Skrytý reflux - skúsenosti

kosicanka2018
13. sep 2023

Viem ze je tu mnoho diskusii ohladom refluxu ale nikde som sa nedocitala ako na to mamicky prisli same. Maly papa od mala UM BEbu sensitive HA a nemali sme problemy. ale uz asi tyzden je taky nekludny, sem tam mu idu slinky s bublinkami. doteraz si stale pekne odgrgol bez toho zeby mu vyslo mliecko a ak vyslo tak len malicko. ale od vcera mu vychadza aj mliecko, dneska dokonca prvy x grckal po jedení. moze to byt skryty reflux? v sobotu bude mat 6 tyzdnov. ako ste prisli na to vy?

domka222
13. sep 2023

Po najedení sa aj po hodine zobudila a ako keby stále prehĺtala,mrnčala,bola ako keby stále soplava.Reflux bol potom potvrdený aj sonom

kosicanka2018
autor
13. sep 2023

@domka222 aha, no aj nas je ako keby stale soplavy. tahali sme sopliky a nic neslo. cize na sono ma posle doktorka? a ako to prebieha?

domka222
13. sep 2023

@kosicanka2018 myslím že pol hodinu až 3/4pred sonom musela jesť. Potom cca 10 min dr pozeral cez sono koľkokrát sa vráti mlieko naspäť a podľa počtu určil o aký stupeň reflexu ide

minesasubu
13. sep 2023

Nas maly negrckal vobec , bol kojený avšak v noci chrapcal a obcas aj chrápal , pýtal si často mlieko doktorka vravela ze ma skrytý reflux , negrgal skoro vobec po jedle

domka222
13. sep 2023

Áno, ako píše
@minesasubu, často pila mlieko,tiež som dojčila. Vraj preto,lebo ju zrejme pálila záha. Pri refluxe je lepšie dávať mlieko častejšie, ale v menších dávkach. Mať dieťa stále vo vyvýšenej polohe. Ak je možnosť,po najedení nedávať hneď ležať, ale podržať 10 a viac minút