Skrytý reflux a silné kŕče u 5-týždňového bábätka

11. nov 2022

Ahojte, neviete poradit prosim?
Dcerka ma 5 tyzdnov a bojujeme so skrytym refluxom a silnymi kolikami. Dcerka cely den doslova reve,po kazdom kojeni ci dokrmeni UM sa zvija v krcoch,mlieko jej cestuje do ust a naspat,po odgrgnuti bud štikuta alebo híka a nevie prestat.place aj zo spanku,je neustale nervozna,nedokazem ist s nou nikam,lebo aj cesta autom jej rozdrazdi brusko a mlieko jej cestuje do ust.polohujeme,davam Gastrotuss no nezabera, po Sunar AR mala strasne koliky,hrozne ju nafukovalo.v stolici ma aj hlieny.doktorka to bohvieako neriesi,stale nuti Nutrilon.dali sme teraz moc aj stolicu na rozbor,a zmenila som mlieko na bezlaktozovu Bebu.chvilu sa zdalo ze sa polepsilo,ale reflux sa vratil,vykaka sa sice sama ale zase tmavozelene velmi riedke a s hlienmi,a s placom.
Uz som bezradna,neviem ako jej pomoct,na gastro sa nevieme dostat,na sono bruska dali termin az februar 😔

viestta
11. nov 2022

Vypolohovali ste postielku? Nášho sme aj vyše polhodinu po najedeni nechavali vo vertikálnej polohe kým.si poriadne poodgrgoval, ináč sa dogrcal. Spával vo vypodlozenej postieľke.

autor
11. nov 2022

@viestta ano,ma polohovanie na postielke,ma to nastavene na najvyssie + klinovy vankus,takisto aj v kociku.ona place aj ked si ma odgrgnut,nosime aj hodinu,doslova reve kruti sa,je problem ju udrzat na rukach,ked si odgrgne tak ma neutisitelnu stikutku potom,z coho sa este viac rozplace.kolko x je je citit z pusinky kyselina..doktorka chcela nech zahustujeme Nutritonom mlieko,ale kedze uz AR mlieko(ktore je huste)jej nerobilo dobre,tak sa obavam ci neuskodi rovnako

aliaray1
11. nov 2022

Za 3 tyzdne vymenit 3 druhy mliek je veliky zasah a nestihla sa na ani jedno adaptovat.

Toto sme zazivali aj my. Co nam pomohlo:

1. skontrolovat pupcek, ci nie je vystupeny (my sme mali, umbilikalnu herniu),

2. Najskor kojis, ked nestaci tak prikrm UM aby nedostala hladovu zltacku a hypoglykemiu (aj to sme mali),

3. Do UM pridat cca 15 kvapiek (moze sa 25) EspumisanL pre babatka (simetikon sa nevstrebava),

4. Pocas dna mozes davat aj Babycalm kvapky (prirodne, nam kombinacia espumisanL + Babycalm velmi pomohli),

5. Co najviac fyzicky kontakt telo na telo a obstarat si satku, idealne bavlnenu a naucit sa ju viazat (mame od BeLenka a super su aj Sestrice ci ine), a/alebo nosic s novorodeneckou vlozkou (mame manduca xt cotton, uzasna vec a manzel v nej nosi),

6. Pokoj, bez ohladu na to ako sa citis, ja som bola ako chodiaca matoha a aj tak som sa na nu usmievala.

7. Masirovanie bruska v smere hodinovych ruciciek, polohovanie na brusku max 5 min najviac 3x denne a nikdy nie vecer a ked zacne plakat prestat.

8. Spievanky, uspavanky, rozpravky, pokojny monotonny hlas.

9. Ak vyvracia gastrotuss, ma sa podat doplnujuca davka pisu, nam pomahal a polohovanie vyvysene (klinovy vankus).

10.Zostan na Beba, ak mas Beba Supreme pro 1, ten je HA a je to na predpis ak je indikovane babo. Inak sa podava AR alebo Sensitive od Beba (tiez su na predpis).

Ak mi este nieco napadne skusim doplnit, my sme pre toto nemohli pouzivat postielku a spi s nami, do dnes...ma uz 7 mesiacov.

Drz sa a nepolav, das to!

autor
13. nov 2022

@aliaray1 dcerka ma 5 tyzdnov a 3 tyzdne bola na Sunar AR a teraz 2 tyzden na bezlak.Bebe,neviem kde si vycitala ze za 3 tyzdne viac mliek vystriedala..
Ona ma podozrenie na alergiu na laktozu,cakame na vysledky,a na gastro objednali az na februar.nosic ani satku nechce,teraz je druhy den bez gastrotussu,zahustujem aj MM aj UM nutritonom,vyzera ze je lepsie,aj lepsie spinka