ahojte maminky, potrebovala by som poradiť. Mám skoro 5 ročnú dcéru, ktorá cca od 3 rokov chodí na špičkách. CCa pred rokom a pol sme boli u otropéda a on nám na to povedal, že ma ploche nohy ,predpísal vložky, že nám to skoro prejde že je to zlozvyk. Mne to nedalo a išli sme snou po roku na ortopedickú kliniky. Zistili mam že mala má skrátene obe achilovky, dali jej vložky, ortezy, špeciálne sandále, mali sme isť na neurologické vyšetrenie, aby vylúčili nervový alebo svalový problém, Všetko u nej dopadlo chvala bohu dobre. Pred troma dnami sme isli na kotrolu ortopedovi, vobec sa jej to nezlepsilo. P. doktorka nám dala ešte tri mesiace a ak sa to nezlepší bude nutná operácia ( podla lekárky sa to nezlepší). Moja otázka znie, či niekto nevie o nejakej atrenatinej liečbe, či niekto absolvoval operáciu a ako to prebiehalo..Ďakujem za rady.
Veronika
My sme po operácii achilovky cca 2,5 roka
☹
lubennka01 smiem sa spytat ako to prebiehalo prosím Vás?
My sa chystáme k ortopédovi,syn chodí často po špičkach, bolievajú ho nohy, večer.Dostala som takú radu,že máme chodiť do kopca. 🙂
Na Ulzibat ideme o týždeň s dvojičkami...držte palce je to to najšetrnejšie, sme brutalne koli DMO na špičkách - nechcem dať rezat achilovky v BA /plus sadry atd./ ideme do Krakowa su užasne vysledky, bez sadrovania, s 2 mm rankami, do 10 dni na nožkach, povoluju nie achilovky ale vlakna svalov, ktore tahaju a tym sa achylovky skracuju... robi sa to aj v Kladne pri Prahe /Rusky team lekarov 2x do roka-cena do 2500 E 😒
@mariannaz nie neboli sme na konzultácii, bude den pred zákrokom, tiež som sa toho obávala lebo neviem ani anglicky ani polsky ...ale známa čo bola povedala že nieje problem, rusom sa da rozumiet, viem to podla Adeli aj tam su Ruski doktori a dorozumieme sa, ale vraj je tam aj nejaka slovenka a pokyny a odporučania su v slovenčine...tak uvidíme-hlavne nech su krpci fit
@majobea prepač, nechodm často a konika...dopadli sme fain, zvolila som tuto možnst, pretože jeden den prideš maš konzultaciu, rano ta prijmu do nemocky a a druhy den prepustia...plati sa v hotovosti 10900 PL zotych, obaja drobci to zvladli v phode be plaču alex v marci erik 21.7. pozrite foto na ich FB stránke Alex a Erik Veselý....su tam videa aj fotky pred a po ...teraz nesmie 3 týždne na nohy, ostali len 10 ks 2mm bodky žiadne sadry...robia to po celom tele čiže aj ruky, chrbat, spast.svaly tvárove....nam trebao len nohy...boli sme do kolien a brutal na špičkach...alex sa v maji rozchodil po patach pekne...
Špickovanie
@veronicka252 skus pozriet toto, malo by to byt setrnejsie http://www.ulzibat.cz/ ale vlastnu skusenost nemam..