SM metóda - skolióza

14. jún 2023

Dobrý deň, moja dcéra(15) má skoliózu. Chcela by som skúsiť SM metódu ale dosť veľa za to pýtajú. Keďže to ma aj od doktora nieje nejaká možnosť to mat zadarmo ako rehabilitáciu alebo tak? Alebo preplatiť v poisťovni? Mame VšZP. SM metóda vraj jediná funguje na skoliózu.

viestta
14. jún 2023

Niektore rehabilitacie cvicia aj SM system, ale ten je tiez za priplatok, treba sa informovat na konkretnom pracovisku, ci maju na SM system akreditovaneho fyzioterapeuta

martinka17
15. jún 2023

Skús zavolať do novej nemocnice na SNP. Tam predtým boli skupinové cvičenia SM za symbolický poplatok. Ak sa to má naučiť poriadne - oľutuj peniaze a zaplaťte jej individálne hodiny. Potrebuje aby pri cvičení detailne sledovali každý jeden pohyb, každé ukončenie, či má správne nastavené telo, správne natiahnuté laná....

zeldia
15. jún 2023

Vacsinou sa to robi tak že zaplatíš 3-5 individuálnych hodín kde sa naučí základný postoj a pohyby (nie je toho veľa ten základ ako sa vyrovnať potom sú len obmeny aby to trocha človeka aj bavilo ale teoreticky môže cvičiť 3 cviky dookola) keď absolvuje individuálny kurz tak môže chodit na skupinový v okoli to máš cenu ako plaváreň alebo iné skupinové cvičenie ak nie tak cvičiť doma. Je potrebné kúpiť laná mať priestor kde bude cvičiť a kde tie laná upevnite (skoba v stene). Pripadne kúpiť aj knihu to sa predáva s lanami. V každom prípade je naozaj dobre aspoň tri tréningy individuálne ona a cvičiteľné aby sa cvičiť naučila správne.