobili, lebo vysetrenia su narocne na dychanie podla pokynov lekarov a tak male dieta by to neudychalo, takze mam robili len sondu koli refluxu.n
@jeemima vysetrenia, ktore nam robili, nam urobili mudr aj tu v BA, nic nad ramec toho co nam urobili tu na orl ci na alergiologii, akurat v dmokovci nam robili a to vsetkym plosne test na cysticky fibtozu a to mal syn takmer 4 roky, akoze naco? tato choroba je u deti davno fiagnostikovana tak do 2 rokov, nechapem akoze naco
co sa tyka platieb, tak zavisi ako dlho tam budete a od typu oddelenia
Máme porobené vyšetrenia na OrL aj nosné polypy vybraté, na alergo chodíme ako na klavír, teraz jej robili RTG, a chloridový test, malý chytá od nej každý sopeľ a kašeľ čo zo škôlky donesie.Tak som chcela im pomocť trošku nie len lieky donich pchať.Malá má v karte napísané že bronchiálna astma vo vývoji, máme inhalátor, dene dva krát inhalujeme s dvomi liekmi,tak preto som chcela vedieť čo bude lepšie.
ja som bola s krpcom v smokovci, skoda penazi, to radsej usetri na dovcu pri mori