maminy prosim vas , s malym mam taky problem s očkami v podstate od mala že sem tam ma slzave očko ale slzy nevytekaju a neskor sa prida aj hnis. vždy to po par dnoch preslo.- davala som acuflash a repik Dr povedal že do roka to je OK. chvilu bol pokoj a teraz zas už dookola ten isty kolobeh 3 dni ma take zaslzene očko potom zas v pohode , no kvoli korone sme sa nedostali na vysetrenia. Zajtra ideme na očne. Je možne že ma upchaty slzny kanalik? malo to nejake vase dietatko a takto sa to prejavovalo?
Áno, syn mal 3 mesiace, stále hnisavé oko, očná prepichla slzny kanál a už ako sme vyšli z ambulancie bolo dobre čisté, odvtedy pokoj
@kamilka95 u mojej dcéry sme to začali riešiť keď mala 3 mesiace a ťahalo sa to až do jej cca 7 mesiacov,ale ona to mala stále bez prestávky,ako prvé nám dal lekár ophtalmo septonex ten nepomohol,potom antibiotiká,ktoré tiež nepomahali,dával opakovane asi 4 krát,pomedzi odporúčal dávať ocuflash a nejaké bylinky,lekári hovorili že ako upchatý slzný kanalik to nevyzerá,pomohlo až keď jedna lekárka urobila dcére výter z oka a ukázalo jej konkrétnu baktériu,na ktorú dala liečbu a konečne zabralo.Predtým jej davali iný druh antibiotík ktorý nemal na tú baktériu účinok.Takze asi najlepšie by bolo zobrať výter z oka.
@kamilka95 Ahoj a nemala si malého vonku? môže biť aj to spôsobené že aj prievan abo menší vietrik to spôsobil dieťati s očkami problém očka sú na všetko náchylné u dieťati treba dávať dieťatku pozor jedine čo zbíva nechodiť von sním skúste nejaké kvapki do očka z lekárne kupiť netreba sa toho báť.Ano doktor ma pravdu ak nebude v prievane ono bi sa to malo po čase zahojiť