Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať či vaši drobci mali problém so slzným kanalikom (upchatý slzný kanalik). Ak áno ako ste to riešili? Nás to trápi od narodenia a maličký už má 2M. Čo vám pomohlo? Ďakujem za každú odpoveď. 😊
@dupacky mojej staršej prepichovali viackrát a očná nám povedala že má uzske slzné kanáliky a preto jej to slzi a vekom sa jej to upravilo bolo obdobie keď jej očko jedno slzilo aj 6 mesiacov a potom mala kľud aj dva roky prešlo to tak asi v piatich rokoch
@dupacky Synovi prepichovali prvykrat kanaliky, ked mal 2 m. U takychto malych babetiek je ten zakrok zalezitost 3m. Niet sa coho bat.
U vacsiny deti sa tym problem vyriesi (ale odporuca sa kanaliky dat precistit do tych 3m) ale akurat my sme ten pripad, ked su tie slnze kaliky nachylne na upchatie a infekcie.
Druhykrat mu museli tento zakrok urobit, kde mal 3r, tentoraz uz v celkovej anesteze. Celkovo, akonahle ma syn infekcii hornych dychacich ciest sprievodnym javom su zahnisane oci.
Ocuflash a masaz slzneho kanalika ak nepomoze vyter a ATB kvapky ak by ani to nepomohlo tak preplach slzneho kanalika
Deticky si troska poplacu ale hned su v pohode, netreba to zanedbat, niekomu sa prepichuje aj viackrat
Dietatko moze byt pri chorobe nachylnejsie na ocka do buducna ale nemusi
@titla ahojky prosím napísala som ti súkromnu správu 🙂
@dupacky mala ma 2m a hnisa jej jedno ocko od narodenia. Par dni jej to hnisa, potom aj tyzden nic.
Cistime OcuFlashom, mala aj Pamycon. Teraz to nemala 3t a od pondelka zasa. Ak to neprejde do buducej poradne, pojdeme na ocne - asi jej budu prepichovat slzny kanalik.
Foto - take to mala v utorok rano.