Slabé a krátke vlásky u 4-ročnej dcérky a ich vypadávanie

meg321
4. sep 2024

Ahojte, dcerka bude mat 4 roky a za poslednych par mesiacov jej znacne ubudlo z uz i tak riedkych vlaskov.. Pediatricka jej robila odber krvi a vraj ma vsetko v norme. Viete mi poradit, ako dopomoct tomu, aby jej vlasy zhustli ci spevneli? Davam jej na ne len vlasove tonikum na rast, no chcelo by to daco ucinne(?) co by uzivala vnutorne..
Vopred vdaka za rady/skusenosti

sara07
4. sep 2024

štitnu robila všetky hodnoty ? lebo bežne sa do ko nedáva

majamat
4. sep 2024

stitna zlaza, celiakia. to su dg pri ktorych moze byt narusena vyziva a mozu vlasky padat.
este aj ine potravinove alergie a intolerancie, ak je vyziva zhorsena.

ericosmetic
4. sep 2024

Hlavne jej nic nedavaj na tie vlasy - detska pokozka je hrozne citliva urcite nemoze produkty ako dospely clovek. Ak sa fakt bojis chod k trichologicke. NIE KU KADERNICKE!

meg321
autor
4. sep 2024

@majamat Dakujem, skusim ju objednat na dodatocne vysetrenia. No napr na endokrinologiu(Antolska) v BA sa snazim dovolat snad 2t a nic… 🤷🏻‍♀️

meg321
autor
4. sep 2024

@ericosmetic to mi poradila farmaceutka v lekarni, ze to tonikum obs iba prirodne extrakty a vitaminy 🤷🏻‍♀️

levi767
4. sep 2024

@meg321 nooo ja som ako 4 rocna mala tak jemnunke vlasy, riedke moc... ale vyrástla som z toho a ľudia mi závidia aké mam vlasy. Babka mi dávala Dixi, "také injekcie" a kvalitnejšie šampóny. Toť vse

meg321
autor
4. sep 2024

@levi767 ano, ampulky Dixi/tonikum jej davam aj ja 🙂 Tak snad sa obavam zbytocne a vlasky jej zhustnu, vdaka