Slabý krvný obraz mesačného synčeka

zuzaanka27
4. nov 2013

Dobry den chcela by som vediet co by bolo pre mna a mojho mesacneho synceka dobre brat alebo papat na slaby krvny obraz.Pokusam sa to nejako upravit nam obom inac nam hrozi nemocnica a svoje dieta dopychane vidiet to by som nezvladla. mne dali len tabletky a jemu jedny kvapocky chcela by som od vas nejaku radu.

hradnapani
4. nov 2013

@zuzaanka27 co to znamena slaby obraz? hemoglobin? zelezo? ine?
to tazko takto radit a hlavne neviem, kto by mal tu na fore odvahu radit nieco uzivat mesacnemu babatku. To treba hlavne lekarov vyspovedat a ziadat informacie.

zuzaanka27
autor
4. nov 2013

malo zeleza ma maly a ja tiez pred porodom som mala vsetko dobre aj ked som brala tabletky ale pocas sekcie som im zacala silno krvacat

ivisek_
4. nov 2013

papat potraviny bohate na zelezo ( samozrejme vy, predpokladam, ze kojite 🙂 ) a so zelezom sa odporuca doplnat si aj vitamin C, lebo zelezo sa vsetrebava za pomoci tohto vitaminu. Hadam som trosku pomohla... dufam, ze to bude dobre a vyhnete sa nemocnici, vela zdravia prajem

hradnapani
4. nov 2013

@zuzaanka27 tak potom tak ako je spomenute vyssie, ak kojis, doplnaj zelezo ty a cez mlieko sa dostane k babatku. Ak nekojis, tak potom asi len tie kvapky, co mu dali. V zasade by mu tie kvapky mali stacit, zase aby toho zeleza nemal az privela, je malinky, tak aby nebol moc zatazeny. Ale u teba by sa to malo dat aj tou stravou a ked sa takto kratko po porode, tak to je dost bezne, tiez som mala velmi hodnoty, ale po par tyzdnoch sa to vsetko zlepsilo, aj bez tabletiek (nerobili mi dobre), len stravou.
Drzim palce, nech sa vam ti rychlo zlepsi.

zuzaanka27
autor
4. nov 2013

dakujem vam

cattaleia
7. nov 2013

Tiez to prave teraz riesime, maly je velmi anemicky, tiez ho kojim, vsade odporucaju na zvysenie zeleza MELASU, obsahuje velmi vela zeleza a este viac obsahuju riasy. Tak som si kupila spirulinu, ktora dokonca podporuje laktaciu 🙂 uz len po jednom uziti sa mi tak naliali prsia. Este je aj chlorella, ale tu pocas dojcenia neodporucaju. Vsetko uzivam ja, nech to ide do mliecka, maly ma 3,5 mes.