Ahojte,chcem sa opýtať čo robiť v prípade ak mi dcérka v noci slabo dýcha alebo má zástavy dýchania?? ... Mám volať záchranku ?? Ja viem že to je sprostá otázka ale vždy keď si to všimnem tak hneď reagujem... Lenže našej pani doktorke som volala zdvihla sestrička a povedala že pani doktorka má dovolenku... Bojím sa ale neviem čo mám povedať záchranárom do telefónu :(
@matka0087 tak dolezite je ako stara je dcerka..ak mala da sa vyuzit monitor dychu..
Ale v kazdom pripade ak mate podozrenie treba to riesit moze ist npr.aj o spankove apnoe..
@jenisjenis môžem sa opýtať čo to znamená ?? Je to pre dcérku nebezpečné ??
@matka0087 Skus si hladat ineho pediatra. Predpokladam ze dcerka je novorodenec a tak to moze byt velmi vazne. Nepochopim ze sestricka ti neporadila kontakt na ineho lekara, alebo nieco ine. Naco tam potom je. To mohli nahrat aj na odkazovac ze su na dovolenke a dovi, dopo. Ja by som k nim uz nesla.
Normalne zadaj do Google: "pediater v mojom okoli" a volaj inemu.
A kym ineho najdes, ano, ja by som volala zachranku. Kludne im vysvetli ze preco im volas, ze tvoj pediater je na dovolenke a od sestricky si nedostala ziadnu radu. Radsej nech mi vynadaju ze som ich marne plasila ako by som mala nieco zanedbat.
Je novorodenec ? Oni môžu mat pauzy v dýchaní. Ale samozrejme nie dlho 🙂
@matka0087 určite to treba riešiť čo najskôr s lekárom ,môj mal apnoicke pauzy z refluxu a mal ich veľa museli to riešiť v nemocnici a dostal na to lieky môže to byť nebezpecne
@matka0087 skus zavolať ešte raz sestricke , že kto zastupuje doktorku. Stále musí mať niekto zástup. A skus ísť tam. Ak nepochodis, šla by som poobede na detskú pohotovost do nemocnice, pripadne záchranku. Do budúcna by som riešila monitor dychu určite
@andreatytler nie nie dcérka nie je novorodenec ... Dcérka už má rok a pol 🙂
@matka0087 No tak to ti monitor dychu asi nepomoze. Vravia tu ze to moze byt nebezpecne aj pre starsie deti, tak by som to riesila. Nas syn v tom veku niekedy tak nenapadne dychal ze ho nebolo vobec pocut. Vzdy som mu musela dat ruku na brusko aby som citila ci dycha. Ale nikdy som si nevsimla ze by mal dychanie nepravidelne alebo prestal na moment dychat.
@andreatytler moj mal pauzy, ale toto úplne pominulo v treťom mesiaci. Tiež som nikdy nevidela u neho potom pauzu. Keby áno, určite volám záchranku. Má 11 mesiacov teraz
@vahcaac Nas ked bol novorodenec mal velmi hlucne dychanie, fucal a chrapal a mal dych nepravidelny tak ze niekedy pomalsie a potom par rychlych dychov za sebou a tiez to preslo ked mala si 4 mesiace. Potom nastal opak a bol uplne nehlucny.
Kolkokrat za noc to ma? Teda asi tazko povedat, asi pri nej nebdies celu noc... moja to mavala tak do 2.5 roka, mozno 1-2× za noc, prestala dychat na par sekund, potom dala taky hlboky nadych, ale vyzerala pri tom taka spokojnucka, ze som to totalne neriesila.
@andrejka1974 ahoj, prosím ta ako to lekári riešili? Dcérka má tiež reflux a hocikedy v noci prestane dýchať a potom sa zhlboka nadchne. Ma 3,5 roka. Keď som to spomínala Dr, tak vraj si ju veľa všímam.