Ahojte, chcem sa spýtať syn (4r.) dostal doma 2 zachvaty také že uplne zmrzol,chcel ísť domov pritom doma bol,strášne ho bolelo bruško, išli sme do topolčianskej nemocnice, kde dostal tie záchvaty 4 tam nám povedali, že s takím sa nikdy nestretli po 5 dňoch hádania sa s doktormi nám konečne vybavili prevoz na Kramáre na detsku neurologiu- kde sa epilepsia nepotvrdila, už sme ale 2 týždne doma mal 1 záchvat zatial takí 30sekundový, dnes sme akurát boli v Nitre na gastroentrologii kde mal všetky výsledky v poriadku, ale doktori tvrdili že na 99 percent je to Skrytá epilepsia, má niekto s tím skusenosti.??
@mirka_to Ahoj, my to máme tak kľudne napíš IP
Nas zivot s epilepsiou - lezim na nemocnicnej posteli s mojim synom a rozmyslam, co vsetko nas caka....Pred par dnami nam po viacerych zachvatoch stanovili tuto diagnozu. Popravde, mam o nej par informacii ale viete ake sme my mamy, chceme vsetko lepsie ako sa to len najlepsie da. Preto som prisla s napadom vytvorit tuto skupinu, kde by sme si mohli povymienat rady, informacie a pozitivnu energiu v boji s touto diagnozou. Spolubojovnicky, rada vas tu privitam 😊
https://www.modrykonik.sk/group/9776/
vzdy ked pride zachvat si ten zachvat nahrajte na mobil napr. Je to velmi dolezite,lebo opisovat zachvat je velmi tazke, vynechate vdaka tomu,ze mate paniku z toho co sa deje kopec veci. Mne to prikazal neurolog si nahravat zachvaty u psa,ked ich mal. A skryta epilepsia, nemysleli tym idiopaticku epilepsiu? cize epilepsiu bez zistenej priciny? takze dokumentovat,tym sa bude vidiet aj dlzka zachvatu a smer neurologia. Ja osobne som vzdy za poriadnu diagnostiku MRI, EEG, aby sa videlo ci je nieco v hlavicke a co presne je pricina. Podla toho sa totiz nasadzuje aj liecba, podla toho v ktorej casti nieco uvidia,pripadne aj podla toho kedy a ake zachvaty sa vyskytuju. Epilepsia sa inak da na 100% vylucit az po 4 mesiacoch bez zachvatu,ak sa neberu ziadne antiepileptika. Inak sa to neda takto uzatvorit. Kurnik, akoze veterinarnu neurologiu mame na lepsej urovni nez tu detsku... 🙄