Škrípanie zubami u sedemročného chlapca

mijunik
12. júl 2018

Ahojte, prosím, má niekto z Vás skúsenosť s ochrannou zubnou dlahou TK4 Dental Trainer pre deti? Môj 7-ročný syn v noci veľmi škrípe zubami. Okrem toho, že ruší dcérku, nechcem, aby si zničil zuby a čeľustné kĺby. Moja čeľustná ortopédka navrhla, vzhľadom na to, že Branko má väčšinu zubov ešte mliečnych, aby sme skúsili predmetnú dlahu. Máme si to premyslieť. Zaujíma ma, či ju deti často vypľúvajú a ako rýchlo si na ňu vedia zvyknúť. Ďakujem. 😁

sisaka
12. júl 2018

@mijunik môj ma 10 a škrípe zubami o 106, objednať ho idem k orthodontistovi až v septembri, tak som tiež zvedavá, čo poradí.
Podľa obrázka to vyzerá ako “mouthguard” (neviem slovensky názov) čo sa dáva na hokeji, takze môj syn by nemal mat problém, 7 ročný je už dosť veľký aby pochopil na čo to ma a nevypluval to, ja osobne by som do toho išla, ak to budeme mat navrhnuté, tak idem do toho ( dúfam, že to nestojí cely majetok)

januska20
12. júl 2018

Ak ti môžem niečo poradiť, so zubami u nás neškrípe dieťa ,ale manžel. Tiež to chcel riešiť so zubárkou, tá mu navrhla v podstate podobnú vec ako tvojmu synovi.
Pýtala za to nejakých 50€, no manžel si kúpil nakoniec chrániče zubov,ktoré používajú napr. boxeristi. Kúpil to za nejakých 5 €, prispôsobil si to podľa svojich zubov a problém je vyriešený.
Dá sa na to zvyknúť, no je to dospelý človek 😕, možno ťažšie s dieťaťom..
inak jemu sa už začalo odštiepovať zo zubov, preto to začal riešiť

marak
12. júl 2018

@mijunik Moj syn skripal zubami, lebo nemohol dobre dychat nosom. Po vysetreni sa zistilo, ze ma zvacsenu nosnu mandlu. Dali sme je vybrat a je pokoj....

deti95060810
12. júl 2018

moja dcéra škrípe zubami,lebo podľa lekárov má tlaky v ušiach...vraj si ho škrípaním zubov vyrovnáva...

janinah
12. júl 2018

chránič zubov kúpiš v obchode s potrebami pre karatistov a upravíš si to pre konkretny chrup

mijunik
autor
13. júl 2018

@sisaka
@januska20
@marak
@deti95060810
@janinah
Ďakujem vám, dievčatá, za odpovede. 🙂 Brankovi nosnú mandľu brali pred dvomi rokmi, takže tam problém nebude. Mohlo by to byť napätie z niečoho, ešte asi nevie poriadne spracúvať vnemy. 😄😄 Pozriem v športovom obchode taký detský chránič, či by to mohlo pomôcť. Neviem totiž, akú pridanú hodnotu má ten, ktorý navrhla čeľustná ortopédka. 😁

bubblegum7
14. júl 2018

Je to jeden z priznakov zvacsenych mandli. Nedycha ustami? Nezistili mu to?

mijunik
autor
14. júl 2018

@bubblegum7 jemu vyberali nosnú mandľu v roku 2016 v celkovej narkóze, tak predpokladám, že nedorástla. Skúsim odsledovať, či dýcha nosom alebo ústami. 🙂