Sme chorí a máme 2-mesačné bábo

veeev
14. okt 2024

Mám na vás otázku maminky, priateľ je prechladnuty od soboty, tak sa vyhýbal aj malej bol snou len vonku .. nespal áni pri nás a ja už od dnes cítim, že ma boli hrdlo a lezie to na mňa 😔 už som v rusku od obeda.. Myslite, že to môže mala dostať? Je na UM.

gejb
14. okt 2024

@veeev my sme mali aj chrípku aj kovid keď mala dcéra 2 - 3 mesiace a bola zdravá. Bábätka majú silnú imunitu ešte vďaka kolostru

veeev
autor
14. okt 2024

@gejb juuuj no dúfam, že to nedostane ďakujem.. lebo mala soplik pred 2 týždňami 😔.. je na nervy keď mám to rúško😔

dzulli1980
14. okt 2024

To máš 50/50 ... nikto Ti s istotou nepovie, či hej/nie ... moja dcéra čosi odo mňa chytila, čosi nie, vôbec neviem, od čoho to záviselo ... nestresuj sa zbytočne dopredu, ak ochorie, budeš riešiť.

diewcatqoo
14. okt 2024

Nasa dcera sa narodila v juli. Starsi syn od zaciatku skolskeho roka uz bol chory 2x, ona sa zatial drzi. Sem-tam jej soplik vyskocil alebo kychla, ale inak nic. A to sme ich dvoch ani neseparovali.

veeev
autor
14. okt 2024

@diewcatqoo
@dzulli1980
@gejb ďakujem, za podporu.. máme malý byt, tak separovanie je ťažšie 🙄😒..

kacena4
14. okt 2024

a to si myslis ze dieta ako chyta imunitu?? prave cez tieto bežné choroby doma. takze klud pohoda ak nie je tazko chore, ze by mu chripka zhorsila jeho stav neboj sa zbytocne vopred

veeev
autor
14. okt 2024

Ďakujem vám krásne ❣️ .. mám aj spať s ruskom keď spí vedľa mňa v postieľke ? 🙈🙂

sisaka
14. okt 2024

@veeev dieťa má nejaké zdravotné problémy, keď sa tak bojíš, že ochorie? Ja som mala obidve deti zdravotne v poriadku, tak som toto nikdy nemusela riešiť, nikdy sme nebehali po dome v rúšku, ani nikoho v rodine neizolovali. Nechápem na čo.
Ak dieťa nemá nejaké ochorenie, pri ktorom mu pri strete s virusmi/bakteriami pôjde o život je úplne nezmyselné robiť doma taký “cirkus”

ivinkapink
14. okt 2024

Ahoj, nám keď sa narodila prvorodena v novembri, bola som chorá (soplava)v jednom kuse, až do jari...a ku podivu nechytila alebo raz menší soplik, tiež som sa snažila nosiť rusko,ale v noci som s ním nespala...tiež bola iba na UM, treba sa vybaviť odsavackou na nos a slanou vodou, a sledovať ju,ak by sa ti niečo nezdalo, volať doktorke...

ivinkapink
14. okt 2024

@sisaka je úplne normálne,že sa boji o svoje dvoj-mesacne dieťa...keď som bola s mojím pol ročným v nemocnici so zápalom priedušiek, bolo tam plne oddelenie takýchto maličkých, najmenšie malo mesiac, všetky mali zápal priedušiek al pľúc....takže obozretnosť je na mieste.

sisaka
14. okt 2024

@ivinkapink tak ja mám šťastie potom, nepoznám nikoho, kto behá doma v rúšku a deti nám to nejak prežili aj bez hospitalizácii. Asi to bude nejaká náhoda

biglovemom
14. okt 2024

50/50 .a ked ochorie zas vyzdravie nestresuj sa

dorothee
14. okt 2024

Mam styri deti,ked sa narodilo stvrte, starsie deti normalne chodili do skoly aj skolky,tam sa proste nevyhnes tomu ze sa babo stretne s chorobami.Mam skusenost ze prechladnutia,dokonca aj covid,piata choroba atd preslo u babatka najlahsie zo vsetkych deti.Ja by som dala rusko dole.Bude ako ma byt,ak chyti soplik,pojdete k dr

veeev
autor
14. okt 2024

Ďakujem vám, neni chorá závažne ale predsa je mala a tak som obozretna.. mať chlapa so soplom a ešte keby bolo dieta ako bonus a ja som tak by ma asi porazilo 🙈..
Zajtra ideme na gastro vyšetrenie, tak teda dúfam že bude všetko v poriadku .. 🙂🙂

nikpa
14. okt 2024

@veeev mne mladší chytal takmer od narodenia od staršieho každú chorobu ktorú priniesol zo škôlky. Bol to celkom stres vtedy, stále sople a kašel pri pár tyzdnovom bábätku... ale na niečo to bolo aj dobré. Keď už nastúpil do škôlky on, chorý vôbec nebýva, jeho imunita si to zrejme ešte pamätá. Takže nemaj obavy, bábätko to zvládne, nedá sa ho úplne separovať celú zimu 🤷

ronie338
14. okt 2024

My keď sme boli takto sme sa vymenili keď bolo priateľovi lepšie aspoň na noc, cez den som bola s malým ja

veeev
autor
14. okt 2024

@ronie338 no len priateľ je chorý, a ja to mám od neho 🙈.. teda zatiaľ iba hrdlo.. tak sa dopujem

majlo1234
14. okt 2024

@sisaka moja mama pred sto rokmi uz nosila pri nas rusko, ked bola chora. Je zdravotnicka, myslim, ze to ma vyznam. Urcite nie pri obycajnej nadche, ale taka chripka, to uz stoji za to, aby sa tomu babatko vyhlo.

ivinkapink
14. okt 2024

@sisaka kým som to nezažila tiež som to tak brala, šak pohoda, bábo si pestuje imunitu....najhoršie na tom bolo,že malý nemal žiadne strašne symptómi (nemal ani teplotu, ani soplik), k doktorke sme šli s dvoma staršími a pri nich skontrolovala aj jeho...jedine čomu bolo, v noci vôbec nespal, iba keď sme ho nosili na rukách, doktorka vravela,že nemohol dobre dýchať,tak preto...Zrejme koloval nejaký vírus, ktory tie najmenšie deti nedávali...ale to neznamená že treba robiť paniku z každého sopla, len treba byť opatrný...

tianna
14. okt 2024

@veeev nie, s rúškom nespi 🙂 len ju nepusinkuj a snaž sa na ňu priamo zblízka nedýchať. Držím palce 🍀

veeev
autor
14. okt 2024

@tianna no keď papa ho mám a som blízko pri nej .. 🙈🙂 tak ona ma soplíky každé ráno a večer jej striekam slanu vodu a vysavam alebo susniky keď ma ..

snowflakenel
15. okt 2024

Neboj,,babatka maju dobru imunitu. Ked mala.moja.mladsia 6 tyzdnov,,starsia mala kiahne a dedostala ich.

veeev
autor
16. okt 2024

Ahojte no a je to tu už je aj mala😔😔 furt sopel aj kichA.. odsajem a za 5 min znova sopel som už zúfalá.. a zabehava jej to 😒😔 a steká jej to do krku 😔.. paradte niečo ..