Ahojte, tuto postupku asi poznáte viaceré.
Teploty trvali asi 4 dní.
Mierne zltý sopele doteraz.
Takmer týždeň mame aj antibiotícke kvapky do nosa.
Troska zlepšenie ale sople sú a kašeľ tiež už.
Mucosolvan a solmucol odskúšaný.
Co ďalej?
Na ATB to nevyzerá.
Kašeľ zo zatecenych soplov.
Aj odsavame aj morská voda aj vie smrkat.
Prvý styk so skolkou a 2 týždne už doma a nevyzerá to na nastup..
Kašeľ z toho asi 7 posledných dní.
Aj cibulovy čaj odskúšaný.
Vaše rady prosim?
Dakujem moc moc
Ahoj skús ACC sirup-ak má kasel už vlhký nie suchý.Rozpustí hlieny a vysmrká to.
A odsávaj aby mu to nenasadalo.
Prešli sme si tym tiež.
Ja som dávala cibuľový sirup s medom ako píšu vyššie a sinupret kvapky, plus ešte morská soľ a nasivin do nosa. Imunoglukan som kúpila na podporu imunity troška 🙂.
Inhalovať vincentku.
Neodsavat, tym sa viac tvoria sople, info z ORL. Ak zatekaju po case ich dieta vyvracia same. Ako uz spominali inhalovat vincentku s ambrobene, nahrievat dutiny infracervenou lampou a pit prieduskove caje. Ja sama som namiesala z prvosienka, podbel, divozel, baza cierna, slez. Trvalo mi 2 roky kym som prisla na tuto trojkombinaciu.U nas zabera. Prestalo ma bavit furt davat atb kt. len chorobu utlmili na chvilu.a este vitamin C v case jesen-zima.
neviem aky cibulovy caj myslis, ale cibulovy domaci sirup som dala synovi ked tak 2x po sebe ochorel a ta 2.choroba uz bola narocna a neprechadzala...a sirupy z lekarne 0 bodov, uz bol preliekovany...chce to cas, ten nastup bol velky stres, poriadne vyliecit, ono to prejde, ak to ma zlepsujucu sa tendenciu, tak dobre, vitaminy, uz na vzduch trochu denne, nech mu vytiahne zadne hlieny a ten domaci sirup
plus ak kasel nebol od zaciatku, ale az teraz ku koncu, tak to sa uz cistia priedusky atd...
@miriam11 súhlasím, moja babka dávala do tej vody s majoránom ešte ovocný čaj, aby to malo nejakú chuť, pridala nakrájanú cibuľu a osladila medom.
@ptmt1011 áno hrozná bolesť... Ja som mala iba prievan a mala som dosť.... My sme to tiež mali všetci našťastie bez atb, ale teda tiež bylinné čaje ( baza, lipa, šípky) domáci med a proste tie hlieny von. Moja už mala dva razy zápal ucha, našťastie jej to nemuseli prepichovať. No vždy tŕpnem keď niečo dostane, že jej to zase zlezie na ucho, lebo jej to najskôr tečie a potom sa jej to akoby zastaví z nosa, a prejde to do ucha. Našťastie už vie smrkať takže je to o niečo ľahšie.
@nicole003 nooo... Asi by som vymenila ORL. Skús sa tam nabudúce opýtať na eustachovu trubicu. Tá sa Ti za neodsávanie pekne poďakuje a Tvoje dieťa s ňou, pretože skončí so zápalom stredného ucha.
Neviem teda, 3a pol ročná mala sople a kašeľ veľa krát a neodsavala som jej ani raz v živote. Nikdy nemala zápal stredného ucha ani ATB ...toľko k odsávaniu
K otázke. Naša tiež takto začína škôlku - dávam už imunoglukan a budem robiť bylinné čaje + kozie kolostrum
Odsavat, smrkat nech to neprejde na uška. Od sirupov na kašeľ sa mi najviac osvedčili mucosolvan na vlhký, aspecton na suchý a stopkasel na zmiešaný kašeľ. Do nosa morská voda sterimar, nasivin. Potierať hruď jazvecou masťou. Zvlhčovat vzduch, vyvisit pod hlavou. Prípadne sinupret alebo fenistil kvapky. Pevne nervy. My sme to mali prvý rok v škôlke každé dva týždne.
@beata_k zle som sa vyjadrila, to vyvratenie hlienov som spozorovala ja u svojej dcery. Lebo jej tie zadne sople zatekali tak ci tak a takto sa ich zbavila. Na orl mi povedali ze odsavanim sa vysusuju sliznice tym padom sa tvori viac hlienov. Namiesto odsavacky preto pouzivam tu lampu aby sople vytiekli same.
@jankalukasova ano mala raz zapal stredneho ucha ale z bacilov kt. Zistili vytermi. Hlienov ju zbavujem inak, inhalovanim a suchym teplom.
@nicole003 dobra hlupost. Je uplne normlane vyzvracat hlieny, kedze zatekaju. Ale neodsavat ich to je po skusenostiach a navstavach xy ORL lekarov upny nezmysel, o ktorom som ja teda nepocula od ziadneho lekara.
Mamina, klud... po nastupe do jasiel u nas boli choroby pol roka 1t v skole, 3t-4t doma uplne normalne, tie dychacie cesty potrebuju cas na vykaslanie vsetkeho. Vitaminy pridaj, odsavat, cistit nos... vzdy si dajte spravit vytery poriadne. Cajíky, sirupy zaberu, striedanim a skusanim co pomoze zazracne rychlo nepomoze. Este mast na hrudnik, pod nos malej som davala a vlastne aj na sebe to mam odskusane, len enviem ako sa volala (dr. muller? alebo iny dr... taka bylinna, mohla ju aj dcera). U nas najviac pomohlo donutit dieta proste lezat v posteli a nalievat sa cajom :D co je teda hrdinsky vykon ked neteplotuje... Inak do dnes v auguste kupujem vitaminy dcere, na jesen to berie pravidelne+Dvit ked si spomenieme az do jari... a teda od skolkarskych cias som ju choru nemala. Ale tiez to bol bol prve roky... dokonca nam imunologicka zakazala chodit do skolky :D som ju poslala do teplych krajin :D
@simca06022011 co lekar to nazor, tiez sme toho dost obehali. Jedna kazala vyoperovat mandle druha to povazovala za nebezpecne lebo vsetky choroby by padli na pluca. Ja nikomu nic nezakazujem.ja som odsavacku vymenila za ine metody liecenia. Napisala som svoje postrehy. Nepisem ze netreba dieta odhlienovat ale da sa aj inak. Netreba ma hned ukamenovat.
U nás na kašeľ keď už je taký že vykašliava zaberá vždy tamianovy sirup. Das variť vodu s cukrom do toho sacok tymiánu chvíľu povaris necháš úplne vychladnúť a precedis cez gázu. Vydrží tri dni v chladničke 👌
Skore uzdravenie prajem ☺️
Urob vyplach nosovej dierky aspon 2 krat, sama sa prekvapís co da tam nazbieralo, a bude ktasne dýchať
@eririka prosím ta a ako?
Treba k tomu dáke "náčinie" ?
@simca06022011 prosím ta akú masť pod nos?