Sladká vôňa dychu a moču u 2 ročného dieťaťa

arawis
30. aug 2020

Ahojte, syn má 2 roky a 10 mesiacov. Od narodenia riešime jeho zdravie. Zistili mu celiakiu, má už osem mesiacov bezlepkovú diétu. Minulý rok v lete mal acetón v moči, zisťovali mu cukrovku, ale vylúčila sa. Toto leto zas stále niečo riešime.. v piatok sme boli na kontrolu na gastro a všetko bolo ok. Dieťa prospieva, diéta pomáha. Tento víkend som si všimla, že malému cítiť dych za sladkou kukuricou (neviem to lepšie prirovnať). Nie je to nepríjemný zápach. No a v noci mi udrela do nosa rovnaká vôňa z plienky. Keďže som vystresovaná, tak skúšam šťastie tu. Chytá ma panika že opäť nás čaká kolotoč vyšetrení. Tak či nemáte niekto podobnú skúsenosť a čo to bolo. Samozrejme mu v pondelok odoberiem moč a odnesieme doktorke.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
30. aug 2020

Aj ja by som odporučila ešte raz vyšetrenie na cukrovku.

majamat
30. aug 2020

ano, opat vysetrit sukrovku a naryhclo ak chces zistit, cis a neico deje, tak si kup v lekarni pruzky na moc a skontroluje cukor v moci. neviem teda, cis a ti vycika, alebo sa to este da tak, ze sa pruzok vlozi do plienky, no moze trosku skriabat.

ma este nejake prejavy, co by mohlo byt z cukrovky?

mummy01
30. aug 2020

Mozu to byt aj mandle...nosne alebo krcne

majamat
30. aug 2020

@mummy01 to by nevonal sladko aj moc.

arawis
autor
30. aug 2020

Dakujem Vam za komentare. Pasiky mam este od minuleho roku, co som mu sledovala aceton v moci. Chcem ich vyskusat zajtra, a ak bude mat cukor, hned odniest doktorke. Ine priznaky praveze nema. Ani ten dych mu necitit cely den. to som si asi len dvakrat vsimla. Nic vyrazne to nebolo. Pije malo, musim ho stale sledovat aby sa napil, a ani v noci sa na smad nebudi, plienku mava suchu celu noc.

majulino
30. aug 2020

@arawis aj ja som riesila nieco podobne. U nas to bol nedostatocny pitny rezim u dcery

arawis
autor
30. aug 2020

@majulino ano s tym bojujem stale u neho :-/. Chvilu je dobre a pije, a potom zas velmi zabuda a vynechava. Polievky nechce zjest absolutne, ani ovocie.. ze by mu to trochu pomohlo.

carduelis
30. aug 2020

Moj syn ma tiez sladky dych, krv ok ale tu v starsich diskusiach som narazila na to, ze detom tak vonal dych ked malo pili.

jankapepe
31. aug 2020

@arawis čo jedol??

arawis
autor
31. aug 2020

@jankapepe z kazdeho rozka troska... uz si popravde nepamatam. Mal trosku cestovin s brokolicou a mrkvou, syr, jogurt... ale to tak malicko. Neviem ci by nejaka potravina dokazala aj v mini mnozstve sposobit inu vonu mocu.

Kazdopadne, dnes sa mu cukor v moci nepotvrdil. Aj ovoniavam, a nic, aj dych normalny. Budem ho ale sledovat. Ked ma jedno autoimunitne ochorenie, moze asi lahsie dostat aj druhe :-/.

majamat
31. aug 2020

@arawis tak potom je mozne, ze len malo pil.

jankapepe
31. aug 2020

@arawis inú vôňu brokolica určite áno. Ak to nemá non stop ale bolo to jednorazové odsleduj si aj toto.

kikuska1010
29. okt 2020

Cukor ... vysetrit cim skor ci nejde o diabetes mam diabetes gak odporucam toto cim skor
Moci vela ? Pije rano nalacno nech sa vycika do serbla alebo do poharika a kupte pruzky na glukozu
Namocite a pockate ako sa sfarbi ... ked je zlty je dobre ked ako kolvek zeleny ma diabetes ked orandzovy az cerveny utekat do nemocnice