Mamičky čo s tým? Nemala to takto… pred 3 týždňami určite nie. Chodí cca mesiac. Čo robiť/nerobiť? Ďakujem
Ukázať na začiatok aspoň pediatričke. Ona posúdi, či odošle ortopedovi. Toto nie je otázka na koňa.
Toto je moj neodborny nazor.ale kedze mam dieta riesene ortopedom poviem na co mna upozornil.od pediny papier vziat a ortoped spravi odtlacok a povie co dalej.nie je to len malicek je to aj palec a predposledny prst.take male deti este nemaju klenbu,ale vsimni si na tej prvej foto ta druha nozicka ako mu ide dovnutra a mne sa zda ze pada clenok.aspon z fotky sa mne zda.urcite odbornika.ja som barefoot zastanca a nakoniec moj syn musi mat len ortoped.obuv tvrdu a vystuzenu pada mu clenok a ma plochu nohu.aj doma cvicime.skus na zaciatok kym sa objednas pozriet videa na ploche nohy doma sa da krasne cvicit natahovat nozky aj s loptickami
Skúsila by som najskôr fyzioterapeuta
Ja si myslim ze by bolo na mieste urobit rtg
@vler vie má tam poslať ortopéd alebo len detská doktorka?
Ahoj neviem kedze nezijem na Slovensku; zapojila som sa preto lebo robim rtg a myslim ze by bolo vhodne vidiet ako kosti takto zakriveneho malicka vyzeraju z funkcneho aj estetickeho hladiska.
Za mna to vyzera akoby sa stal uraz- akoby tym malickom niekde narazila- to vsak naozaj boli a neviem ako by ste o tom nevedeli
@vler neviem, aj keď jej to masírujem tak nezdá sa, žeby ju to bolelo. Možno niekde zakopla. Viete mi odporučiť odborníka na Slovensku?
@vler a v prípade žeby to bol úraz, čo sa s tým robí potom?
AK bol uraz a kost je zakrivena lebo je zlomena/vyklbena, tak sa napravi a potom sa fixuje o vedlajsi prst.
Vo vasom pripade je cudne ze dieta nic neboli-ziadny uraz sa nestal? Tak potom preco sa malicek zakrivil lebo spominas ze predtym malicek takto nevyzeral?
Nemoze mat uzke topanky, ze by prstek nemal dost miesta a rastie teda krivo?