Slabý šelest u 8-ročného

mikaela1
7. jún 2023

Maminky máte skúsenosti s tým? Boli sme na obyčajnej prehliadke a povedala mi, ze synovi počuje slabý selest. Mame ist na kardiologiu, ale ja sa zblaznim dovtedy. Nemal nikdy žiadne problémy len sem tam mi povedal, ze ho boli na hrudniku ale nic vazne. Vždy mu to prešlo za chvíľu.

katarinka89
7. jún 2023

@mikaela1 nepanikar. Mam po 30tke a zistili mi to teraz tiež, tiež som bola u kardiologa- niektorý lekar to počuje, iný nie....pokiaľ je to nedovieranie chlopne minimalne, tak sa to nerieši.

pribinak
7. jún 2023

@mikaela1 veď to je asi len obyčajný fyziologicky šelest. Deti z toho zvyčajne vyrastú

smajliica
7. jún 2023

Podľa Yale medicíne má 75% deti šelest niekedy počas detstva a väčšina to zvládne bez problémov 🙂

https://www.yalemedicine.org/conditions/heart-m....

mikaela1
autor
7. jún 2023

Ale teraz mu to zistili až v 8rokoch? Je mi to divne. Ešte sme neboli u kardiologa.

pininka1
7. jún 2023

@mikaela1 je to bezne, uvidis co ti povie kardiolog. Nam povedala ze je to uplne ok, syn je vrcholovy sportovec

jaskolka
7. jún 2023

@mikaela1 nemusíš sa "zblázniť" u detí je to veľmi bežné a takmer vždy z toho vyrastú. Aj keby nie, bez problémov s tým fungujú. Kamoška má 37 a dodnes ho má. Nijaký problém jej to nerobí.
A ze až teraz mu to zistili? Nie každý doktor to počuje, ak sa vyslovene na to nezamera.

luccija
7. jún 2023

@mikaela1 mala som ho tiež mi ho zistili po nástupe do školy.Dieta rýchlo vyrastie...bola som sledovaná na kardio každý rok do 15 r nič iné.
Má to vela deti neboj sa

slavomira236
7. jún 2023

@mikaela1 jaaom mala ako dietacelu zs a sledovali kazdy rok potom uz nie. Takze ci ho mam neviem. Synovi zistili pred 2 narodeninami ked isiel na operaciu pri predoperacnych ani ho nesleduju

enika1234
10. jún 2023

@mikaela1 môžem sa opýtať ako to sú a boli? Môj 5rocny má tiež a aj bolesti 😢