Ahojte baby. Sme na dovolenke a všimla som si, že dcéra, 6 rokov ma, akoby opuchnutu jednu polovicu cikulky. Je tu aj jedna známa, zdravotná sestra, vraj to vyzerá na pruh. Mate s tým skúsenosť?
@renka30 a tiež mala takú hrcu na cikulke? Teraz kukám a zmizlo to, raz sa objavi a druhy deň nič....
@snezienkaaa82 ja sa tu pripojím ak môžem, náš malý 2 ročný mal včera po kúpeli tvrdú vypuklinku pri bedrovej kosti a do rána vôbec nič.. ako to u vás prosím vyzerá?
@tianna u nás je to polka napuchnutej cikulky
@snezienkaaa82 a opakuje sa to? On to mal včera večer a odvtedy nič.. aj som sa to snažila hmatat keď to zmizlo a nič som nenašla. Večer to mal tvrdé ako sval keď je napnuty..
@tianna raz sa, to objaví, väčšinou, ked sa ponamaha. Potom sa to stratí. Boli sme na chirurgii, lekár vravel, že sa, s tým dá fungovať, no ze to ma pravdepodobne vrodené a časom sa to zväčšilo. Pýtala som sa aj n a športovanie, vraj môže, no nepremahat sa.
Ideme na operáciu nakoniec.
@snezienkaaa82 ďakujem. A ešte prosím jej sa to objavovalo už potom pravidelne? Lebo ja neviem ešte či to je pruh, napadol mi aj sval stuhnuty, lebo teda objavilo sa to len včera večer a odvtedy nič. A to aj skákal, namahal sa (jasné na svoj vek 🙂) a nič už.. v pondelok zavolám dr. no nervózna som z toho poriadne..
To je ta vypuklinka
@snezienkaaa82 ďakujem 🙂 ja mám paniku z prípadnej operácie, preto sa bojím. Ale zas z operácie má asi každý akýsi rešpekt. No uvidíme, v pondelok budem volať doktorke tak som zvedavá čo povie. A vám to diagnostikovala pediatricka a potvrdil chirurg alebo to vedia diagnostikovať len chirurgovia?
@snezienkaaa82 a ešte prosím dcérka to má na dotyk mäkké alebo tvrdé? Lebo teda na nete čítam aj tak aj tak, aj keď viac je písané že býva mäkký..
@tianna pediater ju pozrel a hneď vedel. Poslal bas na chirurgiu.
Ano, z operácie nám aj ja strach, no malé deti to vraj dobre znášajú. Kamoskin večer aj behal, to mal do 2 rokov. Také mäkšie, nie tvrdé veľmi.
To aj sestrička vedela bba pohľad zhodnotit
@snezienkaaa82 ďakujem 🙂 no on to mal tvrdé ako sval a cez noc to doslova zmizlo tak mi to je záhada.. 🤔 ono náš to mal v tej oblasti ako novorodenci mávajú vypuklinky akoby na stranách v podbrušku.. neviem či mu len sval nejak vybehol lebo on je veľmi chudunky ale teda tlačím čas nech je už pondelok 😏
@tianna ahoj, ako ste dopadli?
@snezienkaaa82 ahoj, ďakujem že sa pýtaš. My chvalabohu dobre, na chirurgii ani pri veľkom plači žiaden pruh pani doktorka necítila, vyzerá že to má opuch po náraze. Je to dosť pravdepodobné lebo v tých dňoch narazil bruškom o posteľ a aj ukazoval že au no nič som hneď potom nevidela tak som to vypustila z hlavy. Až keď mi to povedala som si na to spomenula. Držím palce nech ste rýchlo v poriadku 🍀🙂
@tianna tak super, my mame 25 operáciu. To zvládneme. Ďakujeme 😉
@snezienkaaa82 budem na vás myslieť, daj potom vedieť 🍀🙂
Dcera mala slabinovy pruh, zoperovali jej to v ramci jednodnovej chirurgie, tusim mala vtedy 5 rokov.