Práve sme sa s mužom bavili že sa nám zdá že dcéra 13 mesiacov ako kedy niekedy pravé očko zabudla a zaškulila s ním, je to normálne alebo to treba nejak riešiť ?
Je to kauzám len sem tam ako keby sa zabudla
Ďakujem za každú skúsenosť a radu
Nie je to normalne, určite navštiviť očneho.
@mousegirl smerom k nosu, ale to jej zostane a hneď sa vráti.
Veľmi pekne ďakujem za radu, určite zajtra zavolám očnej
Tak to je typické skulenie pre tento vek, bude potrebovať + dioptrie, očná premeria.
@mousegirl rieši sa to dioptriami ?
Najčastejšia príčina skulenia v tomto veku je dalekozrakost, ak sa potvrdí, bude potrebovať okuliare s dioptriami.
@mousegirl myslela som že sa zdravé očko len prelepuje aby sa to druhe viac namáhalo, keď mala asi 9 mesiacov sme boli na očnom pre časté začervenanie v druhom očku a tam bolo všetko v poriadku ale to jej Dr do očiek len pozerala
dcéra mala v malom veku.... škúlila veľmi veľa, ale po niekoľkých rokoch sa to spravilo okuliarmi... písať hodnoty radšej nebudem, lebo mi poviete že to nie je možné...
oko jej nikdy neprelepovali...
@deti95060810 ďakujem za info, zajtra určite zavolám na očné a uvidím čo mi povedia
Dúfam že sa to bude dať riešiť a bude to v poriadku lebo naozaj to má len minimálne že sa chvíľu jej behne ku kútiku a hneď spat
Nie nieje to normalne objednajte sa na ocne
Skúlenie v tomto veku vždy treba riešit. V začiatkoch je skulenie len chvíľkové, neskôr sa stupňuje až sa moze to oko zafixovať v nesprávnej osi. Čím skôr sa to rieši, tým lepšia šanca na nápravu. Ostava jej ocko smerom k nosu alebo smerom von?