Ahojte, mám 4,5 mes. Chlapčeka. Začala som s prikrmovanim od narodenia bol iba na UM . Dala som mu mrkvove pyré, ale celý zvyšok dňa len zvracal. Strašne ho upchalo. Čím teda je lepšie začínať aby sme konečne skoncovali so zapchami. S tým totiž máme problémy od narodenia. Mliecko pije nutrilon ar kvôli refluxu a na gastre mu našli kvasinky po crievkach a žalúdku. Najnovšie som si všimla ze ked ho prezliekam alebo prebalujem strašne si skriabe bruško a hrudník. Môže to byť kvôli tým kvasinkam alebo za tým hladat niečo iné? Na gastre mu na to nič nedali. Ideme aj na kontrolu ale chcela som vedieť aj názor mamičiek. Väčšinou mi mamičky viac pomohli ako lekári. 😉
@siska53 tak spapal len nejaké 3 lyžičky aj to potom všetko vygrcal. Áno probiotika sme skúšali aj biogaiu aj iné a zo všetkého mal kŕče. Ja už neviem pije ešte cajik feniklovy, všetko mu zalievame dojcenskou vodou od rajec, pretože s obyčajnej mu tiež bolo blbo. Pár dní mu je skvelo s potom týždeň sa len zvyja v kŕčoch,ma zápchy, ani neprdka. A pritom ma meteorizmus vo vysokej miere. Čo je na to dobre? Lekári ma vždy odbiju ze nic na to nieje, treba pretrpiet, ale ja už som zničená z toho ako kričí od bolesti. Čo je dobré na upravenie stolice a vetry? Myslím nejaka kasicka alebo vývar? Lebo lieky sme skúšali vsetke možné a nič.
tazka situacia. no...my sme pri chlapcekovi pouzivali antikolikove flase. myslim ze pomahali. brusko mu skus hladkat a skus ho nosit tak ze si ho opries o seba a akoby sedel...skrcis mu nozicky...nech sa mu to brusko uvolni. reflux je tiez na prd.....to musite nejako vydrzat....nasmu presiel v roku...ani neviem ako....takmer zo dna na den. ak uz ma dlho zapchy...treba takou tycinkou mu pomoct...zabudla som ako sa vola....je dostat v lekarni...ale odporucam vyuzivat v pripade nudze. tie prikrmy...to mas blbe, mrkva upchava, skus iny prikrm...nemusis striktne dodrzat ako lekar povie. skus inu zeleninu. Pastrnak, petrzlen, spenat. pozri aj v obchodoch z coho sa skladaju prikrmy pre dieta tvojej vekovej kategorie....mozno dostanes napad. 🙂 no a mozno ma aj alergiu na laktozu. jeeej..toho je tak vela co to chuda moze mat....inak aj nam lekarka povedala ze treba vydrzat...ale zasa nemyslim ze u nas to bol az taky problem ako u vas.
@lillymi1989 fuu.tak potom neviem uz..mojej preslikoliky v 3,5m.,dovtedy som obcas aj odvzdusnovala tym makkym teplomerom ale fakt len ked som uznevedela kam z konopi.. Niekto tu radil daky olejcek len neviem ako sa volal..
No a asi trvat na dokladnejsom vystereni...a s prikrmami asi pockat,ak to zle znasa,prip.vyskusaj este pseno..treba ho ale predtym 3x preplachnyt vriacou vodou,az nasledne varit(aby sa odstranila horkost). To len teda ak chces pokracovat v prikrmovani.
Aj nám vraveli, ze vydržte do 3 mesiacov... A nič. Pouzivame rektalnu rurku, teplé obklady, masirovanie bruska, nosím ho na rukách tak aby sedel, cvičím mu s nozkami, dávam ho na brusko. A nič nezaberá ani sab simplex, espumisan, infakol, ešte rozmýšľam nad zmenou cajiku, lebo som počula, ze feniklovy nafukuje. Ale aký? Uz som rozmýšľala aj nad tou alergiou na laktozu ale skúšali sme francúzske a skoro ho potrhalo tak kričal, tak už som sa neodvážila viac skúšať.A myslím že to by teraz bolo aj tak jedno keď ma reflux a hneď všetko vygrca. To AR nie lebo je zahustovane ale ja mám pocit ze hoci je dobré na reflux tak na koliku je to katastrofa. Čo myslíte vy?
@lillymi1989 a nema intoleranciu laktozy ci alergiu na bielkovinu mlieka? Ja neviem,len teda kladiem.otazky.ci aj to by nemohlo byt pricinou..
A spomenula som.si,ze v cca case,ked mala bola kolikova,tak som.citala.o nejakej speci masazi pre babatka,ktora pomaha aj na taketo pripady. V BA niekde na Racku,aj som.im.pisala,len cez prazdniny nerobili a nas to preslo.tak som.to uz neriesila,ale keby nie,tak sme boli rozhodnuti vyskusat aj to..len neviem,ako sa volali..ono to nebola len masaz babatiek...moznp v drujom.zariadeni bybsom.email vypatrala,len asi by to bola.mravcia praca,ked neviem.nazov..
@lillymi1989 a kolko si mu dala toho pyre? Na zaciatku stacia aj 2-3lyzicky..viac ani netreba..
Inak som ti citala,ze niektori pediatri odporucaju zacinat so psenom ako prvym.prikrmom.
To skriabamie neviem z coho..nemenila si prasok? Prip.skus oprat a plachanim...
Mozno by bolo fajn skusit probiotika,vacsinou davaju biogaiu,no ak by nerobila dobrotu(aj to som tu uz citala,tak treba ine si vypytat, tych probiotik aj pre deticky je viac znaciek na trhu).