Škôlkar má sopeľ a je nachladnutý

mirkaknm
26. sep 2021

Ahojte maminky, aj vam zacalo dietstko chodit do skolky a uz je chore? My mae 3 rocjy, so skolkou sme zacali v auguste, vsetko bolo ok. Prve sople a nachladnutie prislo az v polovici septembra ked nastupili dalsie deti. Uz 3 tyzdne mame soplik, najprv bol riedky ale teraz je taky hustejsi, trolinku dozlta rano. Dcerka velmi kasle. Najskor vobec, pootm sa to zhorsovalo a tento tyzden v stredu sa uz vobec nestavila, ani v noci ani cez den. Ani minutka bez kasla. Lekarka nasadila Trifed a Nurofen na noc. Pamycon do nosa. Nastalo zlepsenie. No je nedela vecer a este stale mame sople, kasel uz iba miestami. Co vam zabera, pomaha? Dakujem

oblecenie99
26. sep 2021

@mirkaknm Tu sa pridám, malý po troch týždňoch v jaslickach tiež ochorel, zatiaľ týždeň, má sa dobre ale kašeľ pretrváva, trifed berie týždeň, a stále mu v kuse musíme nos odsávať. Presne tekuté hlieny, teraz už trochu hustejšie..Aspoň v noci ho už nechytí taky dráždivý kašeľ.. Už som sa tešila, že to bude OK, ale nevyzerá to tak, že to tak skoro prejde. Ja som akurat ešte objednala zvlhčovač vzduchu, mame ho suchý doma, malý berie aj kalciovy sirup, a klasika vitamín D, C (lipo č askor), beta glukan a probiotika (probiofix). Nos mu "preplachujem" (vo forme spreju) pred odsávanim takým roztokom z morskej vody, ale ze vraj je dobra na preplach aj Vincentka,je aj vo forme spreju. Asi len vydržať a dúfať, že to už bude lepšie. U nás v KE je teraz dosť veľa chorých detí.

zuzkaa1991
27. sep 2021

@mirkaknm nam lekarka dava vzdy kombináciu sinupret fenistil kvapky q pridávam sprej do nosa a.morsku vodu
Poprípade stoptussin od kaslus teraz sme.mali Týždeň našťastie uz len lahky priebeh ale uz rok berie vitamíny.plus pocas choroby pridám ďalšie vitamíny

nevenka
27. sep 2021

No nepotesim. Dcera bola v skolke prve dva dni a hned sople, teplota. Kasel len take pokasliavanie. Ochorel potom aj syn, aj babatko, tomu trvali sople 2 tyzdne, uz preslo. Reku fajn a vcera dcera zase sople, po tyzdni v skolke. A to ma 6 rokov, je predskolacka. Syn v skole uz fajn, ale jemu davam respirator kvoli korone. Ja ockovana proti tomu nie som, lebo zatial mi to doktor neodporucal a len trpnem, kedy to dcera donesie zo skolky, kedze tam sa neruskuje. Koronu sme nemali, ako syn nosil respirator vlani do skoly. To som v decembri rodila, tak som sa bala, aby...no tak uz len cakam, kedy...keby nebola predskolska povinna, tak ju necham doma. Zase mi nakazi babo, ani ockovat ho nemam kedy dat. Mame dohodnute davat osobitne vakciny, takze este pneumokoky nema a chyba 1 hexavakcina...🙄...

mon01
27. sep 2021

U nás keď spozorujem začínajúci soplik tak dávam sinupred a inhaluju vincentku aj 3,4 krát za deň, kúpila som inhalatok v Lidli a super vec, samozrejme sprej do nosa, ak začne kašeľ tak stoptusin kvapky a klasicky kalciovy sirup,plus staršia si nechá na noc zábal s jazvecej masti, mladšia to nechce,tak tej potrem aspoň na voľno na hruď smrekvu masť

mogaa
27. sep 2021

no týmto si prejde asi každé dieťa až na pár výnimiek...naša má 3,8roka a už je z nej "stará škôlkarka"...najskôr teda súkromná škôlka od 2,2roka, minulý rok štátna , tento rok sme štátnu zmenili....v tej súkromnej škôlke nastúpila v novembri, bola chorá skoro celý november-december, potom už ok, minulý rok v starej škôlke chorá skoro vôbec, teraz v novej škôlke je zase chorá, presne čo píšeš - soplík a kašel+zvýšená teplota....nič extra okrm toho čo odporučí pediater nie je, naša má ešte imunoglukán(2násobná dávka pri chorobe) + C-čko....ono záleží aké deti sa v škôlke stretnú, ale zväčša sú to nové baktérie, vírusy a kým si imunita zvykne tak choroby....pri miernom soplíku(priesvitnom) kludne dávaj do škôlky), samozrejeme ak veľmi soplavá a kašel tak doma až do uplného vyliečenia aby ti nešla z choroby do choroby....a niekedy ani to nestačí a po týždni dvoch opäť choroba....

w123
27. sep 2021

moju som dala do sukromnej skolky a hned tri tyzdne za sebou chora tak som ju hned aj odhlasila a som s nou doma lebo furt sopel kasel k tomu nasa lekarka dava furt antibiotika to sa neda tak fungovat, asi kazde dieta si tymto prejde a kazdy rodic je z toho na nervy