Ahojte žienky, bola by som rada, keby ste sa so mnou podelili o svoje skúsenosti. Moja dcérka má takmer 4 roky a od narodenia nebola strihaná. Vlásky má krátke, riedke a jemné. O nejakých sponkách a copíkoch nemôže byť ani reč...aj keď by už chcela. Doktorka povedala, že je to v poriadku – že dieťa do troch rokov nemusí mať žiadne vlasy a že sa kvalita jej vlasov nemusí ale môže radikálne zmeniť. Na mnohých fórach som sa dočítala, ako sa takýmto deťom v určitom období zrazu vlasy rozrástli a mali ich habadej. Ale osobná skúsenosť je taká /čo vidím vo svojom okolí/ že väčšinou majú tieto deti riedke vlasy aj keď vyrastú. Na genetickú výbavu to zvaliť nemôžem, lebo manžel má husté kučeravé vlasy. Ja síce ani husté ani kučeravé, ale celkom obstojné – určite nie riedke. Súrodencov nemá, nemám ju s kým porovnať. Pre mňa je najkrajšia na svete aj keby nemala ani jeden vlas...a viem, že jej nejaké vlasy narastú. Trápi ma to skôr kvôli nej, nechcem aby tým trpela /veď je dievča, bude chcieť pekné vlasy/. Rada by som vedela, či ste sa s niečím takým stretli a ak áno, aký to malo u danej osoby priebeh.
@wandapanda kazde dieta je na tom inak. Jedna pani ked sme chodievali na ihrisko ochkala nad vlasmi mojej dcery, ktora ich mala vzdy blondave, huste a vlnite a zufala nad vlasmi svojej vlastnej dcery, ktora ich mala take riedke a paperove. Dnes su dievcata spoluziacky, a dotycna ma tiez dlhe pekne, tmave vlasy. Sice nie mega huste, ale tak akurat.
moja dcéra vo veku 3 roky mala vlásky asi 1 cm dlhé.... žiadne strihanie. už som myslela, že nikdy nenarastú. boli sme aj u lekára, ale na nič sa neprišlo....Začali jej rásť až ako 5 ročnej. V súčasnosti má vlasy takmer po pás, a pekné husté...má 9 rokov
@wandapanda Je to dosť individuálne, poznám dve dievčatá, ktoré mali v tom veku vlasy ako opisuješ, jedna ich má stále také riedke, mastia sa jej, musí často umývať a druhej krásne zhustli a má ich ozaj pekné, obe sú už takmer dospelé.
Asi treba počkať a nerobiť zatiaľ nič. Nemáš v podstate nič čo. Niektorým deťom proste vlásky rastú pomalšie. No pokiaľ ich má, tak by som radšej počkala či nezačnú rásť :(
asi by som taky počkala ono to časom dorastie
netrap sa urcite casom dorastu, sesternica sa narodila uplne bezvlasa a chvilku trvalo kym jej vlasky narastli ale teraz ich ma huste tak pre tri osoby,
@wandapanda narastli?
@wandapanda moja dcéra bola na tom v tom veku tak ako tvoja. Dnes, o 10 rokov neskôr, má luxusné krásne dlhé a husté vlasy. Každopádne nemáš čo robiť, len čakať a dopriať dcére kvalitnú stravu. Žiadne strihanie, vodičky, špeciálne vitamíny nepomôžu.