Ahojte potrebujem radu uz som zufala :( od kedy syncek chodi do skolky je kazdy druhy tyzden chory :/ skusali sme kadejake lieky :( a nic stale je chory ked je doma je to ok ale ked pride do skolky stale je to to iste :(
My mame to iste, nie si v tom sama. Ja som tiez bola zufala..lebo od septembra co dcera nastupila do skolu to mame ze 3 dni skolka..2 tyzdne doma..stale dokola. A cbhti to aj mensia dcera a vezieme sa. Ale potom mi jedna doktorka povedal ze to si len buduje imunitu..ze to je normalne a musi si tym prejst..ked by necbldil do skolky..musel by si tym prejst ked zacne chodit do skoly...takze lepsie teraz. Najprv sme chodili aj po doktoroch a lieky a kvapky a sirupy riesili. A nech som robila co som mohla..furt bola chora..tak som prestala a ma to rovnaky priebeh. Jasne ze marplus davame...a sinupret alebo solmucol ked kasle...a ked je teplota tak paralen a doktorke aspon na crp...ale inak to uz neriesim a poviem ti ze sa mi celkom ulavilo na dusi 😉. Ale to je proces, neboj aj ty prestanes byt zufala ked si uvedomis ze vsetko co robis-robis dobre...ked ma byt chory, bude aj napriek vsetkej tvojej snahe.
Vekom sa to bude zlepsovat...ale trva to niekedy aj par rokov 😉
@ale_na Do veľkej miery sa dá imunita podporovať aj inak ako liekmi. Ja viem, pre niekoho asi klišé, no ja mám veľmi dobrú skúsenosť - moje dietko nebýva choré, počas škôlky a ani pred tým. A to mierne otužovanie, častý pobyt a pohyb na čerstvom vzduchu a vyvážená pestrá strava v neposlednom rade (keď je možnosť, aspoň čo - to z domácich zdrojov, teda kvalitnejšie potraviny).
Boli ste skontrolovat nosnú mandľu na ORL?
Urobila vam imunologicka vysetrenie krvi a alergie?
ked dcerka zacala chodit do skolky nasadili sme Imonuglukan, a nam to velmi pomohlo a samozrejme vela vitaminov, vela byvat vonku a otuzovanie....
@maminkasisa imunoglukan sme mali aj my ale ajtak 🙂
@ale_na asi zalezi aj od skolky. v nasej hovorili, ze kym dieta "neumiera" a nema horucky, treba ho do skolky doniest. takze je tam vkuse niekto, kto kasle ako tuberak a ma sviecku pod nosom. a to, mile mamy, mozete otuzovat a zeleninkovat kolko chcete. maly mal raz antibiotika kym nenastupil do skolky (aj to sa dodatocne ukazalo, ze zbytocne). od septembra je v skolke, mal ich uz 2x a je tak tyzden v skolke a potom aspon 2t doma sa lieci a od neho to chyta aj mladsia. stravu ma pestru, vonku sme chodili 2x denne, vsetko v pohode. ale s pristupom, ze sople a kasel su v skolke vitane, toho vela nanamutime. ako je to vo vasej skolke? dieta je chore a pritom tam chorych vylucia z kolektivu alebo tam pocut celu jesen-zimu-jar niekoho kaslat a smrkat? aj to je dolezita informacia. mandlu tiez nejdeme dat vyberat zatial, suhlasim s tym, ze na to treba ist opatrne.
@ewelyn3 no neskusali ste veci z Justu? Nam osobne pomohol eukasol, tymianovy krem a echinacina.
@stulrajterova ahoj ja skúšam just ale zatiaľ nic, mala vypila 2 fľaše aloe, echinaceu. Narosan, mam aj eukasol a tymianovy-krem, tee tri olej. Po akej dobe vám pomohli produkty z just a do akej miery? ďakujem už som zúfalá všetci v okolí chvália just a nám nič nepomohol ☹
@liliana0000000000000 dobrý den a mala aj prestávku medzi echinacinou? a koľko má dieťatko rokov? či mesiacov? môžete aj do IP 🙂 má aj iné ochorenia,? chodí do škôlky?
@stulrajterova mala ma 4 roky chodí do škôlky druhý rok, prestávku mala myslím po 2 týždňoch. ochorenia nemá ani alergie
Prestávka ma byt 6 tyzdnov. Je to aj na flaske aj poradca upozornuje zvycajne. Ak nema alergie, boli ste aj na vyteroch?
@stulrajterova boli sme na vyteroch este sa chistame na krcne tak uvidim dakujem
Deti v ms celé to obdobie do 6 rokov naberajú imunitu, bacily sú hrozné, a určite neodporúčam nosiť dieťa choré do škôlky, ja takéto deti vyradujem z kolektívu, aby nenakazilo ostatné deti alebo nás. Musíte vydržať a chodiť veľa vonku, sportovat.
@andisko takže ak v škôlke berú deti aj s nejakým kašlom i keď nie tuberackym, tak potom sa nečudujem že je chorý, ja mám od septembra plný stav, až na pár výnimiek. Ale teda vyradim vždy choré, žiadam o potvrdenie od lekára ak sa mi nezdá v poriadku. 😍
@mooonika1975 no tak by to malo byť.. lenže malá keď nastúpila do škôlky tak pani učiteľka bola chorá a behom týždňa polovica triedy 😕.. samozrejme aj malá,chytila streptokoka a trápili sme sa tri týždne až nakoniec ATB...teraz chodíme dva týždne škôlka, pár dní doma a znovu.. stále sople, kašeľ.. predvčerom som prišla pre ňu a dievča vedľa nej sople až po kolená ... otrasné lebo rodičia kašlú na to len aby decko dali do škôlky...
Pockajte na vysledky vyterov
@stastenka42 ja to beriem vážne, minulý rok som mala veľké problémy z týchto škôlkarskych bacilov,
@mooonika1975 ani sa nedivím..
Koľko má rokov? Rátaj, že do tých 4 roch je to normálne. Keď ochorie musí byť doma do absolútneho vyliečenia. U nás to pomohlo, boli doma aj mesiac, dva, lenže máme babku.