Šli by ste s bábom na prechádzku keď kašle a soplí?

mata_murkova
13. apr 2011

stretavam sa s roznymi nazormi a zaujima ma aky mate nazor vy na vychadzku (nie medzi deti, iba von na vychadzku, niekam, kamkolvek, len nie sediet doma) so soplom a kaslom, s ktorym ste boli u lekara a dostali ste kvapky od kaslu? tak sli by ste?

lumimi
13. apr 2011

ja by som šla možno len na krátkee prechádzky ak je vonku pekne. určite by som to nesilila v hnusnom počasí. hlavne ju primerane obleč, nech sa ti velmi nespotí a nenachladne ešte viac.

desmodka
13. apr 2011

pokial nema horucku tak kludne mozes, bude jej ovela lepsie - lepsie sa jej bude dychat

bubelko
13. apr 2011

@mata_murkova no my na prechadzku ci vylet ideme aj so soplikom aj s kaslom, pokial nemaju k tomu aj teplotu. ale ty mas este male babatko, v takom veku by som s nim von nesla. dala by som ho tak akurat na balkon alebo zahradu, niekam do zavetria 😉

jarunka111
13. apr 2011

@mata_murkova podľa počasia: teraz, keď takto fučí vietor (aspoň u nás) tak asi nešla s takým drobčekom, jedine ak by jej nefučalo do kočíka. Ale pri lepšom počasí iste áno!

mikim
13. apr 2011

my mame 4 mesiace a minuly tyzden nas trapil soplik a z toho zatekania malinka kaslala. nam lekarka vyslovene odporucala chodit von, vtedy sa babatkam vraj lahsie dycha, stahuju sa sliznice ked je chladnejsie a vlhsie prostredie. chodime von 2-3x za den a naozaj za tri dni sme boli fit.

gerci90
13. apr 2011

hm..ja neviem myslim že pokym nema dieta teploty tak by som vybehla ale max.na pol hod.... lenže ide aj o toto "aprilove blaznive pocasie " co je akurat tak dobre na chripku takže ak je dieta bez teploti tak aby ju nedostalo po prechadzke v tomto pocasi...co ty pov. pediater?v akom stave ma zapalene hrdielko a pod...?ale preistotu by som den dva vydržala v domacom prostredi aby sa zbytocne nezhorsil stav... 😒

barchee
13. apr 2011

@mata_murkova kludne choď von, ak malá nemá teplotu a počasie je ok, že moc nefučí a nie je príliš chladno...ja som chodila von, keď mal malý soplík...poriadne som odsala nos a išli sme, ale nie nadlho 😉

nanulik
13. apr 2011

mne povedala naša dr. že ked je vonku vlhko tak je to ideálne pre choré dieťa samozrejme nesmie valmi fúkať a velká zima. ale teraz už nemrzne tak ja by som len teplejšie obliekla a hajde von 🙂

koniarova
13. apr 2011

S troj mesačným by som nešla, s pol ročným už áno.

tosomja
14. apr 2011

Dieťa potrebuje čerstvý vzduch aj v chorobe, keď nemá teplotu, tak ja by som šla vonku na také polhodinové prechádzky aj s najmenším bábom...len ho treba primerane obliecť počasiu. 🙂

syslica
14. apr 2011

Súhlasím s mikim, pokojne choďte von, hoci aj párkrát denne radšej na kratšie, doma zatiaľ vyvetrajte, vlhký vzduch len pomôže. A aj v tom to aprílovom počasí: ak bude malinká ležať v kočíku, vetrisko ani dážď jej neublížia... a vraj sa to už má zlepšiť na víkend!