stretavam sa s roznymi nazormi a zaujima ma aky mate nazor vy na vychadzku (nie medzi deti, iba von na vychadzku, niekam, kamkolvek, len nie sediet doma) so soplom a kaslom, s ktorym ste boli u lekara a dostali ste kvapky od kaslu? tak sli by ste?
pokial nema horucku tak kludne mozes, bude jej ovela lepsie - lepsie sa jej bude dychat
@mata_murkova no my na prechadzku ci vylet ideme aj so soplikom aj s kaslom, pokial nemaju k tomu aj teplotu. ale ty mas este male babatko, v takom veku by som s nim von nesla. dala by som ho tak akurat na balkon alebo zahradu, niekam do zavetria 😉
@mata_murkova podľa počasia: teraz, keď takto fučí vietor (aspoň u nás) tak asi nešla s takým drobčekom, jedine ak by jej nefučalo do kočíka. Ale pri lepšom počasí iste áno!
my mame 4 mesiace a minuly tyzden nas trapil soplik a z toho zatekania malinka kaslala. nam lekarka vyslovene odporucala chodit von, vtedy sa babatkam vraj lahsie dycha, stahuju sa sliznice ked je chladnejsie a vlhsie prostredie. chodime von 2-3x za den a naozaj za tri dni sme boli fit.
hm..ja neviem myslim že pokym nema dieta teploty tak by som vybehla ale max.na pol hod.... lenže ide aj o toto "aprilove blaznive pocasie " co je akurat tak dobre na chripku takže ak je dieta bez teploti tak aby ju nedostalo po prechadzke v tomto pocasi...co ty pov. pediater?v akom stave ma zapalene hrdielko a pod...?ale preistotu by som den dva vydržala v domacom prostredi aby sa zbytocne nezhorsil stav... 😒
@mata_murkova kludne choď von, ak malá nemá teplotu a počasie je ok, že moc nefučí a nie je príliš chladno...ja som chodila von, keď mal malý soplík...poriadne som odsala nos a išli sme, ale nie nadlho 😉
mne povedala naša dr. že ked je vonku vlhko tak je to ideálne pre choré dieťa samozrejme nesmie valmi fúkať a velká zima. ale teraz už nemrzne tak ja by som len teplejšie obliekla a hajde von 🙂
S troj mesačným by som nešla, s pol ročným už áno.
Dieťa potrebuje čerstvý vzduch aj v chorobe, keď nemá teplotu, tak ja by som šla vonku na také polhodinové prechádzky aj s najmenším bábom...len ho treba primerane obliecť počasiu. 🙂
Súhlasím s mikim, pokojne choďte von, hoci aj párkrát denne radšej na kratšie, doma zatiaľ vyvetrajte, vlhký vzduch len pomôže. A aj v tom to aprílovom počasí: ak bude malinká ležať v kočíku, vetrisko ani dážď jej neublížia... a vraj sa to už má zlepšiť na víkend!
ja by som šla možno len na krátkee prechádzky ak je vonku pekne. určite by som to nesilila v hnusnom počasí. hlavne ju primerane obleč, nech sa ti velmi nespotí a nenachladne ešte viac.