Skrivený malíček u 15-mesačného dieťaťa

5. sep 2024

Mamičky čo s tým? Nemala to takto… pred 3 týždňami určite nie. Chodí cca mesiac. Čo robiť/nerobiť? Ďakujem

autor
5. sep 2024
nikpa
5. sep 2024

Ukázať na začiatok aspoň pediatričke. Ona posúdi, či odošle ortopedovi. Toto nie je otázka na koňa.

dadaviki
6. sep 2024

Toto je moj neodborny nazor.ale kedze mam dieta riesene ortopedom poviem na co mna upozornil.od pediny papier vziat a ortoped spravi odtlacok a povie co dalej.nie je to len malicek je to aj palec a predposledny prst.take male deti este nemaju klenbu,ale vsimni si na tej prvej foto ta druha nozicka ako mu ide dovnutra a mne sa zda ze pada clenok.aspon z fotky sa mne zda.urcite odbornika.ja som barefoot zastanca a nakoniec moj syn musi mat len ortoped.obuv tvrdu a vystuzenu pada mu clenok a ma plochu nohu.aj doma cvicime.skus na zaciatok kym sa objednas pozriet videa na ploche nohy doma sa da krasne cvicit natahovat nozky aj s loptickami

klip0
6. sep 2024

Skúsila by som najskôr fyzioterapeuta

vler
6. sep 2024

Ja si myslim ze by bolo na mieste urobit rtg

autor
6. sep 2024

@vler vie má tam poslať ortopéd alebo len detská doktorka?

vler
7. sep 2024

Ahoj neviem kedze nezijem na Slovensku; zapojila som sa preto lebo robim rtg a myslim ze by bolo vhodne vidiet ako kosti takto zakriveneho malicka vyzeraju z funkcneho aj estetickeho hladiska.
Za mna to vyzera akoby sa stal uraz- akoby tym malickom niekde narazila- to vsak naozaj boli a neviem ako by ste o tom nevedeli

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. sep 2024

@vler neviem, aj keď jej to masírujem tak nezdá sa, žeby ju to bolelo. Možno niekde zakopla. Viete mi odporučiť odborníka na Slovensku?

autor
7. sep 2024

@vler a v prípade žeby to bol úraz, čo sa s tým robí potom?

vler
7. sep 2024

AK bol uraz a kost je zakrivena lebo je zlomena/vyklbena, tak sa napravi a potom sa fixuje o vedlajsi prst.
Vo vasom pripade je cudne ze dieta nic neboli-ziadny uraz sa nestal? Tak potom preco sa malicek zakrivil lebo spominas ze predtym malicek takto nevyzeral?

xxemma
7. sep 2024

Nemoze mat uzke topanky, ze by prstek nemal dost miesta a rastie teda krivo?

vler
7. sep 2024

@xxemma ano aj to je mozne- ale ak su topanky uzke, preco sa malicek krivi iba na jednej nohe?

xxemma
7. sep 2024

@vler neviem, mozno ma inak ulizenu nozicku v topanke