Skúsenosti s liekom Atomex

6. sep 2023

Dobry vecer,malemu(v decembri bude mat 5),predpisala dnes pedopsychiatricka Atomex,mate s tymto liekom prosim niekto skusenost? V letaku sa pise od 6r,mam respekt pred takymito liekmi😕 Maly ma ADHD,s impulzivitou,zlostou atd,este neuzavrety AS...dakujem za kazdu odpoved

kacena4
6. sep 2023

dcere pomaha na sustredenie

autor
6. sep 2023

@kacena4 nie je po nom utlmena,resp.ospala?maly ma aj problem s recou,dr vravela ze to moze pomoct aj pri tomto,aby sla ta rec dopredu.len sa bojim nejakych nez.ucinkov,predsa len,uz to nie je iba doplnok vyzivy,volnopredajny😕

kacena4
6. sep 2023

nie nie je utlmena, hold ak ma dieta dg. bolo by dobre liecit ju a pomoct dietatu dostat sa z bludneho kruhu vycerpania, napatia a vsetkych inych priznakov adhd

autor
6. sep 2023

@kacena4 je to tazke doma s nim,dava nam zabrat.este 2m dozadu som si vravela uz nech ideme na kontrolu s nim,nech nieco s nim robia,lebo je to masaker,no teraz mam strach trocha😕prosim Ta a nie su navykove?

kacena4
6. sep 2023

ak su potrebne nie je co riesit

sara07
7. sep 2023

ohladne adhd a liekov je na nete napr dennik N vela článkov , rozhovorov s dospelými addh kde popisujú ako to zvladaju, ako lieky , ako ich vnimaju
máš to rôzne niekto funguje lepšie, niekto proste má problém bez nich už, niekto schytava uzkost depresie
určite nebude utlmený z neho ako z iných liekov to zase nie
je to na zvaženie, musí byt dobre nastavená dávka, a nech ti spraví pečenové testy pediater myslim že je to aj v letáku len sa na to kašle ..
sú aj terapie aj pre deti - u nás sa ale moc nepraktizuju - na zvládanie uzkosti,pohybu, pohybu - ale určite vela behat, schody, lezecka stena, trampolina, plávanie, potapanie . boxovacie vrece

autor
7. sep 2023

@sara07 ano,to vsetko robime,je vela vonku,malo tv,sladkeho atd..chodime na terapie,ktore plne hradime-senzoricka integracia,davame doplnky vyzivy...z tejto stranky myslim ze robime co mozeme🤷‍♀️avsak strach je stale,nakolko vzdy mal nejaku zlu reakciu-ci uz ockovanie(uz neockujeme),Trifed sirup-ine deti utlmuje,on bol ako sialeny,detto Dithiaden..a toto je hop alebo trop.este zvazujem CBD,na radu pediatricky,ale ci to pomoze...

sara07
7. sep 2023

cbd ked nič iné pomôže že dieta sa vyspí , najskôr som to skusilla na sebe čaj a lepšie sa vyspím , nejak nič iné len cbd treba kvalitne nie typ od plačkovej
ked je dieta vybehane dobre vyspate lahšie sa s ním pracuje
ešte pokial nemusíte si ten atomex môžete nechat na pubertu, čím je dieta staršie s adhd tym lepšie vie korigovat aj je kludnejšie

autor
7. sep 2023

@sara07 on ma praveze spanok celkom dobry,zaspi do polhodky vecer(cez obed odmieta spanok),vstava okolo 6 a zaspava pred 20tou.v noci sa zobudi a hlada ma,ma svetielko v izbe ale aj tak sa boji a musim tam byt.ale nema take zeby zaspaval o 22 a zobudil sa o 3 a bol hore odvtedy,aspon v tomto mame ako-taky klud.akurat to spravanie cez den,to uz je horsie.neraz mi povie ze mame ist do ...,mame ist do neba a take.pritom my s muzom ani len hlas na seba nezvysime pred nim a on vsetko zle co niekde pochyti,obrati k nam😕

sara07
7. sep 2023

ide o to či je ráno vyspatý ..
ten atomex na vyriešenie zázračné že sa bude chovat inak nevyrieši
mudr by mala tieto krizové situacie preberat, riešit ako ich korigovat zvladat reagovat