Sluch u novorodenca

pokynka
7. sep 2022

Dobrý deň malá ma druhý deň a nenamerali sluch nejakým strojom,iba povedali že dajú výmenný lístok a pôjdem na vyšetrenie. Prosím ma niekto skúsenosť dosť ma to vystrašilo.

jaskolka
7. sep 2022

Môžu byť v usku ešte zbytky plodovej vody, tam to robia opakovane. Ak sa im to ale ani tak nepodarilo namerat, tak pôjdeš na vyššie pracovisko, kde to budú robiť iným prístrojom.
Ak presnejšie chceš ako sa to vyšetrenie vola, ide o OAE - otoakustické emisie.
Na tom vyššom pracovisku jej zrejme urobia BERA vyšetrenie, je to podrobnejšie vyšetrenie sluchu. Je dôležité, aby sa v prípade nejakej poruchy zachytila včas.
Nestresuj sa dopredu, nemusí to ešte nič znamenat, ide jednoducho o podrobnejšie vyšetrenie

weronika90
7. sep 2022

Stredná dcéra to mala tiež. Mne povedali že môže to byť tým ,že aj v brušku bola viac na tej strane a uško je ešte "stlačené". O cca dva dni sme šli na decke oddelenie do nemocnice na kontrolu,kde ju objednali ešte pri odchode z pôrodnice. A už bolo všetko v poriadku. Vraj sa to niekedy stáva.

nikoleta1234
7. sep 2022

@pokynka mojej tiež nevedeli namerať, v prepustacej správe sme mali uvedené že do 1 mesiaca dat skontrolovať. Našťastie všetko v poriadku

zuzka565
7. sep 2022

Môjmu tiež nemamerali. Ani po troch mesiacoch. Neriešila som to nijak po tom dohovore s krcnym dr lebo malý reagoval a aj reaguje na zvuky a aj už rozpráva.

sudocek
7. sep 2022

@pokynka ani môjmu jedno uško nenamerali lebo sa krútil. Tak nás poslali na Foniatriu. Tam mu uška ešte raz zmerali a všetko je ok.

deti95060810
7. sep 2022

nám práveže jedno uško namerali dobre a čuduje sa svete - má poruchu sluchu - aj napriek meraniu...

vierka0508
7. sep 2022

Ahoj, tiez nam v porodnici nenamerali obe uska, tak potom som sla na vysetrenie zhruba po mesiaci. Jedno usko naskocilo hned a druhe nie, ani na 2x ani na 3x ani na 4x. Poslali nas na usne, tam bolo vsetko v poriadku, doktor povedal ze sa to u takychto malych deti da zistit jedine specialnym vysetrenim, ked dieťa uspia. To som odmietla. Navrhol mi len syna sledovať, ako reaguje, ci otaca hlavicku za zvukom a uz ide mat 11 mesiacov a zda sa vsetko v poriadku.

pokynka
autor
7. sep 2022

@jaskolka no urobili len jedno vyšetrenie a že dajú mi výmenný lístok to bolo všetko

nevenka
7. sep 2022

@pokynka nasej malej 2x nenamerali nic...ja vydesena, lebo v rodine mame hluchoneme dievca, uz zenu, manzelova sesternica to je. No jednej starej sestricke to nedalo, jej sa zdala v poriadku, napriklad mykla telickom, ked som tak prudko pri nej otvorila balik vlhcenych obruskov, tak mi ju v nocnej sluzbe zobrala na sesternu, ci kde a spekulovala. Nakoniec mali pokazene, ci upchate tie nadstavce, co davaju do uska. Mala pocuje velmi dobre, je uz prvacka.
Ja by som este pre svoj klud sa skusila na toto opytat a vyskusajte, ako reaguje na silne zvuky, ci sa mykne, ako ta nasa. No vysetrit to kazdopadne treba. Drzim palce, nech je drobciatko v poriadku.

bambina1011
7. sep 2022

@pokynka dobry den, nasu malu tiez nenamerali v porodnici, dnes sme boli na vymenny listok na kramaroch. Robili vysetrenie tympano krivka, oae - emisie, aabr - vysetrenie v spanku. Tympano-dieta sa mrvilo, ked vysla B krivka, skoro ma tam prekotilo. Sestricka bola ochotna a premeriavala viacejkrat. Nakoniec vysla A krivka. Zistili, ze potrebuje nadstavce pre predcaniatka, lebo ma male uska, zuzene zvykovody, a nespravne to meralo.Emisie nevybavne, aabr na vybornu. Zaver-dieta pocuje.

pokynka
autor
9. sep 2022

@nevenka práveže mikne, napríklad urobím cmuk a až ju trhne čo mi príde až ľúto aj keď na ňu hovorím očkami reaguje

pokynka
autor
9. sep 2022

@bambina1011 aj naša malá ma malinké uška 😥 ale tak ma vystrašili že kvôli tomu nespím

bambina1011
9. sep 2022

@pokynka ja som z toho bola tiez na prasky, lebo na kramare sme sa dostali az ked mala 5 mesiacov a mala je dost nekludna, resp. Jej vadi ked sa jej niekto dotyka, pre nas boli tieto vysetrenia nepredstavitelne. Staci, ze sa trosku pohybe a uz vykazuje blbosti alwbo nemaju dobry nadstavec do uska ako sa stalo nam. Videli sme, ze nam reaguje na zvuky, ze to nemoze byt take zle.

lenusik1000
22. feb 2024

@zuzka565 reagoval synček aj na slabšie zvuky?

zuzka565
22. feb 2024

@lenusik1000 reagoval a aj reaguje. Už ma tri roky a počuje aj to čo nemá

lenusik1000
22. feb 2024

@zuzka565 moja ma mesiac, dnes nám nevyšlo meranie na obe uška ale keď spinka niekto zakasle alebo buchne niečo tak sa strha… keď na ňu rozprávame tiež spozornie… aké skrz to meranie mám stres :/

dorothee
22. feb 2024

@lenusik1000 Ahoj,ja ta len chcem ukludnit,mojej dcere pred deviatimi rokmi nenamerali sluch ani po narodeni,ani po mesiaci ako vam…To uz ma vtedy vyplasili ze tam bude teda nejaky problem ked ho ani v mesiaci nenamerali a poslali nas na nejake specialne vysetrenie do Bratislavy,robili jej to tusim ako 4mesacnej,vysledok bol ze pocuje normalne.Doteraz neviem kde bol problem ked ho nenamerali predtym,ale dcera je tretiacka a pocuje normalne 🙂

gaborova111
2. mar 2024

Dobrý večer ja mam zo synom ten istý problém 3krat mu nenamerali a to bude mať 3 mesiace a posielajú ma as do Košíc na vyšetrenie

lenkakostova2
7. mar 2024

@lenusik1000 ahoj, ako ste dopadli?

lenkakostova2
7. mar 2024

@gaborova111 ahojte, boli ste 3x na tie OAE? Alebo uz qj na krcnom?

gaborova111
7. mar 2024

@lenkakostova2 na krčné som ešte nebola

lenkakostova2
8. mar 2024

@gaborova111 stale Vam oae merali v poradni pre rizikovych novorodencov? Idete teda do Kosic? Nam Nenamietali v porodnici ani potom po mesiaci jedno uško a poslali nas na krčné, ale tam az o mesiac mame prist.

gaborova111
9. mar 2024

@lenkakostova2 ano majú ma poslať do košic