Ahojte babule, chcem sa opytat tych ktory tam uz boli ubytovany ze ako to tam vlastne je? Mal by mi tam ist maly, 2.5 rocny, na komoletne vysetrenia ohladom imunity hlavne. Reku ako je to tam s platenim, ubytovanim, vysetreniami. Sme Dovera poistovna tak ani neviem ako sa to plati potom. Dakujem
Ja mám skúsenosť spred dvoch rokov....syn mal problémy so zadúšajúcim kašľom, naša pediatrička ho vyšetrila s výsledkom, že dýchanie ma čisté, priedušky aj pľúca....v Šrobárovom ústave nám zistili jednostranný zápal pľúc a chlamýdie na pľúcach. Ďakujem Bohu, že som trvala na vyšetrení....personál na jednotku s hviezdičkou....všetci milí, ochotní, ústretoví, hlavne trpezliví pri cvičení (syn mal v tej dobre rok a pol). Kedže sme mali aj iný problém, synček bol najskôr 4 dni na JISke, potom ho premiestnili na oddelenie, tam som s ním mohla byť aj ja..Jemu všetko preplatila poisťovňa, ja som si hradila stravu aj ubytovanie, na 5 dní to vyšlo cca. 90 €. Aj to sa nám vlastne vrátilo, keďže máme pre chlapca poistku v Allianze a preplatili mu pobyt aj zákrok, ktorý mu tam vykonali. Za mňa 100 bodov zo 100, chodíme každého štvrť roka na kontroly a starostlivosť je stále na jednotku 🙂
@marienka1989 mne mal maly kasel v decembri ale taky ze ho islo zadusit, tiez mal vraj ciste dychanie. Dali mu ATB, akotak to preslo. Teraz od min.tyzdna to ma zase, leteli sme na pohotovost, dr mu povedal ze ma zapal priedusiek s nabehom na astmu. Tiez mame taku obvodnu ze som radsej ticho. Dnes som volala do toho.ustavu tak mi odporucili tento pobyt s tym ze mu tam urobia komplet vsetky vysetrenia. Uz som volala aj do dovery ako je to s platenim. A maly ma poistku v komunalnej a tiez tam ma kadeco popriplacane tak to by sa nam tiez vratilo. A mozem sa opytat, ako dlho ste riesili papierovacky okolo toho a aj schvalenie? A ozaj, ako prisli na tie chlamydie? Priznaky boli ako normalny kasel? Lebo jemu sa to stale vracia, taky stekavy kasel ze koniec, vraj ako pri laryngitide, ale to som az privelmi muudra ked o tom poviem maleho lekarke, hned ma odbije. A toto vsetko ideme riesit cez alergologioimunologiu.
@ivulik2311 Vieš, u nás to bolo tak, že som papierovačky neriešila. Skrátka šla som k našej s tým dusivým kašľom (ktorý začal večer a v noci sa zhoršoval), tá teda malého vyšetrila, že je čistý. Ja som jej spomenula, že malý jedol deň predtým horalku a že mu zabehlo a troška vygrckal a bol tam aj kúsok obalu z horalky. Hneď ma začala strašiť, že mohol kúsok toho obalu aj vdýchnuť ale to ona nedokáže vyšetriť, tak nás poslala na krčné do Kežmarku. Tam nás ani nevyšetrili, poslali nás na krčné do Popradu. Tam mu s kamerou prezreli horné dýchacie cesty, tam nič nenašli, a poslali nás domov, že keby sa začne dusiť, že máme volať záchranku 😠 milé.... mne to nedalo, volala som mužovi, že teraz neviem, čo robiť, to mám vážne doma čakať, až sa mi začne dieťa dusiť????? šla som z Popradu domov cez Tatry a šla som okolo Šrobárovho ústavu. Muž mi vraví do telefónu, choď sa tam opýtať, za to nič nedáš.....neverila som tomu, že sa tam budú so mnou vôbec baviť, keďže som vedela, že sa tam treba objednávať dllllho dopredu, ale skúsila som....povedala som, čo mám na srdci na recepcii, a pani bola taká milá, že mi zavolala doktora, zhodou okolností pána primára. Ten nás bez akýchkoľvek zbytočných rečí vyviedol hore na JISku, kde malého kompletne vyšetrili, spravili mu rentgen, a keďže mu začala stúpať teplota, tak povedali, že si ho tam pre istotu nechajú. Podotýkam, bez akýchkoľvek odporúčaní od iných lekárov, nemali s tým absolútne problém, keďže bolo ohrozené zdravie dieťaťa. A to malý ani nekašľal vôbec cez deň, len tá teplota, ani na rentgene mu nebolo nič zistené. 4 dni tam musel byť sám, ale zasa sa prejavil pán primár aj s celým personálom ako ľudia na svojom mieste a s veľkým ❤, keďže malý mal vtedy niečo cez 1 a pol roka....dovolili mi za ním chodiť každý deň, aj keď inak na Jisku nikoho nepúšťajú ku deťom, ale mali to kapacitne vtedy tak, že bol malý na izbe sám, dookola presklené steny, mali ho na očiach 24 h denne, a moc plakal, tak aspoň cez deň som mohla byť pri ňom a v noci spinkal celkom dobre na to, že nebol doma a nemal pri sebe maminku 😢 po 3 dňoch mu robili zákrok pri celkovej anestéze, kde mu spustili kameru až do pľúc, odobrali vzorku, zistili, že našťastie nič nevdýchol, ale vďaka tomuto vyšetreniu prišli na silný zápal pľúc + tie chlamýdie z tej vzorky. Ten zápal bol skrytý, že ani rentgen ho na prvý krát neobjavil. Potom mu robili rentgen ešte dva krát a kontrolovali ho, veľká vďaka im. Na oko by nikto nepovedal, že chlapec je chorý, a už vôbec, že má zápal pľúc, keďže vôbec nekašlal. Potom ho konečne preradili na oddelenie, kde som bola s ním aj ja, chodili sme na cvičenia, po dvoch dňoch aj na prechádzky po čistom tatranskom vzduchu...domov nás prepúšťali s antibiotikami, a chodíme stále na kontroly, taktiež nám pridali aj alergo-imuno, tiež v Šrobárovom. Takže s papierovačkami ti neporadím, keďže ja som to riešila celé tak "netradične" ale preto nedám na Šrobárov ústav dopustiť 🙂
Ahojte prosím vás kedy je najlepšie volať do ambulancie k Dr. Koreňovej, ja sa tam nemôžem dovolať....
@zuwa a ake mate cislo? Ja som sa snazila tyzden dovolat cez ustrednu, cislo co som nasla na internete, ale potom mi znama dala kontakt priamo na ordinaciu. A to som volala na alergologicko-imunitnu. A vlastne mi povedala ze oni su aj pneumologicka amb.
@marienka1989 jooj no..som ja zvedava co to ideme povybavovat. Volala som dnes na alergo, tak mi povedala sestricka ze to odporucanie mi musi dat detska. A to vravim, s nou je take jednanie ze mi povie ze jemu tam netreba ist, ze lieky mu pomozu. Lenze ja sa bojim aby mi o mesiac zase nebral ATB, vsak uz v ddcembri bral a teraz znova
@ivulik2311 nedaj sa odbiť, stoj si za tým, že potrebuješ odporúčanie....čo je to za doktorku, že ho nechce dať, veď pre ňu je to robota na minútu, čo ho vypíše a vytlačí....a keď berie tak často antibiotiká, ako vravíš, tak jej to tak povedz, že sa ti to nepáči, že je stále chorý a chceš ďalšie vyšetrenia....
@ivulik2311 číslo mám 052 4412141 a dáte mi to správne?
@zuwa 0524783341, 0905685517 ja som sa dovolala na tieto. Len dufam myslime tu istu ambulanciu 🤭
@marienka1989 ja som jej uz minuly tyzden spominala ale nie toto, ale o Bratislave, to Centrum alternativnej mediciny.. Tak mi hned povedala ze naco, ze lieky mu pomozu. Lebo uz rozmyslam fakt aj o tej Bratislave, kamaratke tam tiez pomohli so synom. Tak chcem aj to vyskusat. Keby bolo treba tak s nim idem aj na kraj sveta, len abybuz dobre bolo. Mam hrozny strach ze sa nam to o mesiac znovu vrati 😔
@ivulik2311 dúfam, že Vám teda doktorka nakoniec to odporúčanie dá, lebo stále nechápem jej prístup, je to vážne čudné....budem držať palčeky, aby sa Vám to nevrátilo, a aby ste mohli absolvovať odborné vyšetrenie, či už v Tatrách alebo v Bratislave 😉😉
@ivulik2311 ku p. Dr. Koreňovej my chodíme
@marienka1989 boli sme dnes rano, a samozrejme nedala. Vraj ona ma kopec chorych deti a tam sa nedava papaier na zaklade toho ze on mi je chory druhy mesiac po sebe s ATB. Presne ako som predpokladala. Tam chodia vrak deti s horsimi diagnozami. Vraj si mam pockat do aprila kym pojdeme na kontrolu na alergologiu. A mame sa objednat na ORL, ze mozno je to koli nosnej mandli, hlavne ze v decwmbri sme boli na ORL a vse mal v poriadku. Tak ja uz fakt neviem ci ja som divna, prehnane starostliva matka co sa boji o svoje dieta, alebo co..
@ivulik2311 nepremýšľala si o zmene pediatričky? lebo toto mi pripadá, že buď má dajaký problém s Vami, alebo s inými lekárskymi inštitúciami...neviem síce, či je to všade tak, ale naša doktorka teda nemá problém mi vypísať výmenný lístok na akékoľvek vyšetrenie, dokonca ani dieťa nemusím priniesť do ambulancie, skrátka jej poviem, aký máme problém, aké mám pochybnosti, prečo trvám na takom a takom vyšetrení a bez všetkého mi dá lístok, dokonca odporučí lekára/lekárku a ešte mi aj presne povie, kde sa daná ambulancia nachádza....a osobne si myslím, že keď beriete antibiotiká druhý krát v tak krátkom časovom rozmedzí, a že tvoja intuícia vraví, že to treba riešiť a nemáš z malého zdravotného stavu dobrý pocit, nemala by to doktorka podceňovať....
@marienka1989 s nami urcite nie, co mam kamosky tak tiez s nou niesu spokojne. Chcem este pockat zo dva mesiace a chcem ist inde. Tu ide o ze tu je len ona a najblizsie by to bolo do zh a to je vyse 20 km. Nejde ani tak o to ale chcem sa preradit az ked mi mensi uz bude pekne suvislo chodit, zatial ho este tak hacka. A nebodaj bude priatel v robote tak neviem ako by som sla sama s oboma. Vsak jeden ma 2.5 roka a druhy 1. 5 roka. Budeme zatial na tychto liekoch od imunologicky a v aprili ked tam pojdeme na kontrolu uvidime co nam povie a to uz potom vezmem aj kartu od tejto a pojdeme ku inej detskej.
@ivulik2311 Inak Vám poviem že odvtedy čo ste mi napísali tie čísla, stále volám a vobec sa mi nepodarilo tam dovolat :( . Idem tam asi poslať manžela osobne...A ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc, ste milá 🙂
@zuwa ja som sa dovolala na daky 5ty raz
Ahojte tak zajtra nastupujeme na liečenie. Akurát neviem aké oblečenie zbaliť ci moc teplé alebo prechodné 😊
@zuwa tak super, drzim palce aby ste sa cim skor vyliecili. My sa opat trapime s kaslom hnusnym, uz 4ty raz od decembra, zase aj ATB 😔
Treba si vyzistit kolko preplaca poistovna. Tvojmu malemu by to mala preplatit a ty si budes musiet isto ubytovanie a stravu platit.