Ahojte,
Dcéra sa vôbec nechce pozerať na mna zblízka, ani keď ju prebalujem. Nechce byt nosena tvárou ku mne. Prosím vás, mali ste niektorá takéto dieťa a nakoniec z toho nebola žiadna diagnóza ako autizmus ? Všetko ostatné je v norme. Keď ale naviaže kontakt, je krátky.
@pribinak Nechcela som tá mojou otázkou iritovať, prepáč,nabudúce kludne preskoč. Podľa mna je normálne, že dieťa sa na matku pozerá a nie uteká očami zo strany na stranu keď sa mu snažíš pozrieť do oči 🙂 ale možno som iba hysterka, veľmi v to dúfam
Ale veď pozerá na teba, ale je naozaj nelogicke očakávať že 11 mesačne dieťa bude na teba civiet
Ja tá nechcem iritovať svojou odpoveďou, ale skús prijať fakt, že svet je pre dieťa zaujímavejší ako Ty
Dôležité je, že keď na ňu zavolas, tak dvihne hlavu a pozrie na Teba, samozrejme nie 200x za deň a nie, že keď je zaujatá hrou
Napr že nevykonáva stereotypne pohyby, nemá stereotypne správanie
Ale v tomto veku ti ani žiadny klinicky psychológ nič nepovie, pretože je to príliš maličké dieťa
@pribinak ďakujem, kiežby to tak bolo a za rok sa na tom iba zasmejem 🙂
Určite 😊
presne ak pise pribinak, nestresuj, autizmus to urcite nebude ak sa dieta nechce na teba pozerat na to by muselo mat xy roznych priznakov (a najlepsie vsetky - vtedy sa tomu hovori autizus) nie je dieta nepozera
Mám doma autistu a spätne sa mi zdá, že sa pozeral primerane. Ale ktovie... Sú aj takí, čo sa od mala vyhýbajú očnému kontaktu. Len na základe toho autizmus nezistíš. Uvidíš najbližšie mesiace, ako bude opakovať, ukazovať prstom, rozumieť pokynom a pod.
Ak je to len jeden problem, tak by som nestresovala.Vacsinou musi byt viac problmov aby bola z toho diagnoza. Ocny kontakt by mal byt prirodzeny. Ak sa snazis niekomu pozerat do oci trochu intenzivnejsie ako je normalne, tak to moze byt chapane ako agresia a dieta automaticky uhne pohladom. Ak dieta navazuje ocny kontakt vtedy ked je to loicke, aj ked len kratky tak je to podla mna v poriadku. Napriklad ked nieco chce, alebo robis nejake zaujimave zvuky, tak by mala automaticky naviazat ocny kontakt, ale nemusi ti pozerat do oci dlhsie. Pri prebalovani sa ti praveze moze snazit uhnut pohladom. Coskoro pride cas, ked sa ti bude snazit uhnut aj celym telom a utiect pri prebalovani. Nie je to prijemne.
Môžem sa spýtať ako ste dopadli ? Je všetko v poriadku ?
Prepáč, ale čo zaujímavé by malo na tebe 11 mesačne dieťa vidieť? Svet okolo neho je omnoho zaujímavejší ako Ty. Teba má opozeranu a si už nudná
Pri prebaľovanie bude na teba pozerať 2-3 mesačne maličké bábätko a nie 11 mesačná slečna
Nehladaj žiadne diagnozy, ale skús rozmýšľať prečo to tak je