Ahojte maminy chcem sa opýtať má niekto skúsenost s operáciou strabizmu u detí? Všetko okolo toho by ma zaujímalo a najmä to či po operácii prestal tento problém úplne? A koľko rokov mali deti keď ich operovali?
Ja som mala ako dieta operovany strabismus.
Ked som mala 5 rokov obidve oci, ked 10 tak iba lave oko.
Ja mam za sebou operácie strabizmu. Síce už daaaavno to bolo,ale možno aj to ti pomôže.
Operovali ma v Bratislave. Prvú som mala ako trojročná (vtedy doktor sa vyjadril, že je to už neskoro), poslednú ako osemnásť ročná.
Po operácii mi rodičia niekoľko dní, či týždňov netuším, dávali kvapky a masť.
Musela som aj cvičiť s očami. Sledovať predmet do strán. Zo začiatku to bolo nepríjemné.
Po operáciách sa mi znížili aj dioptrie. Čo sa týka škúlenia operácie to vykorigovali a neskulim.
Držím palce
@gabikaa96 pripnem sa k Vašej diskusii, lebo so synom nás to zrejme tiež čaká. On má nielen divergentný strabizmus, ale aj narušené binokulárne videnie. U neho to zanedbal jeho očný lekár, nakoniec sme išli k súkromnej. Má 7 rokov, už rok cvičíme synoptofor a zhoršuje sa to. Mám riadne obavy, čo bude teraz v apríli v NUDCH Kramáre, kde ideme na vyšetrenie kvôli operácii.
@deti95060810 prosím ťa ktorú dr v za myslíš?
@deti95060810 môžem sa opýtať ale keď okuliariky nemá škuli? Napravila to len tak že keď ma okuliariky neskuli dobre rozumiem ? Ďakujem
@paulatomcova dcéra neškúli vôbec...asi s okuliarmi, ani bez okuliarov
my sme sa operácii vyhli... v ZA je super lekárka, okuliarmi to krásne napravila...