maly ma slintavku, chuda,, uz 2 noci ma teploty a vkuse place, nechce papat...dnes nam pichli B12 a povedali ze mame pit cajik z repika a salvie.. potierat mundis gelom.a davat vitaminove kvapky B komplex a ze je to nadlho...vie este niekto nejaku radu?
@silvijeta doma ti nic ine nepomoze, rob ako ti hovorili a davaj vela pit, ked aj nechce jest ale hlavne musi pit, my sme mali nieco podobne a skoncili sme v nemocnici na infuzkach, lebo nechcel uz ani pit...tam nam dali lieky a taku vodicku na vytieranie a velmi rychlo to zabralo, ale toto daju az v nemocnici na infekcnom. Bud rada ze aspon tu B12 Vam pichli, lebo nam nasa lekarka ani to nechcela dat...drzim palce
pls poradite mi, ci je normalne, ze dieta ma pri slintavke cele dasienka opuchnute ani zubky jej nie je vidno... hrozne jej pachne z pusinky, bojim sa jej to vytierat, lebo place uz ked cmula dudel, tak je nalievam do pusy repik .. doktorka nechce dat antibiotika, boze kedy to prejde, bojim sa aby sa jej ta infekcia nepreniesla niekam dalej do tela... papa iba jogurty asi preto ze su studene a dnes trocha polievky takej vlaznej...
@rybka13 ano, je to normalne.. skus kupit vincentku - sprej do nosa a miesto vincentky do flasticky nalej repikovo-harmancekovy cajik a striekaj do pusinky a na pusinku kazdu chvilku.. nam to velmi pomohlo..
k tomu zrazat teploty a zvysit prijem vitaminov B a C.. je to virus, takze ziadne ATB..
@silvijeta bohuzial to trva tych cca 7 dni.. prajem pevne nervy a vela stastia, aby sa to uz nezopakovalo.
@rybka13 - antibiotika by aj tak nepomohli, kedze je to virus. Ma to len na ustach, alebo aj mimo ust? Bud rada, ze nieco papa, ono to strasne boli. A trva to ako pise elllla vyssie, niekolko dni. My sme mali herpeticku stomatitidu, to je aj mimo ust, tiez "zazrak" Ale tam trebalo aj acyclovir sirup
Ahojte, môj 18-ročný syn dostal slintavku. Boli sme s tým u doktora, ale lieky a vodičky čo mu dal, nezaberajú 😒 Teplota prešla, ale má stále v ústach afty a biely povlak na jazyku..nevieme ako sa toho zbaviť. Nemôže jesť lebo ho celé ústa štípu.. 😢 prosím, poradťe, čo robiť.. Ďakujem.. 🙂
@kristinajarabkova kuo mu sprej URDO alebo gel aftamed.
a pomôže to?
Trápite sa niekto momentálne so slintavkou, resp. s aftičkami v pusinke? Nám už to trvá od nedele (dnes je štvrtok), v noci nespíme, natierame hnedou vodičkou a Kamistadom, užívame vitamín B a C, sa mi zdá že to trvá nekonečne a vôbec sa to nelepší. Ako dlho to trvá/trvalo Vám? Prípadne nejaké dobré rady ako uľaviť aspoň od bolesti, tu na MK a na celom Internete už mám snáď prečítané všetko. Ďakujem.
@silvijeta Ahoj tak toto som ešte nepočula ako sa to prejavuje? nadmerne veľa slín?či??A koľko má synček?to ako mu na to prišli??čo keď mu jednoducho len idú zúbky?