Škrabanie v konečníku u 4-ročného dieťaťa

slnecnica777
29. mar 2023

Maly sa mi už 4.den sťažuje na škrabanie v konečníku, hlavne po veľkej. Po každej veľkej ho sprchujem čistou vodou. Zadok má už celý červený, rozskrabany. Bola nám zistená histaminova a laktozova intolerancia. Chodieval často na velku, máva kašovitu stolicu, ale nikdy sa nesťažoval na škrabanie v zadku až teraz. To škrabanie je najhoršie ako píšem po veľkej a večer. Bolá mu vysetŕena aj stolica na parazity, ktorá bola negatívna. V nočníku som mu nikdy žiadneho parazita nevidela a to pozerám dôkladne. Ešte nám dali zlepy 3 rána po sebe urobiť. Je možné, že by výsledky boli falošné alebo môže mať také male dieťa hemeroidy alebo zápal konečníka? Mal niekto podobný problém? Lekárka mi povedala, že ak mu vyjdú všetky 3 zlepy negatívne tak mu tie testy viac robiť nebude, preventívne mu žiadne lieky na parazity zatiaľ dať nechce, keď stolica bola negatívna, ďalšiu vzorku stolice už odmietla dať vysetrit a malý mi každý deň reve, že ho to vnútri škrabe. Akurát včera večer nevrestal, lebo bol na veľkej pobede, tak sa skrabal len trochu. Dnes zas začal. Už neviem ako to škrabanie zmierniť, bojím sa experimentovať, keď to má vnútri.

monillia
29. mar 2023

@slnecnica777 svrbi ho to dnu? Alebo na povrchu, môže tam byť nejaky kozny problém, možno by nebolo odveci zbehnut ku kožnej tam výmenny nepotrebuješ

tani777
29. mar 2023

A ked pozries okolie konecnika ked zaspi? Vtedy vraj zvyknu vyliezt von parazity a je ich vidno..

luccija
29. mar 2023

@slnecnica777 píšeš, že ho má červený a rozskrabany tak to ho asi stipe?nebral ATB nemá mykozu?teraz nemáva tvrdšiu stolicu?

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@luccija ako kedy, niekedy kašovitu, niekedy pilotovi, ale nikdy nie tuhú kvôli intoleranciami. Berie aj probiotiká. Tie kasovite stolice má už dlho, ale nikdy sa mi po veľkej nesťažoval na škrabanie vnútri az teraz. Atb nebral.

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@tani777 pozerala som mu keď spal v noci, svietila s mobilom, ale nič tam nemal. Periem mu pyžamá aj spodné prádlo na 60, ešte prezehlujem žehličkou, mením uteráky, posteľnú bielizeň, nechty má nakrátko ostrihané, ruky si umýva dôkladne. Ešte uvidím či z tých zlepov niečo nevyjde.

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@monillia povedal mi, že vnútri ho to skrabe a okolie konečníka má červené.

monillia
29. mar 2023

@slnecnica777 teraz čítam v inej skupine ,že aj deti môžu mať hemoroidy

tani777
29. mar 2023

@slnecnica777 snad cim skor pridete na to,z coho to ma ❤️

maminkadeticiek
29. mar 2023

Ak ho to svrbi vo vnutri podla mna ma hlisty napriek negativnemu vysledku.Ked ti povie ze ho to svrbi daj ho lahnut na chrbat,nech da hore rozkrocmo nozky a uvolni a vytlaci ritku.Stavim sa ze tam najdes cca polcentimetroveho bieleho navstevnika.Maj pripravenu vatovu tycinku aby si ho dala von.Okamzite sa mi ulavi ak je to ono.

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@maminkadeticiek to som urobila. Ale absolútne nič mu nevyslo. Už to má tak rozskriabane, že mu to začína mokvat Ešte som si všimla, že ten zvierac má trošku opuchnutý. Neviem či z toho skriabania alebo z čoho.

marcella1979
29. mar 2023

ahoj.toto som nasla ako odpoved tu na MK od doktorky, ale pre dospeleho cloveka.mozno sa vam nejake info z toho zide:
Dobrý deň,

ak sú u Vás výtery a stolica negatívne, tak v okolí konečníka môžete mať dermatitídu (tzv. zápal kože). Preto by bolo vhodné navštíviť dermatológa, ktorý by Vám odporučil lokálnu liečbu.

Pri hemoroidoch sa odporúča užívať Detralex dve tabletky denne.

Pri zhoršení sa lokálne podávajú mastičky alebo čapíky, napr. Faktu, Doloproct.

kitycat
29. mar 2023

Ak casto kaka, ttak by mohol mat kludne hemoroidy chudáčik.
Zasla by sim na proktologiu...

Cervene to ma podrazdene alebo od skrabania?

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@marcella1979 uvidíme aké vyjdú zlepy, ja už som tu čítala príspevok nejakej mamičky, ktorej všetky vysetrenía na parazity vyšli negatívne a dcére našli hlisty až pri kolonoskopii. Aj nejaká dr.pisala, že tie výsledky môžu vyjsť negatívne napriek tomu, že tam tie mrchy sú. Vôbec nemusia byť v stolici. Dnes sme boli na alergologii povedal mi to isté aj tam lekár, preto kázal nech mu pediatričká dá urobiť ešte tie zlepy. Ale môže to byť aj kožný problém ako píšeš, ale potom nechápem prečo by ho to aj vnútri skrabalo a štipalo.

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@kitycat no v nedeľu mu to okolie konečníka po veľkej zacervenalo a začal sa škrabať večer, lebo večer bol na veľkej a odvtedy vždy asi polhodinu po veľkej vresti, že riťka má svrbí a škrabe si to, plače. V éra bol asi jediný večer kedy ho to neskrabalo. Už som na nervy z toho. Neviem ako mu pomôcť. Detská mu žiadne antiparazitika nechce dať keď stolica bola negatívna.

kitycat
29. mar 2023

@slnecnica777 mne na hemoroidy velmi pomohol aj sedavy kupel v dubovej kore.

Dr ti neda liecbu kym nevie, co to je. Ak ho skrabe a svrbi vnutri moze to uz mat z hemoroidu alebo je to daco ine.

Zajdi aj na kozne aj na proktologiu, tam mu kuknu dnu, trochu neprijemne to bude, ale vedia to hned vylucit

monillia
29. mar 2023

@marcella1979 s tymto mám bohaté osobne skusenosti, môžem povedať, že roky som si sama liecila hemoroidy až to bolo neunosne, išla som na proktologiu.Ziadne hemoroidy ale dermatitida,dal mi kortikoidy a zázrak po týždni. Odvtedy problém nemám

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@kitycat a to aj takým malým robia proktoligicke? Nerobia to na chirurgii alebo na gastre, lebo nie v každom meste je proktologia

slnecnica777
autor
29. mar 2023

@monillia A to ťa aj vnútri pri tej dermatitide skrabalo?

kitycat
29. mar 2023

@slnecnica777 ano, aaj na chirurgii by to mali vediet skontrolovat

monillia
29. mar 2023

@slnecnica777 Ja si naozaj nedokážem spomenut či to bolo len povrchove alebo aj dnu, viem len ,že to bolo šialene ja som sa musela stále sprchovať a kremovat, lebo to bolo na zblaznenie

slnecnica777
autor
2. apr 2023

@kitycat všetko to k tomu smeruje ako píšeš. Stolica na parazity negatívna, zlepy výsledky ešte nemáme, stolicu mu dôkladne odkedy sa sťažoval na škrabanie kontrolujem dôkladne, ale nikdy som mu tam nič nevidela. Bol teraz u svokry na víkend ani ona mu tam nič nevidela. V noci sa vôbec neskrabe v zadku. Väčšinou ho to skrabe pred veľkou a po veľkej. Všimla som si, že to má pripuchnute okolo zvieraca a okolie konečníka mal total zapálené červené, po mácani v hypermangane to je lepšie, ale vnútri to škrabanie má stále. Takže sa asi nevyhneme vyšetreniu konečníka.🙁

taga
2. apr 2023

@slnecnica777 ale nikde nepises, co mu na tu cervenu ritku davas?? Mne ked sa po stolici takto stazuju,ze ich svrbi a maju cervenu ritusu, natriem sudocremom a okamzita ulava a je po probleme... liecis aspon takto lokalne? Ved to ho musi naozaj trapit

slnecnica777
autor
3. apr 2023

@taga samozrejme mu to mastim po každom sprchovani, po velkej najprv mal sudokrem, ale nepomohol skrabal sa stále, potom mal sedavé kúpele v hypermangane a teraz má imazol, včera vecer uz nemal okolo riťky červené ani mokvave, ale skôr tá koža bola hneda, ešte sa občas škrabe, ale menej.

slnecnica777
autor
3. apr 2023

@taga imazol ktempastu nie ten obyčajný imazol.