Slzný kanálik

dupacky
8. jún 2023

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať či vaši drobci mali problém so slzným kanalikom (upchatý slzný kanalik). Ak áno ako ste to riešili? Nás to trápi od narodenia a maličký už má 2M. Čo vám pomohlo? Ďakujem za každú odpoveď. 😊

veronikaszabova
8. jún 2023

@dupacky mala ma 2m a hnisa jej jedno ocko od narodenia. Par dni jej to hnisa, potom aj tyzden nic.
Cistime OcuFlashom, mala aj Pamycon. Teraz to nemala 3t a od pondelka zasa. Ak to neprejde do buducej poradne, pojdeme na ocne - asi jej budu prepichovat slzny kanalik.

Foto - take to mala v utorok rano.

andrejka1974
8. jún 2023

@dupacky mojej staršej prepichovali viackrát a očná nám povedala že má uzske slzné kanáliky a preto jej to slzi a vekom sa jej to upravilo bolo obdobie keď jej očko jedno slzilo aj 6 mesiacov a potom mala kľud aj dva roky prešlo to tak asi v piatich rokoch

titla
8. jún 2023

@dupacky Synovi prepichovali prvykrat kanaliky, ked mal 2 m. U takychto malych babetiek je ten zakrok zalezitost 3m. Niet sa coho bat.
U vacsiny deti sa tym problem vyriesi (ale odporuca sa kanaliky dat precistit do tych 3m) ale akurat my sme ten pripad, ked su tie slnze kaliky nachylne na upchatie a infekcie.
Druhykrat mu museli tento zakrok urobit, kde mal 3r, tentoraz uz v celkovej anesteze. Celkovo, akonahle ma syn infekcii hornych dychacich ciest sprievodnym javom su zahnisane oci.

taktotedanie
8. jún 2023

Ocuflash a masaz slzneho kanalika ak nepomoze vyter a ATB kvapky ak by ani to nepomohlo tak preplach slzneho kanalika
Deticky si troska poplacu ale hned su v pohode, netreba to zanedbat, niekomu sa prepichuje aj viackrat
Dietatko moze byt pri chorobe nachylnejsie na ocka do buducna ale nemusi

123miaa123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kukulienka89
23. máj 2024

@titla ahojky prosím napísala som ti súkromnu správu 🙂